2.17.94.1, 2019-07-05 00:05:51

Now reading: Koeaja Volkswagen Demo Tourilla!

Koeaja Volkswagen Demo Tourilla!

 

Teksti: Timo Suomala  |  Kuvat: Olli Urpela  |  Huhtikuu 2019

Volkswagen Demo Tour -koeajokiertue tarjoaa loistavan mahdollisuuden tutustua yhdellä kertaa merkin eri malleihin ja tehdä vertailuja. Hyppää ratin taakse ja koeaja oma suosikkisi 11 Volkswagen-mallin joukosta. 

Porvoosta 1. huhtikuuta käynnistynyt Demo Tour kiertää koko Suomen Volkswagen-jälleenmyyjäliikkeitä aina kesäkuun 18. päivään saakka, jolloin kiertue päättyy Hämeenlinnaan. Tämän jälkeen autoja koeajetaan vielä merellisissä tunnelmissa Maarianhaminassa. Kaiken kaikkiaan Demo Tour vierailee jopa 35 paikkakunnalla.
 

Automalleja joka lähtöön

Demo Tourilla pääsee tutustumaan monenlaisiin Volkswagen-malleihin. 

Koeajajalle tarjotaan mahdollisuus kokea lähes äänetöntä etenemistä sähkömoottorin voimalla Volkswagen e-Golfin ratissa. Ekosähköä ”tankkaamalla” e-Golfilla voi autoilla päästöttömästi.

Volkswagen Demo Tourilla on mahdollisuus koeajaa useita Volkswagen-malleja.

Katso videolta tunnelmia Porvoon Demo Tourilta.

Koeajorivistöön on ehtinyt myös täysin uusi T-Cross, joka laajentaa Volkswagenin SUV-valikoimaa. 

Urheilullisemman ajamisen ystävät taas voivat nauttia dynaamisesta tunnelmasta Golf R:n 300 hevosvoiman tehoilla. 

Myös arjen ahkerat ahertajat, Volkswagen Hyötyautot, ovat edustettuina Demo Tourilla. Muhkeaa Amarok DC Aventura 3.0 TDI -mallia ja ylelliseksi varusteltua Crafter-matkailuautoa on vaikea ohittaa päätään kääntämättä.  
 

Voimanlähde tarpeesi mukaan

Demo Tourilla on koeajettavana reilu valikoima erilaisia voimanlähteitä. Voit tutustua bensiini- ja dieselversioihin sekä ladattavaan hybridiin ja täyssähköautoon. 

Autonostajalle on tänään tarjolla enemmän käyttövoimavaihtoehtoja kuin koskaan aiemmin. Volkswageneita on valittavissa bensiini-, diesel-, kaasu-, lataushybridi- tai täyssähköversioina. 

Valitseepa minkä tahansa uuden Volkswagenin, ovat sen ympäristövaikutukset vastaavaa vanhempaa mallia pienemmät. 

Katso tästä ja totea koeajolla, mikä käyttövoima sopii juuri sinulle.
 

Tarvitsetko uuden auton heti käyttöösi?

Joskus auton pikainen tarve tai vakava autokuume voi yllättää. Silloin apu löytyy Volkswagenin nopean toimituksen autoista. Maassa jo olevat Volkswagenit löytyvät malleittain omasta nopean toimituksen hakupalvelusta. Varustetason mukaisen vakiovarustelun lisäksi autot sisältävät tietojen yhteydessä mainitut tehdaslisävarusteet. Varustelua voi halutessa täydentää Suomessa jälkiasennettavilla lisävarusteilla.

Kaikki autot ovat ostettavissa minkä tahansa jälleenmyyntiverkostoon kuuluvan Volkswagen-liikkeen kautta. Auton valittuaan ostajan tarvitsee vain jättää yhteystietonsa, ja valittu jälleenmyyjä ottaa yhteyttä.

Useamman urheilullisen ajopelin omistaja Marko Lindroos kokeili Volkswagen Golf R:n ajettavuutta.

Mukautuva alusta oli mieluisa yllätys

Marko Lindroos ei aikaile, vaan kävelee määrätietoisesti suoraan Demo Tour -tiskille ja ilmoittaa haluavansa koeajaa dynaamisen Golf R -mallin. Koeajolupa tehdään heti, jotta ajoon päästään välittömästi auton vapauduttua edelliseltä koeajolta.

– Tehot kiinnostavat. Luonnollisesti nelivetoisuus on erinomainen lisä, kun kelit ja olosuhteet vaihtelevat. Hyvät sisä- ja tavaratilat ovat plussaa, mahtuu muitakin kyytiin, Lindroos perustelee.

Hän työskentelee autoalan tuotekehitystehtävissä. Omasta tallista löytyy useampi urheilullisempi menopeli. Kokeneena ajajana Marko istuu tottuneesti kuljettajan paikalle. Kohta Ärrän nelihaaraisesta R Performance -titaanipakoputkistosta kajahtaa ilmoille tukevia murahduksia.Koeajolta palaa tyytyväinen mies.

– Hyvin se kulkee! Ohituskiihtyvyys on erinomainen ja neliveto jakaa voimaa tasapainoisesti, eikä auto vetele rankemmissakaan kiihdytyksissä. Golf R menee täsmällisesti juuri sinne, minne kuski käskee, Lindroos luettelee asiantuntevasti.

DSG-automaattivaihteisto saa ajomieheltä myös kehuja.

– Vaihteisto toimii hyvin. Parasta on, ettei se Sport-moodissa kiiruhda liian hanakasti vaihtamaan suuremmalle vaihteelle, vaan pitää kierrokset. Se tekee mutkasta lähtemisestä dynaamisempaa ja toimisi varmasti rata-ajossakin, hän pohtii.

Erinomaisesti mukautuva alusta oli mieluisa yllätys.

– Mukautuva alustansäätö DCC toimii hyvin ja ajo-ohjelmien erot huomaa selvästi. Alusta on mukava, mutta myös vauhdikkaammat mutkat sujuvat liikaa kallistelematta. Hän arvostaa myös urheiluistuimien tarjoamaa hyvää sivutukea.

– Golf R on järkisportti!, Lindroos tiivistää virnistäen.

"Tehot kiinnostavat. Luonnollisesti nelivetoisuus on erinomainen lisä, kun kelit ja olosuhteet vaihtelevat."

Raimo Piiroinen ja Joonas Vieira de Melo vakuuttuivat Volkswagen Amarokin etenemiskyvystä lumihangessa.

Tähtäimessä maastokelpoinen Volkswagen

Raimo Piironen tuli Porvoon Volkswagen Demo Tour -tapahtumaan 11-vuotiaan tyttärenpoikansa Joonas Vieira de Melon kanssa koeajamaan Volkswagen Tiguanin. Miellyttävä koeajokokemus vastasi hänen odotuksiaan. Keskusteltaessa paljastuu, että nuorempana Raimon tapana oli avata luminen mökkitie tehtävään valjastetulla Kuplavolkkarilla. Sittemmin perheeseen on hankittu kookkaampi maastoauto haastavimpia ajouria varten. 

Entä miltä tuntuisi nelivetoinen Amarok? Raimo varmistaa Joonakselta aikataulun, ja automiehet suuntaavat määrätietoisesti pick-upia kohti. Nuoren miehen mielenkiinto herää oitis, kun jyhkeän Amarokin vilkut vilkahtavat ovia avattaessa. 

– No niin! Joonas huudahtaa ja kapuaa etuistuimelle.

Koeajon jälkeen autosta nousee vakavailmeinen kuljettaja.

– Tämähän kulkee hienosti. Alusta toimii maantiellä hyvin, eikä taka-akseli hyppyytä lainkaan. 

Seikkailumieli on nostanut koeajon aikana päätään ja ajopari on etsinyt keväisen auringon pehmentämää lumihankea. Amarokin etenemiskyky on varmistettu huolellisella möyryämisellä. 

– Komea peli, Raimo myöntää. 

Myös Joonas on vakuuttunut, mutta haluaa vielä tarkistaa lavan ennen lopullista tuomiota. 

– Kyllä tämä on aika siisti!  Tänne mahtuvat sekä futiskamat että sello, musiikkimieheksi paljastuva Joonas selvittää.

– Mä pelaan jalkapalloa Sami Hyypiän pojan kanssa ja tämä olisi vielä hienompi kuin Samin auto!

Volkswagen Golf GTI:llä autoileva Olavi Hämäläinen tuli Demo Tourille kokeilemaan e-Golf täyssähköautoa.

Sähköauton mukavuus ja hiljaisuus tekivät vaikutuksen

Kun Olavi Hämäläinen astuu Volkswagen-liikkeeseen, tervehtii tuttu myyjä iloisesti. 

Olavi tunnustautuu Volkkari-mieheksi. Hän kurvasi paikalle omalla, uudenkarhealla Golf GTI:llään. 

– Isälläni oli aina Volkswagen. Ensin Kuplia ja sitten Golfeja. Erityisesti mieleeni on jäänyt keltainen Golf 1500 S. Se oli komea auto, Olavi kertoo.

Olavi on nyt eläkkeellä, mutta työskenteli työuransa autoalalla.

– Olin töissä Volkswagenin kilpailijalla, ja silloin oli pakko ajaa muulla kuin Volkkarilla, Olavi nauraa.

– Eivät olisi hyvällä katsoneet, jos olisin aamuisin parkkeerannut Golfin firman ruutuun.

Oven edessä seisova Golf R selvästi kiinnostaa Olavia.

– Kyllä täytyy myöntää, että nelivedon ja tehon yhdistelmä kiinnostaa. GTI kun on aina etuveto. Mutta yllättäen tehokas R-malli ei olekaan nyt Olavin tähtäimessä. Hän kertoo tulleensa koeajamaan täyssähköistä e-Golfia.

– En ole koskaan ajanut sähköautoa, mutta ne tulevat yleistymään tulevaisuudessa. Haluan kokeilla ja selvittää, mistä puhutaan.

E-Golfin kuljettajan paikalle istahtanut Olavi myhäilee tyytyväisenä.

– Ihan tutulta täällä näyttää. Koeajolenkillä Olavi kokeilee huolellisesti ohjausta ja hakee auton tuntumaa. Pari nopeaa kiihdytystä ja kuskin suupielet kaartuvat hymyyn.

– Tässä ei tarvitse odotella turbon paineita, hän virnistää. Hiljainen matkanteko saa kiitosta. Olavi pohtii myös e-Golfin ulkomuotoa.

– Tämä poikkeaa muista Golf-malleista vain yksityiskohdiltaan. On todella kiinnostava nähdä, miltä tulevaisuuden sähkö-Volkswagenien muotoilu näyttää, kun puhtaasti sähköautoksi suunnitellut mallit tulevat tuotantoon.Takaisin liikkeen pihaan ajettaessa Olavi parkkeeraa e-Golfin oman GTI:nsä viereen.

– Pidin e-Golfin tarjoamasta pehmeästä kyydistä. Parasta olivat ehdottomasti mukavuus, äänettömyys ja hiljaisuus. Tosin kyllä tuosta GTI:n murinastakin nautin. Kokenut GTI-kuski uskoo kuitenkin tuoreen sähköautokokemuksen tarjoamaan potentiaaliin.

– Uskon kyllä, että omalla maltillisella ajomäärälläni e-Golf palvelisi omia tarpeitani kiitettävästi.Lähtiessään Olavi silmäilee vielä sinistä Golf R -mallia.

– Taidan kuitenkin tulla huomenna koeajamaan vielä tuon.

Joko tunnet SUV-uutuuden? Koeajettavissa Volkswagen T-Cross Sport 1st Edition

Uutuuttaan kiiltelevä T-Cross laajentaa Volkswagenin katumaasturivalikoimaa kompaktiluokkaan. Etuvetoinen SUV tarjoaa erinomaiset sisätilat jyhkeillä korimuodoilla höystettynä.

Sen ohjaamoon kotiutuu nopeasti ja hallintalaitteet ovat erinomaisesti ulottuvilla. Korkeampi ajoasento alleviivaa autoon ja siitä pois nousemisen vaivattomuutta. Näkyvyys ohjaamosta ulos on erinomainen. Kompaktit ulkomitat tekevät T-Crossista näppärän pyöriteltävän kaupunkiympäristössä. Autoa on ilo peruuttaa taskuun pienempäänkin väliin.

1.0 TSI -bensiinimoottori liikuttaa T-Crossia pirteästi ja DSG-automaattivaihteisto tekee etenemisestä helppoa vaihtelevissakin olosuhteissa.

Ohjaamon tilat yllättävät ensikoeajolla. Etupenkillä tila riittää mainiosti rentouttavaan ajamiseen. Takapenkki tarjoaa vielä todellisen yllätyksen, kun pidempikin kyytiläinen mahtuu vaivatta istumaan. Tavaratilan luukun takaa paljastuu tila, joka houkuttelee muuttamaan koeajon pidemmäksi reissuksi.T-Cross on tervetullut lisä Volkswagen-mallistoon. 

Voita uudet Nokian Hakka -renkaat

Kaikilla kiertuepaikkakunnilla arvotaan Demo Tourin yhteydessä uudet Nokian Hakka -kesärenkaat (kooltaan korkeintaan 17"). Tule koeajolle ja voita!

Tervetuloa mukaan!

Lähimmän Demo Tour –koeajotapahtuman paikkakunnan ja päivämäärän löydät tästä.