Nyt se on totta - Suomi menee EM-kisoihin! 

Nummelan Palloseuran juniorit matkasivat Huuhkajien ratkaisupeliin Helsinkiin. Ilta päättyi unohtumattomaan lopputulokseen. 

Teksti ja kuvat Olli Urpela I Marraskuu 2019

Perjantai-ilta Vihdin Nummelassa alkaa hämärtyä. Ravintola Klassikoon kerääntyy innokkaita Nummelan Palloseuran junioreita, heidän vanhempiaan sekä seura-aktiiveja.

Tänään on suuri ilta, sillä Palloliiton pääyhteistyökumppanina toimiva Volkswagen on kutsunut nupsilaisia mukaan kannustamaan Huuhkajat voittoon Liechtensteinista.

Ensin on kuitenkin tankattava. Pitsa tuntuu maistuvan kaikille ja pikkuhiljaa ravintola täyttyy iloisesta puheensorinasta, jonka sisällöstä ei ole epäselvyyttä.

Kuinka Suomen käy? Voitosta ollaan jo varmoja, mutta lopputuloksesta käydään tiivistä keskustelua. Ovella matkalaisille jaetaan vielä perinteiset kannustushuivit ja joukkueen omat punaiset pipot. Bussimatka Helsinkiin voi alkaa.

Saimme Futisautolla kuljetettua peleihin ja harjoituksiin nuoria, joilla ei olisi muuten ollut mahdollisuutta osallistua niihin.
Nina Åberg

#Futisauto apuna arjessa

Nummelan Palloseura on kasvanut viime vuosina rajusti. Aktiivinen juniorityö muun muassa päiväkodeissa on tuottanut tulosta. Pelaajamäärä on jo noin 1000. Maaotteluun lähtevät nuoret jouduttiin arpomaan, eli nyt mukana on todellisia lottovoittajia.

Seura oli kesällä 2019 myös mukana Palloliiton ja Volkswagenin ja Telian Futisauto-kampanjassa.Opens an external link Toiminnanjohtaja Nina Åbergin kasvoille nousee hymy, kun keskustelu kääntyy Volkswagenin seuran käyttöön tarjoamaan autoon.


- Siitä oli todella paljon hyötyä. Saimme Futisautolla kuljetettua peleihin ja harjoituksiin nuoria, joilla ei olisi muuten ollut mahdollisuutta osallistua niihin.

Junioreiden lisäksi autolla kuljetettiin turnauksien kahviotarvikkeita ja päivisin vanhuksia liikuntapaikoille osana NuPS:n vanhustyötä. Kehuja Volkswagen Touran saa erityisesti monikäyttöisyydestään ja seitsemänpaikkaisuudestaan.

-Loimme autolle oman varauskalenterin. Kun autonkäytöllä oli selkeät pelisäännöt, niin homma hoitui hienosti. Auto palautettiin aina puhtaana ja tankattuna. Mitään ongelmia ei ollut ja kaikki olivat todella tyytyväisiä, kertoo Åberg.

Kyllä Suomi voittaa!

Bussissa keskustelu jatkuu, itsevarmasti aiheena on jo EM-lopputurnaus. Aikuiset pohtivat missä maassa Suomi pelaa ja miten lippuja on saatavana. Kun juniorit kertovat omista tavoitteistaan, muistuttaa joku että Paulus Arajuuri on pelannut aikoinaan useamman kauden NuPS:ssa.

Lempipelaajaa kysyttäessä kuuluu takapenkeiltä yhteen ääneen ”Pukki”. Vain yksi vastaa Lukas Hradecký, mutta se ei ole ihme, sillä Eemeli Elomaa pelaa maalivahtina. Illan lopputulokseksi arvataan 3-0, eikä maalien tekijästä ole erimielisyyttä.

Unohtumaton ilta

Helsinkiin saavuttaessa tunnelma on katossa, sekä bussissa että ulkona kadulla. Omat paikat löytyvät helposti ja Huuhkajien kannustaminen alkaa välittömästi. Marraskuun kylmä ilma ei tunnu haittaavan, sillä kukaan ei malta istua penkillään.

Reilun 20 minuutin pelin jälkeen sekä stadion että punapipoin varustettu yläkatsomo repeävät juhlimaan. Suomi on siirtynyt johtoon Jasse Tuomisen osumalla. Moni kaivaa puhelimen esille tallentaakseen historiallisen hetken.

 

Vaikka tauolla moni pitää Suomea varmana voittajana, niin ottelu on vielä kesken. Juniorit ovat olleet alusta asti sitä mieltä, että tänään Huuhkajien henkinen puoli ratkaisee pelin. Toisella puoliskolla itsevarmuudesta nähdään hieno osoitus, kun Teemu Pukki tekee kaksi maalia. Juhlinnan seasta kuuluu monta kertaa: ”Mehän sanottiin”.

Onnellisina ja väsyneinä kotiin

Ottelun jälkeen bussissa on voitosta huolimatta rauhallista. Niin aikuiset kuin nuoretkin lähettävät viestejä kavereilleen ja lataavat kuvia sosiaaliseen mediaan. Moni haluaa heti jakaa kokemuksensa pelistä, jonka jokainen muistaa varmasti aina. Illan jännityksestä huolimatta uni kuulemma tulee tänään silmään.

B-tytöissä pelaava Iida Salminen pitää päivän kokemusta huikeana. Hän toivoo Suomen pärjäävän lopputurnauksessa ja toivoo myös oman uransa jatkuvan noususuuntaisena.

-Pelaaminen arvokisoissa olisi tottakai kaiken huippu omalla urallani, hän toteaa onnellisen näköisenä, kun bussi kaartaa takaisin parkkipaikalle Nummelassa.

Katso lisää tunnelmia ja kuvia pelimatkasta Volkswagen Suomen Instagram-tililtä @volkswagensuomi.Opens an external link

Lue lisää