2.7.59.2, 2018-07-27 07:59:52
Romutuspalkkio

Romutuspalkkio.

Uuden Volkswagenin ostajalle 1500-2500 €.

Uuden auton ostaja saa auton oston yhteydessä 1 500–2 500 euron suuruisen romutuspalkkion, jos hän samalla vie romutettavaksi omistamansa vanhan liikennekäytössä olevan henkilöauton. Romutuspalkkio on 1 500 euroa sellaisen uuden auton hankintaan, jonka hiilidioksidipäästöt ovat enintään 110 g/km. Uusille ladattaville hybrideille tai täyssähköautoille ei ole päästörajaa ja romutuspalkkion suuruus on 2 500 euroa.

  • Auto tulee luovuttaa kierrätykseen viralliseen vastaanottopisteeseen, josta auton omistaja saa romutustodistuksen.
  • Romutettavan auton pitää olla ensirekisteröity vuonna 2007 tai aiemmin. Romutuspalkkiolla hankittavan uuden auton ja romutettavan auton tulee olla henkilöautoja.
  • Romutettavan auton on oltava ollut liikennekäytössä ainakin jonkin aikaa vuoden 2017 aikana ja sen on oltava liikennekäytössä romutushetkellä.
  • Palkkio myönnetään vain yksityishenkilölle, joka on omistanut romutettavan auton tai ollut sen haltijana yhtäjaksoisesti ainakin vuoden ajan ennen romutusajankohtaa.
  • Romutustodistuksen ja uuden auton tilaussopimuksen tulee olla päivätty ajankohdalle 1.1.–31.8.2018.

 

Volkswagenin monipuolinen mallisto palkitsee kierrättäjän.

image

Täysin uusi Polo.

Esimerkiksi Polo Trendline 1,0 55 kW (75hv)

alk. 16 132 €

Kampanjaan kuuluvien Polo-mallien
päästöt 97 - 110 CO2 g/km
kulutus 3,7 - 4,8 l /100km

image

Passat.

Esimerkiksi Passat Sedan BLUEMOTION 1,6 TDI 88 kW (120hv)

alk. 30 111 €

Kampanjaan kuuluvien Passat-mallien
päästöt 38 - 110 CO2 g/km
kulutus 1,7 - 4,2 l /100km

image

Golf.

Esimerkiksi Golf Trendline 1,0 TSI 63 kW (85hv)

alk. 21 326 €

Kampanjaan kuuluvien Golf-mallien
päästöt 0 - 110 CO2 g/km
kulutus 0 - 4,8 l /100km

Usein kysyttyä

Auton ostaja saa 1 500 – 2 500 euron alennuksen uuden henkilöauton hankinnan yhteydessä kierrätettyään samalla omistamansa vähintään 10 vuotta vanhan liikennekäytössä olevan henkilöauton. Romutuspalkkio myönnetään 1 500 euron (valtion osuus 1 000 euroa ja autoalan osuus 500 euroa) suuruisena sellaisen uuden auton hankintaan, jonka hiilidioksidipäästöt ovat enintään 110 g/km. Uusille ladattaville hybrideille, täyssähköautoille tai niille autoille, joiden käyttövoimana on joko kokonaan tai osittain korkeaseosetanoli, metaani (maa- tai biokaasu), ei aseteta päästörajaa ja romutuspalkkio myönnetään 2 500 euron (valtion osuus 2 000 euroa ja autoalan osuus 500 euroa) suuruisena.

Romutuspalkkiokokeilu on voimassa 1.1.-31.12.2018 tai niin kauan kuin valtion kampanjaan varaamaa määrärahaa on jäljellä. Uuden auton tilaus- ja kauppasopimus täytyy tehdä 1.1.–31.8.2018. Myös vanha auto täytyy romuttaa 1.1.–31.8., kuitenkin viimeistään uuden auton lunastuspäivänä. Palkkiovarat jaetaan siinä järjestyksessä kuin tilaus- ja kauppasopimuksia tehdään. Romutuspalkkion voi saada sellaiseen autoon, joka ehditään ensirekisteröidä vuoden 2018 aikana.

Hankittavan auton tulee olla ensirekisteröimätön. Romutuspalkkion voi saada myös varastoautoihin ja esittelyautoihin, jos niitä ei ole ensirekisteröity.

Romutuspalkkio myönnetään vain sellaisen uuden auton hankintaan, jonka hiilidioksidipäästöt ovat enintään 110 g/km. Jos auton käyttövoimana on joko kokonaan tai osittain korkeaseosetanoli, metaani (maa- tai biokaasu) tai sähkö (täyssähköauto tai ladattava hybridi), uudelle autolle ei aseteta päästörajaa.

Ei, romutustodistuksen ja uuden auton tilaussopimuksen on oltava päivättyjä aikaisintaan 1. päivänä tammikuuta 2018 ja viimeistään 31. päivänä elokuuta 2018.

Romutustodistuksen saa kaikista Suomen Autokierrätyksen verkostoon kuuluvista vastaanotto- ja asiointipisteistä. Auton asianmukaisen kierrättämisen voi hoitaa myös netin kautta pankin verkkopalvelutunnusten avulla. Suomen Autokierrätyksen vastaanottopaikoista löytyy lisätietoa osoitteesta www.suomenautokierratys.fi/vastaanottopaikat

Romutettavan auton on oltava ollut romutuspalkkion saajan omistuksessa vähintään vuoden ajan ennen auton romuttamista. Riittää myös, että romutuspalkkion saaja on ollut romutettavan auton haltijana vähintään vuoden ennen auton romutushetkeä, vaikka hän ei olisikaan ollut auton omistaja. Romutuspalkkion saajan on oltava uuden palkkiolla ostettavan auton omistaja tai haltija.

Auton pitää olla liikennekäytössä romutushetkellä. Lisäksi auton on oltava ollut jonkin aikaa liikennekäytössä vuoden 2017 aikana – tämä edellyttää, että auto on ollut liikennekäytössä vähintään yhden päivän ajan vuonna 2017.

Auton ei tarvitse olla tieliikennekelpoinen eikä katsastettu, mutta auton täytyy olla liikennekäytössä romutushetkellä. Lisäksi auton on pitänyt olla liikennekäytössä vähintään yhden päivän ajan vuoden 2017 aikana.

Useimmat vastaanottopaikat järjestävät tarvittaessa kuljetuksen veloituksetta.

Kyllä voi, mutta hänellä tulee olla omistajan valtakirja. Romutustodistus tulee kirjoittaa auton omistajan nimiin, ei auton romutukseen luovuttajan.

Ei voi. Romutuspalkkio voidaan myöntää vain yksityishenkilölle.

Romutuspalkkio on laissa sidottu uuden auton hankintaan siten, että yhden uuden auton ostoon voi saada vain yhden romutuspalkkion.

Romutuspalkkiota ei ole mahdollista luovuttaa toiselle henkilölle. Uudella autolla voi olla toinen henkilö omistajana tai haltijana kunhan romutuspalkkion saaja on näistä toinen.

Romutettavan henkilöauton käyttöönottopäivän on oltava 31.12.2007 tai sitä aiempi.

Kyllä voit. Riittää, että romutuspalkkion saaja on yksi romutettavan auton omistajista.

Kuolinpesän omistama romutettava auto ei täytä vaatimuksia, koska tuki myönnetään vain luonnolliselle henkilölle, joka vie omistamansa auton romutettavaksi.

Romutettavalla autolla voi ajaa siihen asti, kunnes uusi auto luovutetaan romutuspalkkion saajalle. Viimeistään tuolloin romutuspalkkion saajan on vietävä romutustodistus autoliikkeeseen. Autoliike arkistoi romutustodistuksen kaupanteon yhteydessä.

Kyllä voi. Tällaisessa tapauksessa auton omistajaksi kirjataan rahoitusyhtiö osamaksusopimuksen ajaksi, mutta riittää, että romutuspalkkion saaja on auton haltija.

Romutuspalkkiokampanjassa ovat mukana kaikki uusia autoja myyvät autoliikkeet.

Mikäli auto tilataan tehtaalta, toimitusaika vaihtelee merkistä riippuen kuukaudesta jopa puoleen vuoteen. Tämän vuoksi auto kannattaa tilata mahdollisimman pian.

Romutuspalkkiolla hankittavan auton tilaus- ja kauppasopimus on tehtävä elokuun loppuun mennessä. Romutuspalkkio voidaan hyödyntää vain sellaiseen uuteen autoon, joka ehditään ensirekisteröidä 31.12.2018 mennessä.

Romutustodistus tulee kirjoittaa auton omistajalle, ei auton luovuttajalle. Vain auton ajoneuvoliikennerekisteriin merkitty omistaja tai haltija voi hyödyntää romutuspalkkion. Auton rekisteriote tai rekisteröintitodistus (myös luovutusosa) on hyvä ottaa mukaan, kun auto luovutetaan romutettavaksi. Ainoastaan auton omistajalla on oikeus romuttaa auto. Tämän vuoksi auton luovuttajan on pystyttävä todistamaan henkilöllisyytensä. Mikäli auton vie romutettavaksi muu kuin omistaja, hänellä on oltava valtakirja auton omistajalta.

Kun romuauto on vastaanotettu, luovuttajalle annetaan romutustodistus, jolloin auto siirtyy kierrätysjärjestelmään. Auto poistuu rekisteristä automaattisesti ja vuotuiset verot päättyvät kun järjestelmästä lähtee tieto Liikenteen turvallisuusvirasto Trafiin. Myös vakuutusyhtiöön lähtee tieto vakuutusten päättämistä varten. Romuauton rekisteristä poisto on veloitukseton auton viimeiselle omistajalle. Kun luovuttaja on saanut romutustodistuksen, auto on siirtynyt kierrätysjärjestelmään, eikä sitä pysty enää uudelleenrekisteröimään.

Jos rekisterissä olevalla autolla ei ole papereita, vastaanottopiste tarkistaa tiedot Liikenteen turvallisuusvirasto Trafista. Jos romuauton omistaja epäilee auton asiakirjojen olevan puutteelliset, kannattaa ottaa yhteyttä vastaanottopaikkaan ohjeiden saamiseksi.

Ulkomailla rekisteröidyn ajoneuvon romuttamisesta ei voi saada romutuspalkkiota. Ulkomaille rekisteröidyn auton voi jättää kierrätykseen samaan tapaan kuin kotimaassa rekisteröidyn auton ja siitä saa vastaanottopisteestä romutustodistuksen.

Romutuksen kautta lopullisesti ajoneuvoliikennerekisteristä poistettua autoa ei voi enää rekisteröidä uudelleen ajoneuvoliikennerekisteriin.

Romutettavan auton tulee olla rekisteröity Manner-Suomen ajoneuvoliikennerekisteriin ja myös uusi auto täytyy rekisteröidä Manner-Suomen ajoneuvoliikennerekisteriin. Näin ollen romutuspalkkiota ei voi käyttää Ahvenanmaalle rekisteröityihin eikä Ahvenanmaalle myytäviin autoihin.

Kiinnostuitko? Näin jatkat eteenpäin