GTI-luokka: Volkswagenin urheilulliset mallit.

GTI-luokka: Volkswagenin urheilulliset mallit.

Volkswagen Polo GTI, Golf GTI ja Golf R.

Volkswagen sporttiset mallit ovat suorituskykyisiä ja mielenkiintoisia ajaa. Silti ne sopivat päivittäiseen käyttöön. 

Volkswagenin GTI-mallit ovat edustaneet aina poikkeuksellista suorituskykyä ja uusi Polo GTI jatkaa tätä perinnettä.

Polo GTI:n kaksilitrainen moottori tuottaa tehoa 147 kW (200 hv) ja vääntöä 320 Nm. Kiihtyvyys 0–100 km/​h on 6,7 sekuntia ja huippunopeus 237 km/​h. Kaksilitrainen moottori tarjoaa reipasta kyytiä ja GTI:n erinomaisen ajettavuuden urheilullisessa ajossa varmistaa laajennettu elektroninen tasauspyörästön lukitus XDS. Urheilullisista ominaisuuksista huolimatta GTI soveltuu mainiosti myös arkiajoon tarjoten miellyttävät ominaisuudet myös kaupunkiajossa. Polo GTI on saatavana 6-vaihteisella DSG-kaksoiskytkinautomaatilla sekä myöhemmin mallitarjonta laajenee myös käsivaihteisella versiolla.

Polo GTI:n tunnusmerkkejä ovat mm. urheilulliset puskurit etupuskuriin integroiduilla lisäilmanohjaimilla, sumuvalot, kennokuvioitu jäähdyttimen säleikkö kromin ja punaisen värisellä koristelistalla, punaiseksi maalatut jarrusatulat sekä kromatut kaksoispakoputkenpäät. Vakiovarustukseen kuuluvat myös led-takavalot, urheilullinen normaalia 15 mm. matalampi alusta sekä 17” Milton Keynes –kevytmetallivanteet.

Sisätiloissa legendaarinen GTI-muotoilu kohtaa uusimman sukupolven teknologian. Urheiluistuimista löytyvä GTI-mallien klassinen puna-valkoruutukuvioitu istuinverhoilu ja nahkaverhoiltu urheilumonitoimiohjauspyörä koristeompelein kertovat Polo GTI:n urheilullisesta luonteesta. Lisäksi autosta löytyy tyylikkäät punaiset tai tummanharmaat kojelaudan sekä keskikonsolin koristepaneelit, näyttävä digitaalinen Active Info Display –mittaristo, musta sisäkaton verhoilu, ambient-valaistus sekä lukuisia muita GTI yksityiskohtia. Myös täysautomaattinen Air Care Climatronic –ilmastointi kuuluu Polo GTI:n vakiovarusteisiin.

Golf GTI.

Golf GTI:n seitsemäs sukupolvi lupaa parempaa kiihtyvyyttä ja entistä hauskempaa ajettavuutta. Jo ulkonäkö kertoo, että tämä auto tarjoaa jotain hyvin ainutlaatuista.

Golf GTI:n tuntomerkkejä ovat mm. näyttävä  hunajakennokuvioitu jäähdyttimen säleikkö, suurempi etuspoileri, helmalevikkeet, 17 tuuman Brooklyn-vanteet, tehokkaat jarrut punaisine jarrusatuloineen sekä kromatut pakoputkenpäät. Sisältä löydät esimerkiksi GTI:n klassiset ruutukuvioidut urheiluistuimet, näyttävän digitaalisen Active Info Display –mittariston, tukevan sport-monitoimiohjauspyörän  sekä lukuisia GTI-yksityiskohtia.

Kaksilitrainen moottori on reippaasti normaalia piristetympi ja tuottaa tukevat 245 hevosvoimaa.  Urheilullisista ominaisuuksista huolimatta GTI soveltuu mainiosti arkiajoon normaalina käytännöllisenä perheautona, sisältäen Golfin hyvät sisätilat sekä turvallisuusvarusteet. GTI:n erinomaisesta ajettavuudesta huolehtii puolestaan lisää pitoa urheilullisessa ajossa antava VAQ-tasauspyörästön lukitus, muuttuvavälitteinen progressiivinen ohjaus, urheilullinen alusta (normaalia 10 mm. matalampi) sekä 7-vaihteinen DSG-kaksoiskytkinautomaattivaihteisto.

Golf R.

Golf R tarjoaa 300 hevosvoimaa, 400 Nm vääntömomentin, 4,7 sekunnin kiihtyvyyden nollasta sataan ja 250 km/h:iin rajoitetun huippunopeuden.

Aidon Motorsport-hengen takaa 4MOTION-neliveto, DSG-kaksoiskytkinvaihteisto, muuttuvavälitteinen progressiivinen ohjaus ja 15 mm madallettu urheilullinen alusta. Jarrut ja ajo-ominaisuudet on mitoitettu kovempiinkin tarpeisiin.

Golf R:n tuntomerkkejä ovat mm. dynaamiset led-ajovalot, R-puskurit ja helmalevikkeet, mustat jarrusatulat joissa on R-logo, neljä kromattua pakoputkenpäätä sekä 18 tuuman Cadiz-kevytmetallivanteet. Ohjaamossa vakiovarustukseen kuuluu R-urheiluistuimet, digitaalinen mittaristo Active Info Display, sport-monitoimiohjauspyörä sekä R-henkinen sisustus.

Tästä kaikki alkoi: Golf GTI 1975.

Ensimmäinen Golf GTI aloitti kokonaan uuden autoluokan. GTI-autoissa yhdistyy urheilullinen suorituskyky kompaktin perheauton koriin.

Vuonna 1975 esiteltyä Golf GTI:tä oli tarkoitus valmistaa van pieni 5000 kappaleen erä. Kysyntä muutti suunnitelmat ja malli on nykyään jo yli neljänkymmenen vuoden ikäinen ja valmistusmäärä on ylittänyt kaksi miljoonaa kappaletta. Tehokas moottori kompaktissa korissa oli uutta ja muut valmistajat seurasivat pian perässä omilla malleillaan.

Ensimmäisen Golf GTI:n moottori oli 1,6 -litrainen ja tarjosi 110 hevosvoimaa. Se ei kuulosta nykyään miltään kovin suurelta teholta, mutta vastaavan kokoisen perus-Golfin moottorin teho oli tuolloin vain 70 hv ja 1,1 -litraisesta hinnat-alkaen -mallista löytyi kokonaiset 52 hevosta. Ensimmäisen sukupolven Golf GTI:n kiihtyvyys oli kevyen korin johdosta tänäkin päivänä kunnioitettava 8,9 s (0-100km/h).

 

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta.

 

Lataa ja asenna uusi selainohjelma.

Mozilla Firefox

Google Chrome