2.14.87.1, 2019-04-02 08:54:09
Volkswagen sähköautot.

Volkswagenin sähköautomallisto.

Sähköautojen tulevaisuus on jo täällä. Monipuolisesta mallistostamme jokainen löytää tarpeisiinsa sopivan sähköauton. Olipa valintasi täysin sähköllä kulkeva auto tai ladattava hybridi, Volkswagen tarjoaa aina innovatiivisen ja eduiltaan kilpailukykyisen vaihtoehdon.

Testikuljettajat

Volkswagenin sähköautot kansan testissä.

Kuinka Volkswagenin täyssähköautot ja ladattavat hybridit toimivat suomalaisten arkikäytössä? Oliko ennakkomielikuville katetta? Tuliko yllätyksiä? Katso vastaukset videoilta.

Neljä tavallista suomalaista ajoi viikon verran arkiajonsa Volkswagenin sähköisillä malleilla. Yhteensä kolmetuhatta kilometriä työmatkalla, harrastusreissuilla ja kauppakeskusten parkkihalleissa. Tutustu kokemuksiin.

Volkswagenin täyssähköautot – Hiljaista ajonautintoa

Täysin sähköllä kulkevat autot tarjoavat hiljaisen ja tehokkaan ajonautinnon, jolla on myönteisiä vaikutuksia myös kaupunkiympäristön ilmanlaatuun. Sähköautolla ajamisen kustannukset ovat huomattavasti pienemmät bensakäyttöiseen autoon verrattuna, sillä tehokkaat moottorit kuluttavat vähemmän ja sähkö on edullista polttoaineisiin verrattuna. Sähköauton voit ladata näppärästi kotona, työpaikalla tai vaikkapa kauppakeskuksessa. Sähköauto latautuu myös ajaessa, sillä se ottaa jarrutuksissa energiaa talteen.

 • Täyssähköauto

  Uusi e-Golf.

  Uusi e-Golf on virtaviivainen ja tilava sähköauto, joka tarjoaa hiljaista tehoa kaupunkiin ja maantielle. Uuden e-Golfin toimintamatka yhdellä latauksella on jopa 229 km (WLTP-standardin mukaan).

  Korkealuokkainen varustus, uusimmat innovaatiot ja selkeä muotokieli ovat Volkswagenin tunnusmerkkejä. Uusi e-Golf maustaa ikonista Golfia sähköautolle tyypillisillä design-elementeillä. Kattava vakiovarustus ja useat mukavuutta parantavat lisävarusteet tekevät siitä rennon kumppanin jokaiseen päivään.

  Tutustu
 • Täyssähköauto

  e-up!

  Ketterä ja tehokas e-up! tarjoaa vauhdikasta ja edullista menoa turvallisuudesta ja tyylistä tinkimättä. Katseita kääntävä muotoilu, täyssähkömallin laaja varustelu ja modernit älypuhelinominaisuudet tekevät jokaisesta matkasta elämyksen. Täysin päästöttömällä sähkömoottorilla ajat jopa 160 kilometriä yhdellä latauksella.

  Löydä kaikki ne ominaisuudet, jotka tekevät uudesta e-up!:sta täydellisen seuralaisen jokaiselle päivälle. Juuri sinulle!

  Tutustu
Kokemuksia e-Golfin ratissa

Sähköistä arkea e-Golfin ratissa.

Tuoreen sähköautoilijan päiväkirja.

Volkswagenin ladattavat hybridit – Tehokkaita ja taloudellisia

Volkswagenin hybridiautoissa yhdistyvät sähkömoottorin ja polttomoottorin parhaat ominaisuudet. Ladattavat hybridimme kulkevat joko bensiinimoottorilla, sähkömoottorilla tai molemmilla samanaikaisesti. Volkswagenin hybridit tarjoavat sinulle entistä nautinnollisemman ajonautinnon sekä huomattavasti tavallista autoa pienemmän kulutuksen ja päästöt. Hybridin lataaminen tapahtuu kotona, työpaikalla tai vaikkapa kauppakeskuksessa.

 • Ladattava hybridi

  Passat Variant GTE

  Kaikki mitä huippuinnovatiiviselta autolta odotat. Toimintamatka sähköllä jopa 50 km, kaikki bensiinimoottorin edut, jopa 218 hv:n yhdistelmäteho. Passat Variant GTE on tilava ja tyylikäs hybridi, jonka varustelu on huippuluokkaa. Passat Variant GTE on erittäin järkevä valinta vaikkapa työsuhdeautoksi.

  Tunnistat uuden Passat GTE Variant -mallin sinisestä koristelistasta, joka kulkee kromatun jäähdyttimen säleikön läpi aina ajovaloihin saakka. Tämä kertoo heti, että kyseinen Passat kuuluu sähköiseen ja ladattavaan hybridituoteperheeseen.

  Tutustu
 • Ladattava hybridi

  Passat GTE

  Kaikki mitä huippuinnovatiiviselta autolta odotat. Toimintamatka sähköllä jopa 50 km, kaikki bensiinimoottorin edut, jopa 218 hv:n yhdistelmäteho. Passat GTE on tilava ja tyylikäs hybridi, jonka varustelu on huippuluokkaa. Passat GTE on erittäin järkevä valinta vaikkapa työsuhdeautoksi.

  Tunnistat uuden Passat GTE-mallin sinisestä koristelistasta, joka kulkee kromatun jäähdyttimen säleikön läpi aina ajovaloihin saakka. Tämä kertoo heti, että kyseinen Passat kuuluu sähköiseen ja ladattavaan hybridituoteperheeseen.

  Tutustu
 • Ladattava hybridi

  Golf GTE

  Sporttinen ja taloudellinen ajoelämys on valmiiksi ohjelmoituna uuteen Golf GTE:hen, jonka suurin teho on jopa 204 hevosvoimaa. Vaikuttavan luvun takana on ladattava hybridi joka on yhdistelmä bensiinimoottoria ja pistorasiasta ladattavalla tehokkaalla akulla toimivaa sähkömoottoria.

  Korkealuokkainen varustus ja selkeä muotokieli ovat jokaisen Volkswagenin tunnusmerkkejä. Jokainen Golf GTE tarjoaa sinulle kuitenkin mahdollisuuden luoda siitä juuri sinun näköisesi yksilön.

  Tutustu
Vertaile vaihtoehtoja
Täyssähköautot
Ladattavat hybridit

Moottori

Sähkömoottori

Sähkö- sekä bensiinimoottori

Toimintamatka

230 km

~1000 km

CO2 päästöt g/km

0

0-38

Akkujen takuu

8 vuotta / 160 000 km

8 vuotta / 160 000 km

Lataustapakartoitus
Veloituksetta

Veloituksetta

Säästöä huoltokustannuksista

Kyllä

Kyllä

Hauska ajaa

Kyllä

Kyllä

Tiesitkö tämän sähköautoista?

Mitä eroa on täyssähköautolla ja hybridillä? Kuinka pitkäikäisiä akut ovat? Kuinka kauan lataaminen kestää? Kokosimme kysymyksiä ja vastauksia sähköautoista ja niillä ajamisesta.

Täyssähköauto ei käytä lainkaan perinteisiä polttoaineita vaan sähköä. Hybridiauto taas yhdistää käytössä kaksi voimanlähdettä ja kulkee joko polttomoottorilla, sähkömoottorilla tai molemmilla samanaikaisesti.

Akkujen käyttöikää testataan tiukoissa laboratorio-oloissa. Nykyakut kestävät ongelmitta 3 000 täyttä lataussykliä. Vaikka sähköautolla ajettaisiin vain 100 km/​lataus, on laskennallinen akkujen toimintamatka 300 000 kilometriä.

Latausaika riippuu akun koosta ja lataustavasta. Kiinteästä latauslaitteesta saadaan jopa moninkertainen nopeus tavalliseen pistorasiaan verrattuna. Esimerkiksi Passat GTE:n akun lataaminen 16A:n kotilatauslaitteella kestää 2,5 tuntia ja e-Golfin (täyssähköauto) lataaminen viisi tuntia ja kaksikymmentä minuuttia. Volkswagenin täyssähköautot voi myös pikaladata. Esimerkiksi e-Golfin lataaminen pikalatauslaitteella 80% varaustasoon kestää noin tunnin.

Latauksen ja sen maksamisen järjestäminen lähtee ottamalla yhteyttä taloyhtiön hallituksen puheenjohtajaan tai isännöitsijään. Autopaikan sähkötolpan ajastimella varustettu pistorasia vaihdetaan kulutusmittarilla ja vikavirtasuojalla varustettuun pistorasiaan. Suositeltavaa olisi kuitenkin käyttää erillistä kotilatausasemaa, joka on varustettu kiinteällä kaapelilla. Sen voi kiinnittää esimerkiksi autokatoksen seinään.

Volkswagen tarjoaa uuden sähköauton tai ladattavan hybridin ostaneille veloituksettoman lataustapakartoituksen. Kartoituksessa asiakkaan kanssa käydään lävitse turvallisen lataamisen edellytykset sekä suoritetaan lataustapakartoituksen mukaiset mittaustoimenpiteet. Kartoituksen yhteydessä asiakkaalle kerrotaan mahdollisesti tarvittavista korjaavista toimenpiteistä ja niiden kustannuksista tai vaihtoehtoisesti kotilatauslaitetoimituksesta ja sen hinnasta.

Sähköautoa pidetään mukavuudeltaan ja toimivuudeltaan jopa perinteisiä moottoreita käyttäviä autoja varmempina. Kylmällä ilmalla auton toimintamatka kuitenkin jonkin verran lyhenee ja vastaavasti latausaika pitenee.

On laskettu, että täyssähköautolla ajamisen kustannuksen ovat vain kolmasosan bensiinillä ajamiseen verrattuna, sillä energiaa kuluu vähemmän ja sähkö on edullista polttoaineisiin verrattuna.

Ainakin se on tavallista hiljaisempaa, sillä moottori on lähes äänetön. Lisäksi autojen vääntö ja kiihtyvyys ovat poikkeavat polttomoottoreista. Esimerkiksi Passat GTE vastaa ärhäkkäämmin kaasupolkimen käyttöön sähkömoottorin välittömän väännön ansiosta. Se kiihtyy jopa 7,6 sekunnissa nollasta sataan kilometriin tunnissa.

Sähköauton lataustavat ja -ajat.

Volkswagen-sähköautojen lataaminen on helppoa. Voit ladata sähköauton kätevästi kotona, julkisissa latauspisteissä tai hyödyntää vaikkapa K-ryhmän ilmaisia latauspisteitä. Volkswagen tarjoaa kaikille täyssähköauton tai ladattavan hybridin ostaneille asiakkailleen ilmaisen lataustapakartoituksen.

K-Lataus

K-Lataus

Koko maan kattava sähköautojen latausverkko.

Ladattavan Volkswagenin ostajalle lataustapakartoitus veloituksetta

image

​Volkswagen tarjoaa kaikille täyssähköauton tai ladattavan hybridin ostaneille asiakkailleen ilmaisen lataustapakartoituksen. Sen avulla varmistetaan sähköautolle sekä ladattavalle hybridille nopea ja turvallinen virransaanti. Kartoituksen suorittaa Plugit Finland. 

Volkswagen Golf GTE

Selaa hinnastoja ja esitteitä.

Kiinnostuitko? Näin jatkat eteenpäin