Asiakaslähtöistä hyötyautojen varustelua  

Volkswagenin laatusertifikaatilla palkittu Jonasson Oy rakentaa yksilöllisiä Carsport-autosisustuksia. Tuotekehitykseen on panostettu jo puoli vuosisataa. Hiljattain tuotantoennätyksen saavuttaneen perheyrityksen päätuotteiksi ovat nousseet Volkswagen Caddy ja Crafter.  

Teksti Marko Mäkinen  | Kuvat Carsport I Tammikuu 2019

Vuonna 2018 heinäkuun alusta voimaan astuneen taksialan vapautumisen yhteydessä esteettömät taksit ja koululaistilataksit saivat täyden autoverottomuuden. Lakiuudistus kasvatti Jonasson Oy:n Carsport-autojen tilausmääriä ja tuotantoa merkittävästi.

 Jo yli 50 vuotta Ylöjärvellä yksilöllisiä autosisustuksia rakentanut yritys saavutti viime vuonna uuden tuotantoennätyksen. Perheyrityksen toimitusjohtaja Ari Jonasson kertoo, että yhtiön päätuotteiksi nousivat Volkswagen Caddy ja Crafter.

– Taksilain muutoksen yhteydessä pienten esteettömien taksien luokkaan kuuluva Caddy nousi ylivoimaiseksi tuotteeksi. Osin lakiuudistuksen ansiosta toteutimme viime vuonna 403 korityötä, kun vuotta aiemmin sama luku oli 336 kpl. Samalla teimme kaikkien aikojen ennätyksen liikevaihdossa (8,66 miljoonaa euroa). Edellinen ennätys oli vuodelta 2007, joten pitkään saimme yrittää parantaa, Jonasson hymyilee.

 

Kaksi miljoonaa kilometriä Carsport-tilatakseilla

Järjestyksessään 6 000. Carsport Design -tilataksi, Volkswagen Crafter GL V.I.P., valmistui loppuvuodesta. Auto luovutettiin viime vuoden marraskuussa yhtiön vakioasiakkaalle, taksiyrittäjä Jukka Myyryläiselle, joka ajaa pääasiassa esteettömiä kuljetuksia ja tilausajoja.

Kaksi autoa päivässä

Jonasson Oy:n Carsport-tilataksiyritys työllistää tänä päivänä 36 henkeä. Linjalta valmistuu varustetasosta riippuen noin 3–4 Volkswagen Caddya viikossa. Yrityksen kokonaistuotantovauhti on noin kaksi autoa päivässä ja tilauskanta ennätyslukemissa. Jonossa on tällä hetkellä yli 200 autoa.

– Ajattelimme, että taksilain uudistus olisi lievästi plusmerkkinen, mutta se on osoittautunut voimakkaasti plusmerkkiseksi. Toki asiakkailla käytössä olevat tila-autot ovat viime vuosina vanhentuneet paljon, joten luontaistakin vaihtuvuutta oli jo sitä kautta odotettavissa. Myös kunnalliset kilpailutarjoukset edellyttävät tänä päivänä pienipäästöistä ajokalustoa, Jonasson arvioi.

Carsport Designin toimitusjohtaja Ari Jonasson (oik.) luovuttaa yhtiön varusteleman 6 000. Volkswagen tilataksin  mikkeliläiselle taksiyrittäjälle Jukka Myyryläiselle.
Taksilain muutoksen yhteydessä pienten esteettömien taksien luokkaan kuuluva Caddy nousi ylivoimaiseksi tuotteeksi.

Laadun todisteena Volkswagenin virallinen sertifikaatti.

Carsport Design on rakentanut ja varustanut tuhansia Volkswagen-tilatakseja. Yhtiön korkea laatutaso on huomioitu myös Volkswagenin taholta. Autonvalmistaja myönsi Carsportille arvostetun Integrated Partner -sertifikaatin. Sertifikaatti merkitsee sitä, että suomalaisyritys on Volkswagenin virallinen yhteistyökumppani, jonka korityön tekninen taso ja laatu vastaavat autonvalmistajan korkeita standardeja.

Lue lisää