2.14.87.1, 2019-04-02 08:54:09
Volkswagen Discover Pro navigaattorin karttatietojen päivitysohjeet.

Volkswagen Discover Pro navigaattorin karttatietojen päivitysohjeet

Tässä kerrotaan vaihe vaiheelta, miten uusi karttamateriaali ladataan Volkswagen Discover Pro -laitteeseen ja saadaan navigointijärjestelmän näyttöön.

Edellytykset:

 • Navigointitiedostojen päivitykseen tarvitaan SD-muistikortti, jossa on muistitilaa vähintään 32 Gt. Volkswagen suosittelee käytettävän yleisesti myynnissä olevaa Class 10 -korttia/SDHC-korttia.
 • Tietokoneen Windows-käyttöjärjestelmä tarvitsee purkuohjelman 7-Zip. Ohjelma on ladattavissa valmistajan internet-sivuilta. Jos käytät jotain muuta käyttöjärjestelmää, tarvitaan ladattujen tiedostojen purkuohjelma, joka tukee tiedostomuotoa .7z.
 • Karttamateriaali voi vaatia muistitilaa yli 24 Gt. Tämän tilan tulee löytyä oman tietokoneen kovalevyltä. Jotta tietokone pystyisi käsittelemään näin isoja tiedostoja, täytyy sen kovalevyn olla formatoitu FAT32NTFS-muotoon. Uusien tietokoneiden kohdalla tämä on standardi. Jos käytössä on vanhempi tietokone, voit tarkistaa asian klikkaamalla hiiren oikealla painikkeella asemaa ja valikkokohtaa "Ominaisuudet".

Internetsivulla www.navigation.com/vw-en (englanninkielinen sivusto) on mahdollista tarkastaa koska on tullut viimeisin kartta ladattavaksi. Karttamateriaali päivittyy kaksi kertaa vuodessa, kesäkuussa ja marraskuussa.

Vaihe 1: uusien tietojen lataus

 1. Mene sivulle www.navigation.com/vw-en. Valitse oikea navigaattori ja lataa tiedostot tietokoneellesi. Tiedostojen suuren koon vuoksi (nyt n. 18 Gt) lataus on suositeltavaa tehdä useassa erässä. Karttamateriaali voidaan ladata myös yhtenä tiedostona. Silloin on suositeltavaa käyttää erillistä latausohjelmaa (Download Manager). Internet-yhteyden nopeudesta riippuen lataus voi kestää yli 8 tuntia. Kaikki tiedostot on pakattu muotoon .7z.
 2. Lataa uuden version kaikki tiedostot ja tallenna ne tietokoneen uuteen kansioon (nimeltään esim. "Karttapäivitys").
 3. Paina SD-muistikortin kytkin asentoon "unlock".
 4. Aseta SD-muistikortti tietokoneen SD-muistikorttiaukkoon tai kortinlukijaan.
 5. Poista kaikki SD-muistikortilla olevat tiedot tai formatoi SD-muistikortti uudelleen. Menettely riippuu käyttöjärjestelmästä: Windowsissa täytyy hakea SD-muistikorttiasema ja napsauttaa hiiren oikealla painikkeella kohtaa "formatointi". Jos tietokoneessa on jokin muu käyttöjärjestelmä, saat tietoa sen valmistajalta.
 6. Avaa tietokoneelle ladattujen tiedostojen kansiosta ensimmäinen tiedosto (pääte .7z.001).
 7. Pura tiedostot SD-muistikortille. Tiedostot eivät silloin saa olla erillisessä kansiossa vaan kortin juuressa.
 8. Purkamisen jälkeen poista SD-muistikortti tietokoneesta tai kortinlukijasta. Paina SD-muistikortin kytkin takaisin asentoon "lock".
 9. SD-muistikortilla ei saa olla mitään muita tiedostoja.

Vaihe 2: tiedostojen haku navigaattoriin

 1. Aseta SD-muistikortti jompaankumpaan Discover Pron muistikorttiaukoista.
 2. Valitse "Menu" > "Setup" > "Traffic information" > "Update software". Tiedostot kopioituvat nyt navigaattorin sisäiselle kovalevylle.
 3. Jatka näyttöyksikön ohjeiden mukaan.

Ohje:

Kopioinnin aikana täytyy virran olla kytkettynä. Navigointitoiminto ei ole käytettävissä heti kopioinnin alettua. Suuresta tietomäärästä ja käytetystä SD-muistikortista riippuen aikaa voi kulua jopa 4 tuntia. Varmista, että akun jännite on riittävä päivityksen suorittamiseksi (jos auto seisoo paikallaan, kytke kaikki tarpeettomat varusteet pois päältä, esim. valot, puhallin ja istuinlämmitys). Yhdistä akkuun tarvittaessa laturi. Jos virta katkaistaan – esimerkiksi auton pysäköimisen vuoksi – kopiointi keskeytyy. Virran kytkemisen jälkeen kopiointi jatkuu samasta kohdasta, joten päivityksen voi antaa latautua taustalla ja autoa voi käyttää normaalisti. Järjestelmä ilmoittaa kun kopiointi on valmis ja SD-kortin voi poistaa.