Tiesitkö tämän sähköautoista ja sähköautoilusta?

Mitä eroa on täyssähköautolla ja hybridillä? Kuinka pitkäikäisiä akut ovat? Kuinka kauan lataaminen kestää? Kokosimme kysymyksiä ja vastauksia sähköautoista ja niillä ajamisesta.

Mitä eroa on täyssähköautolla ja hybridillä? Kuinka pitkäikäisiä akut ovat? Kuinka kauan lataaminen kestää? Kokosimme kysymyksiä ja vastauksia sähköautoista ja niillä ajamisesta.

  1. Sähköautotietoa

1

 

Kuinka pitkäikäisiä sähköautojen akut ovat?

Akkujen käyttöikää testataan tiukoissa laboratorio-oloissa. Nykyakut kestävät ongelmitta 3 000 täyttä lataussykliä. Vaikka sähköautolla ajettaisiin vain 100 km/​lataus, on laskennallinen akkujen toimintamatka 300 000 kilometriä.

2

 

Kuinka kauan sähköauton lataaminen kestää?

Latausaika riippuu akun koosta ja lataustavasta. Kiinteästä latauslaitteesta saadaan jopa moninkertainen nopeus tavalliseen pistorasiaan verrattuna. Esimerkiksi Passat GTE:n akun lataaminen 16A:n kotilatauslaitteella kestää 3,5 tuntia ja e-Golfin (täyssähköauto) lataaminen viisi tuntia ja kaksikymmentä minuuttia. Volkswagenin täyssähköautot voi myös pikaladata. Esimerkiksi e-Golfin lataaminen pikalatauslaitteella 80% varaustasoon kestää noin tunnin.

3

 

Miten latauksen järjestäminen onnistuu kerros- tai rivitalossa?

Latauksen ja sen maksamisen järjestäminen lähtee ottamalla yhteyttä taloyhtiön hallituksen puheenjohtajaan tai isännöitsijään. Autopaikan sähkötolpan ajastimella varustettu pistorasia vaihdetaan kulutusmittarilla ja vikavirtasuojalla varustettuun pistorasiaan. Suositeltavaa olisi kuitenkin käyttää erillistä kotilatausasemaa, joka on varustettu kiinteällä kaapelilla. Sen voi kiinnittää esimerkiksi autokatoksen seinään.

4

 

Kuinka osaan valita oikean lataustavan?

Volkswagen suosittelee lataustapakartoitusta jos latauspistettä ei ole jo olemassa. Kartoituksessa asiakkaan kanssa käydään lävitse turvallisen lataamisen edellytykset sekä suoritetaan lataustapakartoituksen mukaiset mittaustoimenpiteet. Kartoituksen yhteydessä asiakkaalle kerrotaan mahdollisesti tarvittavista korjaavista toimenpiteistä ja niiden kustannuksista tai vaihtoehtoisesti kotilatauslaitetoimituksesta ja sen hinnasta.

5

 

Toimiiko sähköauto hyvin talvella?

Sähköautoa pidetään mukavuudeltaan ja toimivuudeltaan jopa perinteisiä moottoreita käyttäviä autoja varmempina. Kylmällä ilmalla auton toimintamatka kuitenkin jonkin verran lyhenee ja vastaavasti latausaika pitenee.

6

 

Onko sähköautoilu tavallista edullisempaa?

On laskettu, että täyssähköautolla ajamisen kustannuksen ovat vain kolmasosan bensiinillä ajamiseen verrattuna, sillä energiaa kuluu vähemmän ja sähkö on edullista polttoaineisiin verrattuna.

7

 

Onko sähköautolla ajaminen erilaista?

Ainakin se on tavallista hiljaisempaa, sillä moottori on lähes äänetön. Lisäksi autojen vääntö ja kiihtyvyys ovat poikkeavat polttomoottoreista. Esimerkiksi Passat GTE vastaa ärhäkkäämmin kaasupolkimen käyttöön sähkömoottorin välittömän väännön ansiosta. Se kiihtyy jopa 7,4 sekunnissa nollasta sataan kilometriin tunnissa.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta.

 

Lataa ja asenna uusi selainohjelma.

Mozilla Firefox

Google Chrome