Nono Konopka walks towards the VW ID. Buzz.

Vapaus on suuri seikkailu

Vapaus on suuri seikkailu

Voiko elämänsä, työnsä ja asenteensa muuttaa noin vain? Tämän kysymyksen kysyi itseltään myös Nono Konopka ja lähti vuonna 2018 pyöräreissuun parhaan ystävänsä kanssa – Berliinistä Pekingiin, kerätäkseen varoja ”Biking Borders” -joukkorahoitusprojektiinsa, jolla tuetaan koulujen rakentamista. Siitä seurasi suuren seikkailun ja menestyksekkään dokumentoinnin lisäksi myös uusi elämänsuunnitelma. Hän tietää nyt miltä tulevaisuuden vapaus, työ ja autoilu voivat näyttää ja miksi ID. Buzz on hänelle täydellinen työpaikka.

Useimmat 24-vuotiaat opiskelevat tai etsivät suuntaa elämälleen: Nono Konopka oli siihen ikään mennessä jo perustanut kaksi koulua Guatemalaan. Vuonna 2018 hän päätti parhaan ystävänsä Maxin kanssa aloittaa ”Biking Borders” -joukkorahoituskampanjan varojen keräämiseksi. Jotta kampanja saisi mahdollisimman paljon julkisuutta, he ajoivat polkupyörällä yli 15 000 kilometriä Berliinistä Pekingiin ja dokumentoivat matkansa verkkoon. He olivat reissussa yhdeksän kuukautta ilman suurempia valmisteluja. Hampurista kotoisin oleva Nono toteutti haavekuvansa ja seurasi sydäntään. Nykyään hän on itsenäinen kirjailija, yrittäjä, seikkailija ja podcastin tekijä.

--:--
Minun visioni on kaikessa tekemisessä inspiroida ja motivoida ihmisiä tekemään omia asioita.
Nono Konopka

Matka tuntemattomaan muuttui suureksi menestykseksi, jopa Netflix esittää dokumenttia ystävyksistä ja heidän uskomattomista kokemuksistaan. Nono Konopka rohkaisee kirjoissaan ja puheissaan muitakin ihmisiä kulkemaan uusia polkuja. Hän tietää mitä vapaus tarkoittaa: ”Minulle vapaus tarkoittaa mahdollisuutta tehdä omia ratkaisuja ilman, että joku sanoo mitä sinun pitää tehdä.” 

Nykyään 28-vuotias Nono on oppinut paljon seikkailuistaan maailmalla. ”Tiedän nyt, että voin siirtyä useammin pois mukavuusalueeltani ja silti palata ehjänä takaisin kotiin. Matkan myötä olen päässyt sisään mediamaailmaan ja olen parhaillaan perustamassa omaa startupia, joka mahdollistaa yrittäjyyden, New Work -konseptin ja kaikkialta työskentelemisen.”

Täydellinen kumppani uusiin seikkailuihin

Liikkuminen on Nonolle erityisen tärkeää, mutta se ei tarkoita jatkuvasti maailman ympäri reissaamista: ”Olen mielelläni kotona, mutta liikun sieltä käsin paljon ja olen tien päällä. Vapaus tarkoittaa minulle omien arvojeni ja mielikuvieni toteutumista. En halua enää valita työpaikan ja asuinpaikan välillä, ja ajattelen, että tulevaisuudessa on ehdottoman tärkeää pysyä tässä asiassa joustavana.”

Nono Konopka opens the rear lid of the VW ID. Buzz.

ID. Buzz täyttää kaikki hänen monipuolisen arkensa vaatimukset: ”Kun ajattelen miten auto sopii elämääni, minulle on tärkeää, että kestävyys on huomioitu ja että minun on mahdollista työskennellä tien päällä. Haluan erotella paikkoja ja töitä: Teen mielelläni luovia töitä yhdessä paikassa ja operatiivisia töitä toisessa.”

Nono Konopka sits in the VW ID. Buzz holding a smartphone.

ID. Buzzin avulla Nono pystyy järjestämään vapaa-aikansa ja työnsä täydellisesti. Auto tarjoaa hänelle riittävästi tilaa luovaan toimintaan ja edustaa sähkömoottorin ansiosta tulevaisuuden innovatiivista autoilua. ”ID. Buzz sopii minulle superhyvin, ja pidän siitä, että se on selkeä ja pyöreä, myös konseptin suhteen. Minulle se edustaa jotakin uutta. Kun istun autoon, tuntuu kuin matkustaisin mukavasti junassa. Minulla on kaikki mitä tarvitsen, voin käyttää kannettavaa tietokonettani tauolla tai tallentaa podcastiani. Kuka tietää, ehkä jonain päivänä minun ei tarvitse enää edes ohjata itse kun siirrytään autonomiseen ajoon.” Nono Konopka näkee autossa myös paljon muuta: ”ID. Buzzin kehityksessä on jotain samaa kuin pyöräreissussani Berliinistä Pekingiin: on uskallettava tehdä jotakin uutta, jotta voi löytää jotakin uutta.”

Henkilökuva

Menestys tarkoittaa minulle kaiken antamista sen eteen, että minusta tulee se ihminen joka voisin olla ja samalla onnellisuutta siitä ihmisestä joka jo olen.
Nono Konopka
Portrait photograph of Nono Konopka.

Nono Konopka on kirjailija, matkailija ja podcastin tekijä sekä useiden menestysten yritysten perustaja

nonokonopka.comOpens an external link

www.instagram.com/nonokonopkaOpens an external link

Haluatko lisätietoja

Uutiskirjeestä saat säännöllisesti ajankohtaista tietoa Volkswagenin täyssähköisestä ID. -tuoteperheestä ja sähköautoilusta.