Innovatiivinen suunnannäyttäjä

Täysin uusi Touareg on Volks­wagen-malliston lippulaiva.

Teksti Timo Toiviainen  | Kuvat Volkswagen I Kesäkuu 2018

Täysin uusi Touareg on Volks­wagen-malliston lippulaiva. Se on varus­tettu uuden aikakauden liitettävyyspalveluilla, Infotainment-järjestelmällä, kuljettajaa avustavilla järjestelmillä, valo­teknologialla ja mukavuudella.

Upean suoralinjainen design näyttää Volkswagenin tulevaisuuden suunnan. Voimaa viestivän keulan konepelti on pitkä. Etusäleikkö yhdistyy saumattomasti vakiovarusteisiin kuuluviin IQ. Light – Led-Matrix -ajovaloihin. Takaosan muotoja korostavat L-kirjaimen muotoiset led-valot. 

Kolmannen sukupolven Touareg on Volkswagenin teknologisesti edistyksellisin malli. Se on ensimmäinen Volkswagen, jossa digitaalinen mittaristo on sijoitettu yhdessä Infotainment-järjestelmän näytön kanssa taivutetun lasi­levyn taakse. Kokonaisuuden avulla auton digitaalisia informaatio-, viestintä- ja viihdejärjestelmiä sekä esimerkiksi istuinlämmitystä ja ilmastointia voidaan hallita kosketus-, puhe- ja eleohjauksella lähes ilman perinteisiä nappuloita tai kytkimiä.

Uudessa Volkswagen Touaregissa on enemmän kuljettajaa avustavia järjestelmiä ja auton käsittelyyn sekä ajomukavuuteen vaikuttavia järjestelmiä kuin missään Volkswagenin aikaisemmassa mallissa. Vakiovarustelista on aiempaa kattavampi.

Uuden Touaregin vetokyky on huimat 3 500 kg.
 

Lisävarusteena saatava aktiivinen nelipyöräohjaus tekee Touaregin käsittelystä helpompaa, ja uusi loppuvuodesta saataville tuleva sähkömekaaninen kallistuksenvaimennusjärjestelmä lisää ajonautintoa. Edelliseen sukupolveen verrattuna uutuus on 44 mm leveämpi ja 77 mm pitempi. Tavaratila on kasvanut 697 litraan. Takaistuinten pitkittäissäätö­vara tuo taakse jopa 160 mm lisätilaa, ja tavara­tila kasvaa 810 litraan. 

Alumiinin ja suurlujuusteräksen käytön ansiosta auton kori on 106 kg kevyempi kuin edeltäjänsä. Auton vetokyky on kuitenkin edelleen huimat 3 500 kg.

Moottorivaihtoehdot ovat 3,0 V6 TDI SCR 170 kW tai 3,0 V6 TDI SCR 210 kW. Voimalinjaan kuuluvat aina 4MOTION-neliveto ja Tiptronic-automaattivaihteisto. Loppuvuonna Touareg-perhe täydentyy mallilla 4,0 V8 TDI SCR 310 kW. 

Varustelutasoja on kolme: Atmos­phere, Elegance tai R-Line.

Tutustu Volkswagen TouaregiinOpens an external link

Lue lisää