2.17.94.1, 2019-07-05 00:05:51
Volkswagen

Millainen moottori sopii minulle?

Bensiini-, diesel-, kaasu- vai sähkömoottori? Volkswagenin mallistosta löydät laadukkaat ja tehokkaat moottorit kaikkiin tarkoituksiin.

Volkswagen

TSI-bensiinimoottorit.

TSI-bensiinimoottorit tekevät vaikutuksen tehollaan ja taloudellisuudellaan. Saat maksimivääntömomentin käyttöösi jo matalilla kierrosluvuilla. Moottoreiden voima jakautuu tasaisesti pienen iskutilavuuden, turboahdon ja suorasuihkutuksen ansiosta. Tämä on saatu aikaan downsizing-tekniikalla: moottori tuottaa suhteellisen pienestä iskutilavuudestaan huolimatta suuren tehon.

Aktiivinen sylinterijärjestelmä

Aktiivinen sylinterijärjestelmä ACT tekee bensiinimoottorista taloudellisesti jopa dieselin veroisen. Mikäli ajon aikana tarvitaan vähemmän moottoritehoa, aktiivinen sylinterijärjestelmä kytkee kaksi sylinteriä neljästä pois toiminnasta. Tämä laskee polttoaineenkulutusta, mutta ei häiritse tuttua tasaista käyntiä. Lepuutus tapahtuu huomaamattomasti 1400–4000 kierrosnopeusalueella ja jopa 130 km/h nopeudessa. Kuljettaja pystyy seuraamaan taloudellisen 2-sylinterintilan käyttöönottoa monitoiminäytöstä. Tarvittaessa järjestelmä myös sulkee ajoittain koko moottorin ja antaa auton rullata.

Volkswagen

TDI-dieselmoottorit.

TDI-moottorit ovat dieselmoottoreita turboahdolla ja Common Rail -teknologiaan perustuvalla polttoaineen suorasuihkutuksella. Niiden tunnusmerkkejä ovat taloudellisuus, suuri vääntövoima ja erinomainen tehokkuus. Ne ovat myös erittäin hiljaisia ja tukevat sporttista ajotapaa korkean vääntömomenttinsa ansiosta. Mallistomme kaikki TDI-moottorit täyttävät EU6-päästönormit.

Volkswagen

TGI-kaasumoottorit.

TGI-kaasumoottoreissa yhdistyvät kaasu- ja bensiinimoottorien parhaat puolet. Kaasuautoilija voi ajaa millä haluaa – biokaasulla, maakaasulla tai bensalla. Bio-/maakaasulla voi ajaa taloudellisesti ja ekologisesti jopa yli 400 km matkan. Kaasuauton moottori käyttää ensisijaisesti edullista bio-/maakaasua polttoaineenaan. Kaasun loppuessa järjestelmä siirtyy automaattisesti bensiinikäytölle. 

image

Täyssähkömoottorit.

Täyssähkömoottorit eivät käytä lainkaan perinteisiä polttoaineita vaan sähköä. Ne tarjoavat hiljaisen ja tehokkaan ajonautinnon, jolla on myönteisiä vaikutuksia myös kaupunkiympäristön ilmanlaatuun. Sähköautolla ajamisen kustannukset ovat huomattavasti pienemmät bensiinikäyttöiseen autoon verrattuna, sillä tehokkaat moottorit kuluttavat vähemmän ja sähkö on edullista polttoaineisiin verrattuna. Sähköauton voit ladata näppärästi kotona, työpaikalla tai vaikkapa kauppakeskuksessa. Sähköauto latautuu myös ajaessa, sillä se ottaa jarrutuksissa energiaa talteen.

Volkswagenin mallisto

Tutustu Volkswagen-malleihin ja katso mitä varusteita on tarjolla vakio- tai lisävarusteena.
Rakenna Volkswagen

Rakenna haluamasi Volkswagen.

Golf Sportsvan

Golf Sportsvan.

Passat.

Passat.

Volkswagen

Hinnastot ja esitteet.

Täältä löydät myös kaikkien Volkswagen-mallien mittapiirrokset.

Kiinnostuitko? Näin jatkat eteenpäin.