VW service employee in front of a red Volkswagen with diesel engine and with open bonnet in a workshop

EA189-dieselmoottoreiden takaisinkutsukampanja.

EA189-dieselmoottoreiden takaisinkutsukampanja.

Tietoa EA189 -dieselmoottoreista

EA189-dieselmoottoreiden takaisinkutsukampanja.

EA189-dieselmoottoreiden takaisinkutsukampanja.

Volkswagen-konserni on saanut Saksan viranomaiselta (KBA) hyväksynnän kaikille tyypin EA 189 -dieselmoottoreiden korjauksille.

Saksan viranomainen (KBA) on nyt hyväksynyt kaikki tekniset korjaustoimenpiteet, jotka koskevat tyypin EA 189 -dieselmoottoreita. Nyt kaikki loputkin kampanjan piiriin kuuluvat autojen omistajat/haltijat tulevat saamaan kutsukirjeen. Kutsukirjeen saatuaan he voivat varata ajan valtuutettuun merkkihuoltoon korjaustoimenpiteiden suorittamiseksi.

Saksan viranomainen on jo aikaisemmin vahvistanut, että tekniset toimenpiteet eivät vaikuta auton polttoaineenkulutukseen, moottorin tehoon, CO2-päästöihin, ajokäyttäytymiseen tai akustiikkaan. Korjauksella ei ole myöskään vaikutusta autojen verotukseen Suomessa, sillä typen oksidipäästöjä (NOx) ei käytetä Suomessa auto- tai ajoneuvoverotuksen perusteena. Teknisten toimenpiteiden suorittamisen jälkeen autot täyttävät tyyppihyväksynnän mukaiset päästöstandardit.

Suomessa maahantuoja lähettää takaisinkutsukirjeen asiakkaille, joiden autoja takaisinkutsu koskee. Kirjeen saatuaan asiakas voi varata ajan valtuutettuun merkkihuoltoon. Korjaustoimenpide kestää 30 minuutista tuntiin, ja vaivattomimmin korjaus hoituu esimerkiksi huoltokäynnin tai renkaanvaihdon yhteydessä. Korjaustoimenpide voidaan tehdä vain valtuutetussa merkkikorjaamossa ja se on asiakkaalle maksuton. Kun korjaustoimenpide on suoritettu, saa asiakas korjauksen suorittamisesta todistuksen.

Mikäli asiakas ei ole saanut takaisinkutsukirjettä ennen seuraavaa katsastusta, auton voi katsastaa normaaliin tapaan ja korjaustoimenpide tehdään katsastuksen jälkeen.

Johtuen eri moottorinohjainlaitteiden suuresta määrästä, takaisinkutsu toteutetaan KBA:n kanssa sovitussa aikataulussa. Tästä johtuen takaisinkutsu ei ala samanaikaisesti kaikille malleille ja moottori-/vaihteistoversioille.

Suomessa tyypin EA 189 -dieselautoja koskevaan kampanjaan kuuluu kaiken kaikkiaan noin 53 000 autoa, joihin kaikkiin on hyväksytty korjausratkaisu (Volkswagen, Audi, SEAT).

Vuoden 2019 kesäkuun loppuun mennessä kampanjaan kuuluvista autoista on jo korjattu 98 prosenttia.

Vastauksia usein esitettyihin kysymyksiin

Täältä löytyy vastauksia usein esitettyihin kysymyksiin Volkswagenin dieselmoottoreihin liittyen.

 

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä lähimpään Volkswagen-merkkihuoltoon.

JälleenmyyjähakuOpens an external link

Visualization of the place on the windscreen where the VIN is located on a VW car
Tuulilasissa
Visualization of the Volkswagen VIN number in part I of the registration certificate
Rekisteriotteessa