Bird’s eye view of a woman wearing VR glasses walking around the VW ID. Buzz.

Täysin sähköinen. Täysin verkottunut. Täynnä gaming poweria.

Täysin sähköinen. Täysin verkottunut. Täynnä gaming poweria.

Pelaamiskenttä on kokenut viimeisinä vuosikymmeninä valtavan kehityksen – nörtti-imago on muuttunut vakiintuneeksi yhteisöksi.

Peliteollisuus on laajentunut maailmanlaajuisesti yhdeksi menestyneimmistä tuotannonaloista. Nykyään kyse ei ole enää vain parikymppisistä, jotka tapaavat animoiduissa fantasiamaailmoissa ja virtuaalisilla urheilustadioneilla ja pelaavat keskenään. Myös yli nelikymppisten kohderyhmä on säilyttänyt nuoruuden intohimonsa videopeleihin.

Play Green

--:--

Pelaajia leimasi pitkään epäpoliittinen ja yhteiskunnan vastainen käytös. Pelaamista pidettiin pakona virtuaalimaailmaan, ja arkitodellisuuden vastuun välttelynä. Tässäkin on tapahtunut kehitystä: kestävä kehitys huomioidaan yhä enemmän myös virtuaalisessa maailmassa.

Nykyään on jopa ns. vihreitä pelejä, jotka keskittyvät ekologisiin aiheisiin. Pelit kehitetään siten, että yhteistoiminnallinen ja ekologinen käyttäytyminen palkitaan. Pelin tavoite voi olla esimerkiksi sivilisaation rakentaminen yhdessä muiden pelaajien kanssa, ja samalla on yritettävä säästää luonnonvaroja ja pysyä sopusoinnussa luonnon kanssa.

Gaming Buzz

Tämä osoittaa, että pelaaminen käsittää nykyään yhteiskuntaan liittyviä aiheita kuten kestävyys, digitalisaatio ja verkottuminen. Pelit kehittyvät jatkuvasti ja gaming community on avoin kaikelle, mitä virtuaaliset markkinat tarjoavat. Nämä innovatiiviset aiheet yhdistyvät myös ID. Buzzissa. Volkswagen Hyötyautojen ensimmäinen täyssähköauto on ihanteellinen kumppani pelaamiseen ja e-urheiluun. Ei mikään ihme, että ID. Buzz Cargon konseptimalli vieraili tänä vuonna gamescomissa, maailman suurimmassa pelialan messutapahtumassa Kölnissä ja ihastutti faneja ja vierailijoita jännittävillä livestriimeillä suoraan autosta.

Mukana olivat mm. suurimmat gaming-striimaajat kuten Solaaaa, LPGjustJohnny ja Kunshikitty, samoin kuin Hannover 96:n ja Vfl Wolfsburgin ammattimaiset eSports-tiimit, joita haastettiin #Beatthebuzz-striimissä.

Solaaaa ja influencerit KeinPart2, Melvin Lee Lewis ja Shortytv keskustelivat mukavan Gartic Phone -erän aikana aiheesta vapaus ja mitä se heille tarkoittaa. Pelialan uusista tulokkaista puhuttaessa Buzzin valtasi striimaaja Faye.sxh. Tämän lisäksi nähtiin koko yhteisön jännittävä Q&A-istunto.

Five people at a roundtable discussion.
Three people at a roundtable discussion.

Social Buzzissa jatkettiin informatiivisesti. Solaaaa ja LPGjustJohnny keskustelivat jännittävien vieraiden kanssa siitä, miten harrastuksesta voi tehdä ammatin ja tulla pelinkehittäjäksi tai ammattipelaajaksi.

Myös ”gaming failseista“ puhuttiin: Kunshikitty kertoi yhteisölle hauskimmat töppäyksensä.

Lopussa oli ”Beat the Buzz”: Viimeisessä striimissä virtuaalinen pallo vieri FIFA-turnauksessa eSport-ammattilaisten Hannover 96 ja VfL Wolfsburgin välillä.

Digitaalinen elämys voi tarkoittaa muutakin kuin pelikonsolilla pelaamista. Volkswagen Hyötyautojen ensimmäinen täyssähköinen auto ID. Buzz Cargo valmistetaan paikallisesti CO2-neutraalisti ja sillä voidaan ajaa CO2-neutraalisti käyttämällä ID. Charger-kotilatauslaitetta1 ja Elli-sähkövirtaa. ID. Buzz Cargo tarjoaa käytännöllisen toimintamatkan ja on täysin verkottunut. Se tarjoaa innovatiivisen autoilukonseptin, joka pystyy vastaamaan arjen haasteisiin – tulevaisuuteen suuntautunut konsepti tarjoaa täysin uudenlaisia mahdollisuuksia. Tavataanko online pelitapahtumassa ajotauon aikana? Onnistuu ID. Buzzissa ja ID. Buzz Cargossa.

Gamescom 2021:n kaikki kohokohdat:

https://www.gamescom.global/Opens an external link

Haluatko lisätietoja

Uutiskirjeestä saat säännöllisesti ajankohtaista tietoa Volkswagenin täyssähköisestä ID. -tuoteperheestä ja sähköautoilusta.