2.17.94.1, 2019-07-05 00:05:51

Akut.

Akut

Yhä useammat kuljettajan apujärjestelmät auttavat varmistamaan mahdollisimman vaivattoman ja ympäristövastuullisen ajokokemuksen. 
Ne tarvitsevat vahvan akun, joka antaa Volkswagenillesi luotettavasti juuri oikean määrän energiaa.

image

Volkswagenin alkuperäiset käynnistysakut

Volkswagenillesi räätälöityä virtaa.

Saamasi edut

  • Täydellinen yhteensopivuus.
    Antaa Volkswagenillesi juuri oikean määrän energiaa.
  • Parempi suorituskyky.
    Keskimääräistä suurempi lyijypitoisuus ja laadukkaat materiaalit.
  • Jatkuva energian syöttö.
    Vähäinen itsepurkautuminen koko käyttöiän ajan.

Tuotetietoja

Volkswagenin alkuperäinen käynnistysakku antaa Volkswagenillesi juuri oikean määrän energiaa ja saa auton käynnistymään myös pakkassäässä. Se mahdollistaa ympäristöystävälliset toiminnot, kuten Start-Stop-järjestelmän, sekä lisälämmityksen, radion ja muut toiminnot, jotka tuovat mukavuutta matkantekoon.

Kahdeksan asiaa, joita et tiennyt autosi akusta.

Myös akku täytyy vaihtaa ajoittain. Tämä johtuu siitä, että akun purkautuessa lyijylevyjen pinnalle kiteytyy lyijysulfaattia, mikä vähentää akun kapasiteettia ajan myötä.

Monet tekijät vaikuttavat akun vaihtoväliin, kuten se, onko auto pitkään käyttämättömänä tai ajetaanko sillä usein lyhyitä matkoja. Pääsääntö kuitenkin on, että akku on syytä tarkistuttaa neljän vuoden välein. Näin sen toimintakykyyn voidaan aina luottaa.

Jättämällä akunvaihdon pätevän asiantuntijan tehtäväksi teet siitä turvallisempaa sekä itsellesi että Volkswagenillesi. Akunvaihdossa täytyy ottaa huomioon monia asioita: akkuhappo on erittäin syövyttävää, akusta vapautuvat kaasut ovat räjähdysvaarallisia ja väärin asennettu akku vahingoittaa Volkswageniasi.

Monissa Volkswageneissa on BEM-akunhallintajärjestelmä. Se muun muassa tarkkailee akun tilaa ja ohjaa auton virranhallintaa. Tämä järjestelmä toimii vain, jos akku on ajoneuvolle sopiva ja järjestelmä tunnistaa sen koodin avulla. Yhteensopimaton akku voi ylikuormittua tai purkautua liikaa. Tämä voi vahingoittaa akkua pysyvästi.

Jos et ole varma, miten vanha autosi alkuperäinen Volkswagen-käynnistysakku on, voit tarkistaa valmistusviikon ja -vuoden akun miinusnavan merkinnästä.

Kuusi vinkkiä akun käyttöiän pidentämiseen.

Autosi saa virtaa pidemmäksi ajaksi, eikä sinun tarvitse hytistä talven pakkasissa. Käytä akkuasi entistä tehokkaammin.

Terve akku säästää luontoa.

Haluatko toimia ympäristön hyväksi? Monet Volkswagen-mallit
auttavat siinä esimerkiksi start-stop-järjestelmällä tai 
jarrutusenergian talteenotolla. Ne kuitenkin 
tarvitsevat toimiakseen vahvan akun.

image

Energian talteenotto.

Sähköä jarrutusvoimasta.

Kun ajoneuvo hidastaa tai jarruttaa, se menettää liike-energiaa. Osa tästä energiasta voidaan ottaa talteen ottamalla laturista enemmän tehoa, mikä puolestaan lataa akkua. Laturi muuntaa liike-energian sähköksi kuten esimerkiksi polkupyörän dynamo. Kun ajoneuvo kiihdyttää, laturista otetaan vähemmän tai ei lainkaan tehoa, koska ajoneuvo käyttää akkuun aiemmin ladattua energiaa. Tämä vähentää polttoaineen kulutusta ja päästöjä.

 

image

Start-stop-järjestelmä.

Säästää polttoainetta punaisissa valoissa.

Start-stop-järjestelmä sammuttaa ja käynnistää moottorin automaattisesti sen mukaan, miten käyttäjä painaa kytkintä tai jarrua. Toiminto vähentää polttoaineen kulutusta kaupunkiajossa jopa 0,2 l / 100 km. Tämä edellyttää akkua, joka kestää tiheää latausta ja purkua.

image

Ajoneuvon kuntotarkastus.

Varmuutta ja turvallisuutta vähässä ajassa.

Me tarkistamme Volkswagenisi moottorista jarruihin saakka – myös Express Service -pikapalveluna. Tämä ylläpitää ajoneuvosi arvoa. Saat tarkastuksen jälkeen todistuksen tarkastetuista kohteista – ja tietysti myös mielenrauhaa, kun tiedät olevasi paremmin turvassa tien päällä.