Volkswagen T-Cross - luokkaansa edellä

Karismaattiseksi muotoiltu uusi Volkswagen T-Cross rikkoo automaailman totuttujen kokoluokkien rajoja.  Vaikka se on Volkswagenin SUV-malliston juniori, on se silti hiukan isompi kuin Volkswagen Polo.  

Teksti: Timo Toiviainen |  Kuvat: Volkswagen  |  Lokakuu 2018

Uusi Volkswagen T-Cross on täällä. Se on suunniteltu sekä näppäräksi kaupunkimaasturiksi että monipuoliset tilat ja hyvät ajo-ominaisuudet tarjoavaksi kumppaniksi vapaa-ajan seikkailuretkille. Se sopii yhtä hyvin nuoren perheen aktiiviseen elämään kuin kokeneen autoilijan luottokumppaniksi mökkireissuille.

Ensimmäisenä huomio kiinnittyy Volkswagen T-Crossin jykevän keulan muotoiluun, joka vakuuttaa leveään jäähdyttimen säleikköön integroiduilla led-ajovaloillaan. Vahva kylki­linja kuljettaa katsetta SUV-mallin takaosaan, jossa mustalla rajattu heijastinnauha kulkee koko takavalojen välin leveydeltä.

Kokonaisuus on näyttävä.

Muunneltavat sisätilat

4 107 mm pitkä ja 1 558 mm korkea T-Cross näyttää kokoluokkaansa kookkaammalta autolta. Innovatiivisen MQB-perusrakenteen ansiosta akseliväli on pitkä, mikä merkitsee avarampia sisätiloja.

Volkswagen T-Cross on suunniteltu tämän päivän muuttuviin autoilutarpeisiin mahdollisimman monikäyttöiseksi. Siirtämällä takaistuinta pituussuunnassa saadaan tarvittaessa joko lisää tavaratilaa tai enemmän jalkatilaa takana istuville. Luokkansa suurimman tavaratilan kokoa voidaan näin säätää välillä 385–455 litraa. Takaistuimien selkänojat alas taitettuina saadaan tasainen tavaratila, joka on kooltaan jopa 1 281 litraa. Pitkien esineiden kuljetusta helpottaa vielä eteen taittuva etuistuimen selkänoja.

Reilujen tilojen lisäksi takaistuimilla matkustavien mukavuustasoa nostaa 652 mm :n istuinkorkeus, joka mahdollistaa lapsillekin hyvät näkymät sivuikkunoista ulos.

Myös Volkswagen T-Crossin etumatkustajat voivat nauttia 597 mm:n istuinkorkeuden tuomasta helposta sisään- ja uloskäynnistä sekä hyvästä näkyvyydestä.

Tämän päivän ilmettä ja infotekniikkaa

T-Crossin vakiovarusteisiin kuuluu kahdeksan tuuman kokoinen infotainment-näyttö keskellä kojetaulua. Saatavana on myös isommista Volkswagen-malleista tuttu digitaalinen Active Info Display -mittaristo.

Etumatkustajille tarkoitetun USB-portin lisäksi myös takamatkustajille on kätevä mobiililaitteiden lataamisen mahdollistava USB-portti.

Kaksivärinen kojetaulu ja monipuoliset sisustusmateriaalivaihtoehdot ovat tätä päivää. Ulkoväreissäkin on 12 eri vaihtoehtoa – sekä trendikkäitä uutuusvärejä että perinteisempiä hillittyjä sävyjä.

Myös R-Line ulkonäköpaketti tulee saataville Volkswagen T-Crossiin.

 

Turvallisuus ja varustelu isompien mallien tasolla

Volkswagen T-Cross ei ole ainutlaatuinen uutuus vain monipuolisuutensa ansiosta. Se on myös yksi kokoluokkansa turvallisimmista autoista muun muassa kuljettajaa avustavien järjestelmiensä vuoksi. 

Vakiovarusteisiin kuuluvat muun muassa ympäristönvalvontajärjestelmä Front Assist hätäjarrutustoiminnolla, kaistanpitoavustin Lane Assist, katvealueen varoitin Blind Spot ja takaa tulevasta liikenteestä varoittava avustin Rear Traffic Alert, jarrutusjärjestelmä City Emergency Braking sekä ennakoiva turvajärjestelmä. Valaisutehosta vastaavat led-ajovalot.

T-Crossin akseliväli on pitkä, mikä merkitsee avarampia sisätiloja.

Kaksi pirteää bensiini-moottorivaihtoehtoa

Uuden T-Crossin moottorivaihtoehdot ovat vähäpäästöiset mutta pirteät TSI-bensiinimoottorit teholuokissa 75 kW(95 hv) ja 85 kW (115 hv). Keväällä 2019 on tulossa myös TDI-dieselmoottori 70 kW (95 hv). Volkswagen T-Cross on aina etuvetoinen. Vaihteistoksi voi valita joko manuaalivaihteiston tai DSG-automaattivaihteiston.

Ja mikä parasta, vaikka Volkswagen T-Cross on tiloiltaan ja ominaisuuksiltaan luokkaansa edellä, on se hinnaltaan kilpailukykyinen pienempienkin automal­lien kanssa.

Volkswagen T-Crossin hinnat alkavat alle 20 000 eurosta.

Uutuuden myötä Volkswagenin SUV-mallit Euroopassa ovat nyt T-Cross, T-Roc, Tiguan, Tiguan Allspace ja Touareg.

Lue lisää