Huom! Tämä sivusto vaatii JavaScriptin toimiakseen kunnolla.
Varmista, että JavaScript on aktivoituna selaimen asetuksista.

Vastauksia usein esitettyihin kysymyksiin.

Tältä sivulta löytyy vastauksia usein esitettyihin kysymyksiin Volkswagenin dieselmoottoreihin liittyen. Tietoja päivitetään säännöllisesti.

 

Miksi päivitys tehdään?
Tyypin EA 189 -dieselmoottorien ohjainlaitteisiin on asennettu ohjelmisto, joka muuttaa typenoksidien (NOx) päästöjä ennen markkinoille saattamista tehtävissä tyyppihyväksyntä-testitilanteissa. Ohjelmistopäivityksessä moottorinohjainlaite päivitetään siten, että edellä mainittu ohjelmisto poistetaan.

Vaikuttaako asia auton turvallisuuteen?
Ei, auto on teknisesti turvallinen, ja sillä voi ajaa normaalisti.

Mitä korjauksia autoihin tehdään?
1,2- tai 2,0-litraisella moottorilla varustettuihin autoihin tehdään moottorin ohjainlaitteen päivitys. 1,6-litraisella moottorilla varustettuihin autoihin on moottorin ohjainlaitteen päivityksen lisäksi asennettava ilmanvirtausohjain. Teknisten toimenpiteiden suorittamisen jälkeen autot täyttävät voimassa olevat päästöstandardit.

Milloin korjaus pitää tehdä?
Vaivattomimmin korjaus hoituu seuraavan huoltokäynnin tai esim. renkaanvaihdon yhteydessä valtuutetussa Volkswagen-merkkihuollossa. Halutessanne voitte varata myös erillisen ajan tämän kirjeen saatuanne. Valtuutetun Volkswagen-huoltosi yhteystiedot voit tarkistaa volkswagen.fi-sivustolta.

Miten kauan korjaustoimenpide kestää?
Korjaustoimenpide kestää 30 minuutista tuntiin.

Onko korjaustoimenpide maksuton?
Kyllä, Volkswagen huolehtii kustannuksista.

Mitä korvataan?
Korjaustoimenpide on asiakkaalle maksuton. Volkswagen tarjoaa tarvittaessa korjauksen ajaksi asiakkailleen vaihtoehtoisen liikkumismuodon, esim. julkinen liikenne tai sijaisauto.

Onko korjaustoimenpide pakko suorittaa autossani?
Kyllä. Viranomainen valvoo korjausten toteutumista.

Voiko korjauksen suorittaa missä tahansa valtuutetussa Volkswagen-merkkihuollossa?
Kyllä, kaikki valtuutetut Volkswagen-merkkihuollot voivat suorittaa korjaustoimenpiteen. Valtuutetun Volkswagen-huoltosi yhteystiedot voit tarkistaa volkswagen.fi-sivustolta.

Voiko korjauksen suorittaa muussa kuin valtuutetussa Volkswagen-merkkihuollossa?
Ei. Korjaustoimenpide voidaan tehdä vain valtuutetussa Volkswagen-merkkihuollossa.

Tarvitaanko ajanvaraus?
Kyllä. Merkkihuollon pitää varmistaa, että tarvittava ohjelmisto ja varaosat ovat saatavilla.
Ajan voi varata huollonverkkovarauksen (huollonvaraus.volkswagen.fi) kautta tai puhelimitse, valtuutetun Volkswagen-huoltosi yhteystiedot voit tarkistaa volkswagen.fi-sivustolta.

Vaikuttaako korjaus auton tehoon, kulutukseen tai ajokäyttäytymiseen?
Asiakas saa mukaansa todistuksen, jossa Volkswagen AG vakuuttaa, että toimenpiteet eivät vaikuta korjatun auton polttoaineenkulutukseen, moottorin tehoon, CO2-päästöihin, ajokäyttäytymiseen tai akustiikkaan.

Onko asialla veroseuraamuksia?
Ei. Korjauksella ei ole vaikutusta kampanjanalaisten autojen verotukseen Suomessa. Typen oksidien (NOx) päästöjä ei käytetä Suomessa auto- tai ajoneuvoverotuksen perusteena.

Voiko Liikkumisturvaa käyttää?
Ei. Tarkempia tietoja korvaavasta liikkumismuodosta saat tarvittaessa Volkswagen-merkkihuollosta.

Voinko katsastaa autoni normaalisti?
Kyllä. Korjaus voidaan tehdä myös katsastuksen jälkeen.

Mikäli autoni on viritetty, kuinka toimin?
Jos auto on muutoskatsastettu virityksen osalta, korjaustoimenpidettä ei tarvitse tehdä. Kopio muutoskatsastustodistuksesta on kuitenkin toimitettava Volkswagen-merkkihuoltoon, jotta autonne voidaan poistaa kampanjan piiristä. Mikäli autoa ei ole muutoskatsastettu virityksen osalta, viritys on poistettava, minkä jälkeen autoon voidaan tehdä päivitys.

Korvaako Volkswagen mahdolliset omaan viritykseen liittyvät kustannukset?
Ei korvaa.

Olen myynyt autoni, mutta sain takaisinkutsukirjeen. Miten toimin?
Mikäli olette saanut takaisinkutsukirjeen koskien jo myytyä autoa, voitte halutessanne ilmoittaa auton myynnistä Volkswagenin maahantuontiin internetissä palautelomakkeella osoitteessa www.volkswagen.fi.

Keneltä saan lisätietoa asiasta?
Lisätietoja saat Volkswagen-merkkihuollosta tai volkswagen.fi-sivuston Ajankohtaista tietoa dieselmoottoreista -osiosta.

Vaikuttaako tämä minun autooni?
Tarkista tilanteesi autohaulla