Langattomat ohjelmistopäivitykset: Lataa helposti päivityksiä ID.:si ohjelmistoon

Langattomat ohjelmistopäivitykset ovat tuttuja tietokoneista ja älypuhelimista. Over the air -päivitysten ansiosta nyt myös ID.:si pysyy ajan tasalla. ID. osaa nimittäin noutaa uudet ohjelmistoversiot helposti auton omalla mobiiliyhteydellä. Käyttöä, suorituskykyä ja mukavuutta voidaan siten parantaa jatkuvasti – ja autollesi voidaan jopa opettaa uusia toimintoja.

Illustration of a woman who sits next to her VW ID.4 which gets its Over-the-Air Update.

Minkälaisia päivityksiä on olemassa?

Ohjelmistopäivitykset voidaan ladata autoon langattomasti auton oman mobiiliverkon kautta. 

Päivityksiä on kahdenlaisia, sovelluspäivityksiä sekä auton käyttöjärjestelmän päivityksiä (ID. Software). Sovelluspäivityksissä päivitetään esimerkiksi navigointikarttoja tai In-Car-sovelluksia, kuten We Charge.  ID.-käyttöjärjestelmän päivityksillä päivitetään puolestaan auton ohjelmistoa ja ohjainlaitteita. Ne voivat esimerkiksi optimoida ID.Lightin tai ympäristönvalvonnan kaltaisia toimintoja tai muuttaa infotainment-järjestelmän ulkoasua. Käyttöjärjestelmän päivitysten asentaminen on tärkeää, koska saat silloin uusimmat ominaisuudet käyttöösi ja  mahdollistat tulevien ohjelmistopäivitysten asentamisen.

Mitä etuja päivityksillä saavutetaan? 

Näiden mobiiliverkon kautta tapahtuvien päivitysten avulla järjestelmän käytettävyyttä voidaan parantaa ja korjata mahdollisia vikoja helposti etänä. Päivitykset tapahtuu helposti ja poistavat suurimman osan korjaamokäynnin aikana tehtävistä päivityksistä. 

Illustration of a VW ID.4 which downloads the Over-the-Air Update.

Miten päivitys tapahtuu?

Helppoa: Kun auto on liitetty We Connect -tiliin ja auto on Online-tilassa, latautuu uusi ohjelmistoversio automaattisesti taustalla. Kun ohjelmistoversio on asennettavissa, siitä tulee ilmoitus infotainment-näytölle. Turvallisuussyistä ohjelmiston asennus on mahdollista vain auton ollessa pysäköitynä. Kuljettaja voi sen jälkeen nähdä  päivityksen sisällön ja tiedot sekä päättää tehdäänkö asennus heti tai vasta myöhemmin. Päivityksen aikana autoa ei voi turvallisuussyistä esim. käynnistää tai ladata. Päivitys suositellaankin tehtäväksi yön aikana. Lisäksi ennen päivityksen käynnistämistä tulee auton akun varaustilan olla vähintään 50%. Kun asennus on valmis, siitä tulee ilmoitus auton infotainment-järjestelmään. Tällä tavalla ID. pysyy aina ajan tasalla. 

Ohjelmistopäivitykset

Päivitysten avulla huolehdimme siitä, että ID.-autosi on aina ajan tasalla, myös hankinnan jälkeen. Saat käyttöösi useita eri toimintoja, ja ajoneuvosi optimoidaan eri tavoin. Huolehdi, että ohjelmistopäivitykset tehdään, jotta saat kaikki hyödyt:

 - useita parannuksia suorituskykyyn
 - uusimmat ohjelmistopäivitykset
 - käytettävissä uusin teknologia myös auton hankinnan jälkeen
 - soveltuvin osin edellytys tuleville päivityksille