Der Golf. Das Auto.

Puhtaammin pidemmälle.
Uusi Golf TDI BlueMotion. CO2-päästöt vain 85 g/km.

Uusi Golf TDI BlueMotion laittaa säästöt ja päästöt järjestykseen.

Golf TDI BlueMotionissa on monia kulutusta alentavia teknisiä ratkaisuja: 15 mm madallettu alusta, aerodynaamisesti muotoiltu takaspoileri, ulospäin suljettu jäähdyttimen säleikkö, osittain umpinainen tuuletussäleikkö sekä optimoitu jäähdytysilman kulku viimeistelevät aerodynamiikan ja vastaavat paljolti auton pienestä kulutuksesta.

Innovatiivinen kevytrakennetekniikka, kaikissa Golf-malleissa vakiona oleva start-stop-järjestelmä, jarrutusenergian talteenotto sekä vierintävastukseltaan alhaiset ja ilmanpaineiltaan korkeammat renkaat sekä tavallista pidemmäksi välitetty 6-vaihteinen käsivaihteisto vaikuttavat myös myönteisesti auton taloudellisuuteen.

Golf BlueMotionin 1,6 litran TDI -moottorin yhdistelmäkulutus on vain 3,2 l/100 km, ja CO2-lukema on vain 85 g/km. Tehoa löytyy siltä mainiot 81 kW (110 hv). Varustelutaso on Comfortline. Ulkoisesti tämän mallin voi tunnistaa edessä, takana ja sivuilla olevasta BlueMotion-tekstistä. Muuhun monipuoliseen varusteluun kuuluu muun muassa seitsemän turvatyynyä ja ajonestojärjestelmä.

» Tekniset tiedot
Golf TDI BlueMotion
Moottori1.6 TDI 81 kW
Suurin teho, kW (hv) / r/min81 (110) / 3200-4000
Suurin vääntömomentti, Nm / r/min250 / 1500-3000
Vetotapaetuveto
Huippunopeus, km/h200
Kiihtyvyys, s, 0-100 km/h10,5
Polttoaine ja kulutus, l/100 km (normin 1999 / 100 / EG mukaan)
PolttoaineDiesel
-kaupunki3,8
-maantie3,0
-yhteislukema3,2
CO2-päästöt, g/km85
Omapaino (kg)* 1 265
Sallittu kokonaispaino (kg)1 740
Sallittu perävaunun paino (kg)
- jarruton630
- jarrullinen, nousu 12%1 000
*kuljettajan kanssa
SULJE

Golf. Suomen ostetuin auto.

Suomen myydyin automalli ja suosituin Volkswagen-henkilöautomalli oli Golf 5 064 kappaleella ja 4,9 % markkinaosuudella. "Golfin tyylikäs ja ajaton muotoilu sekä erinomaiset ajo-ominaisuudet vetoavat suomalaisiin. Uuteen seitsemännen sukupolven Golfiin on tuotu mukaan myös innovaatioita, jotka ovat aiemmin vain premium-autoista tuttuja. Vuonna 2013 Golfin myyntiä tuki syksyllä markkinoille tullut uusi Golf Variant." kommentoi Volkswagen-henkilöauto-osaston johtaja Heikki Ahdekivi. Volkswagen Golf on voittanut lukuisia palkintoja, mukaan lukien eurooppalainen Vuoden Auto 2013, Vuoden Auto Maailmassa 2013 ja Vuoden Auto Japanissa 2013/2014. Golf-mallisto laajenee vuonna 2014 mm. Golf BlueMotion-mallilla, jonka CO2-päästöt ovat 85 g/km.
Tiedote 4.3.2013
SULJE


Uusi Golf on Vuoden Auto 2013

Seitsemännen sukupolven Golf on voittanut autoalan Euroopan halutuimman palkinnon, arvonimen Car of the Year 2013. Palkinnon voittaja julkistettiin Geneven autonäyttelyn aattona 4.3.2013 jo 50. kerran.

Arviointikriteereinä olivat polttoainetehokkuus, mukavuus, turvallisuus, ajo-ominaisuudet, toiminnallisuus, muotoilu ja tekninen kehitys. Arvostelussa on tarkoitus huomioida kuluttaja-asiakkaiden tärkeimmät autonostokriteerit. Golf voitti Car of the Year -arvonimen ylivoimaisesti peräti 414 pisteellä, kun toiseksi tulleella pisteitä oli 202. Jokainen Golf-sukupolvi on päätynyt Car of the Year -kilpailussa kärkikolmikkoon. Ensimmäinen Golf tuli markkinoille vuonna 1974 ja se sijoittui toiseksi Car of the Year -arvioinnissa vuonna 1975. Aiempia Volkswagenin Car of the Year -voittoja ovat Golfin voitto vuonna 1992 ja Polon vuonna 2010.

Seitsemännen sukupolven Golf ensiesiteltiin syksyllä 2012 ja tähän mennessä uutta Golfia on tilattu Euroopassa jo yli 150.000 kappaletta. Erityiskiitosta Car of the Year -tuomaristolta uusi Golf saa turvallisuudesta, polttoainetehokkuudesta ja mukavuudesta. Se on säilyttänyt klassisen tyylinsä ollen kuitenkin samalla moderni, ja se on ottanut isoja askelia teknisessä kehityksessä. Uusi MQB-moduulirakenne, korissa käytetty kuumamuovattu suurlujuusteräs, uudistuneet moottorit sekä uudet sähköjärjestelmät tekevät seitsemännen sukupolven Golfista edeltävää mallia jopa 100 kg kevyemmän, mikä näkyy jopa 23 % pienentyneessä polttoaineenkulutuksessa.

Auton teknisiä innovaatioita ovat mm. mukautuva vakionopeudensäädin ACC, ympäristönvalvontajärjestelmä Front Assist hätäjarrutustoiminnolla, kaistanpitoavustin Lane Assist, kuljettajan väsymyksentunnistus ja kaukovalojärjestelmä Dynamic Light Assist sekä pysäköintiavustin Park Assist 2.0. Uuden Golfin vakiovarusteisiin kuuluu uudenlainen mahdollisissa ketjukolaritilanteissa aktivoituva jarrujärjestelmä, joka pyrkii estämään jatkotörmäyksiä. Toinen uutuus Golf-luokassa on ennakoiva turvajärjestelmä, joka esikiristää etuturvavyöt ja sulkee ikkunat ja kattoluukun kriittisissä tilanteissa kuten hätäjarrutuksessa.

Car of the Year -voittajan valitsi 58 auto- ja liikennetoimittajista koostuva raati, jossa oli mukana edustajia 22 eri maasta. Suomea tuomaristossa edusti Tekniikan Maailman päätoimittaja Velimatti Honkanen. Car of the Year on valittu vuodesta 1964 alkaen. Arvonimestä kilpaili tänä vuonna kahdeksan ehdokasta, jotka tuomaristo valitsi alunperin 32 uutuuden joukosta.

SULJE
Tiedote 2.4.2013
SULJE


Uusi Golf on Vuoden Auto Maailmassa 2013

Uuden Volkswagen Golfin voittokulku jatkuu. Golf pokkasi Vuoden Auto Maailmassa 2013 -tittelin New Yorkin autonäyttelyssä järjestetyssä tilaisuudessa. Vuoden Auto Maailmassa -valinnasta vastaa 66 autoalan toimittajaa 23 eri maasta.

– Golf on juuri oikean kokoinen, tilava, käytännöllinen ja mukava, designiltaan raikkaan edistyksellinen. Uusi moottorivalikoima, vaikuttava lista vakio- ja lisävarusteita sekä kuljettajaa avustavia järjestelmiä. Golf on auto, joka sopii kaikille, raati perustelee valintaansa.

Golf valittiin Vuoden Autoksi Maailmassa myös vuonna 2009.

Tiedote 05.12.2013
SULJE


Uudella Golfilla vauhdikas startti

Vajaa vuosi sitten markkinoillemme tullut uusi Golf on saanut seitsemännelle sukupolvelleen vauhdikkaan, palkintoja pursuavan lähdön. Golfin palkintokaappiin on päätynyt tähän mennessä yli 20 erilaista kunnianosoitusta eri puolilta maailmaa mukaan lukien eurooppalainen Vuoden Auto 2013, Vuoden Auto Maailmassa 2013 ja Kultainen ohjauspyörä -palkinnot. Viimeisimpänä palkintokaapissa komeilee Vuoden Auto Japanissa 2013/2014 -palkinto, jonka ensimmäistä kertaa palkinnon 34-vuotisessa historiassa pokkasi tuontiauto.

Uusia Golfeja on vilistänyt tuotantolinjalta asiakkaille jo pian puoli miljoonaa kappaletta. Auto on tulossa kohdakkoin myös Kiinan ja USA:n markkinoille. Jo vuosia Golf on ollut Euroopan ostetuin automalli ja komeillut rekisteritilastojen ykköspaikalla monessa maassa. Suomessa Golf johtaa ensirekisteröityjen henkilöautojen tämän vuoden tilastoa.

Tänä vuonna Golf-mallisto on täydentynyt uudella Golf Variantilla, Golf GTI:llä ja huipputaloudellisella Golf BlueMotion -mallilla (CO2-päästöt 85 g/km) sekä nelivetoisilla 4MOTION-versioilla. Ensi vuonna Golfista on tulossa markkinoille bio-/maakaasukäyttöinen Golf TGI ja sähköversio e-Golf. Ensimmäinen Golf-sukupolvi tuli markkinoille lähes 40 vuotta sitten vuonna 1974. 30. miljoonas Golf valmistui tämän vuoden kesäkuussa.

Der Golf. Die App.

Tutustu uuden Golfin ominaisuuksiin uudella kiehtovalla tavalla. Lataa esite iPadiisi, ota hyvä asento ja nauti elämyksestä.Esite on englanninkielinen. Suomen tuontimalliston tekniset tiedot, varusteet ja värit saattavat poiketa esitteessä esitetyistä.