2.17.94.1, 2019-07-05 00:05:51
Yhdessä ilmastonsuojelun puolesta

Yhdessä ilmastonsuojelun puolesta.

Ilmastonsuojelu.

Ilmastonmuutos on yksi aikamme suurimmista haasteista. Jotta Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteet voidaan saavuttaa, myös liikenteen hiilidioksidipäästöjä täytyy vähentää. 

Haluamme tietenkin kantaa vastuumme tässä. Volkswagenin tavoitteena on sähköistää koko mallisto, ja se investoi kokonaisvaltaiseen perusajatukseen: Autoiluun, joka on tulevaisuudessa sekä sähköistettyä että kestävää.

 

Map, range comparison combustion cars vs electric vehicles
Taulukko toimintamatkan vertailusta polttomoottoriauton ja sähköauton kesken:
60 kWh sähkönkulutus tai 6 litraa dieselpolttoainetta (vastaa 60 kWh).

Matkalla kohti ilmastoneutraalia autoilua.

Sähköauto on hyvin energiatehokas. Tiesitkö, että sähköauto kulkee samalla energiamäärällä kolme–neljä kertaa pidemmälle kuin polttomoottoriauto? Matkalla kohti kestävää kehitystä tulee kuitenkin vastaan aina uusia haasteita, jotka haluamme voittaa yhdessä kanssasi.

Sähköauton, ja erityisesti sen akun valmistukseen tarvitaan enemmän energiaa kuin polttomoottorilla varustetun auton valmistukseen. Toisaalta auton käytön ympäristöystävällisyyteen vaikuttaa sähköauton lataamiseen käytettävä sähkövirta.

Illustration life cycle of the ID.3
ID.3 -mallin elinkaari: alihankintaketju, valmistus, käyttö ja kierrätys

Miten tuemme ilmastonsuojelua.

Sähköautojen koko käyttöajan syntyy päästöjä. Jotta voimme vähentää niiden määrää pysyvästi, noudatamme seuraavaa periaatetta:

Ensin estämme ja vähennämme pakollisia päästöjä sekä lopuksi kompensoimme ne muiden ilmastonsuojeluhankkeiden avulla.

Kokonaisvaltainen panoksemme alkaa energiatehokkuuden nostoon tähtäävistä toimista ja vihreän sähkön käytöstä Zwickaun tehtaalla. Velvoitamme myös toimittajiamme käyttämään vihreää sähköä akkukennojen valmistuksessa. 

Valmistusvaiheessa päästöjä ei voida täysin välttää, mutta niiden määrää vähennetään koko ajan, ja ne kompensoidaan sertifioitujen ilmastonsuojeluhankkeiden avulla. Näin voimme saavuttaa tavoitteemme, ID.3:n ilmastoneutraalin luovutuksen.

Jotta ilmastoneutraalius jatkuisi myös sähköautosi käytön aikana, auton lataamiseen kannattaa käyttää uusiutuvaa energiaa.