2.17.94.1, 2019-07-05 00:05:51
Käyttönesteet.

Käyttönesteet.

Käyttönesteet.

Autossa käytettävät nesteet suojaavat moottoria ruosteelta, kuumuudelta ja kalkkeutumilta, ne siirtävät jarruvoimaa sekä varmistavat näkyvyyden ja voimansiirron toiminnan... Lyhyesti sanottuna mikään ei toimi ilman niitä. Tutustu Volkswagenin alkuperäisiin nesteisiin.
     

Jarrunesteen täytyy täyttää tarkat vaatimukset. Vain näin voidaan varmistaa, että auto pysähtyy turvallisesti niin kuumassa kuin kylmässäkin säässä.

Pysyy juoksevana myös kylmässä.
Jarruneste ei saa jäätyä eikä jähmettyä edes kovilla pakkasilla.

Sitoo kosteutta.
Jarruneste on hygroskooppinen eli vettä imevä aine. Se estää vesipisaroiden muodostumista jarrujärjestelmään ehkäisten ruostumista ja ylläpitäen jarrutustehoa.

Korkea kiehumispiste.
Jarruneste ei saa kiehua, sillä kiehumisessa syntyy höyrykuplia, jotka heikentävät jarruihin välittyvää jarrutusvoimaa.

 

 

Jarruneste imee kosteutta ja ehkäisee veden kertymistä jarrujärjestelmään. Tällöin jarrunesteen vesipitoisuus kuitenkin kasvaa ajan myötä. Jos vettä on liikaa, jarrunesteen kiehumispiste laskee, ja kiehuvaan jarrunesteeseen voi muodostua höyrykuplia. Kun jarrua painetaan, höyrykuplat puristuvat kasaan heikentäen jarrutusvoimaa.

Jarrujen täytyy toimia luotettavasti sinun ja muiden turvallisuuden vuoksi. Kaikkiin jarruihin liittyviin töihin tulee käyttää pätevää asiantuntijaa, mieluiten Volkswagen-jälleenmyyjää.      

Uuden Volkswagenin jarruneste täytyy vaihtaa ensimmäisen kerran kolmen vuoden kuluttua. Tämän jälkeen suosittelemme jarrunesteen vaihtoa kahden vuoden välein.       

image

Älä jatka ajamista!
Kutsu ammattiapua.

image

 

Vilkkuu: Jäähdytysjärjestelmä on viallinen.

Jäähdytysjärjestelmä on viallinen?

Pysäytä auto, sammuta moottori ja anna sen jäähtyä. Jatka ajamista vasta kun moottori on jäähtynyt. Tarkista jäähdytysnesteen määrä.

Onko lämpötilan ilmaisin normaalilla alueella?
Kun moottori on jäähtynyt, tarkista jäähdytysnesteen määrä ja lisää sitä tarvittaessa. Onko jäähdytysnestettä riittävästi? Järjestelmässä on vika! Älä jatka ajamista, vaan ota yhteyttä huoltoon.

image

Vältä korkeita kierroslukuja ja moottorin voimakasta rasitusta.

Asiantuntijaosaamista.

Oleellista tietoa jäähdytysnesteestä. Nelisylinterisen moottorin jäähdytyspiirin läpi virtaa jopa 100 litraa jäähdytysnestettä minuutissa – kunhan nesteen sekoitussuhde, ikä ja laatu ovat kunnossa.