Käytetyn Volkswagenin tuonti ulkomailta

Kuntotarkastus veloituksetta

Kuntotarkastus veloituksetta

Oletko juuri tuonut tai suunnittelemassa käytetyn Volkswagenin hankkimista ulkomailta?

Volkswagen pitää huolta asiakkaistaan maailmanlaajuisesti, ja haluamme tarjota sinulle auton kuntotarkastuksen täysin veloituksetta kun autosi on saapunut Suomeen.

Kuntotarkastuksessa varmistamme, että autosi soveltuu kaikilta osin Suomen olosuhteisiin. Tarkastamme mm. autosi kunnon ja talvivarustelun, autoosi kohdistuvat laadunparannuskampanjat sekä huoltohistorian ajantasaisuuden.

Miksi tuontiautotarkastus?

28-osaisessa Aidon Volkswagen -huollon suorittamassa kuntotarkastuksessa varmistetaan ulkomailta käytettynä tuodun auton soveltuvuus Suomen olosuhteisiin.

Käymme läpi autosi huoltohistorian ajantasaisuuden. Varmistamme myös
että autosi ohjelmistot ovat ajantasalla sekä tarkistamme autoosi kohdistuvat laadunparannuskampanjat.

Tarkastettavia asioita ovat mm. alustan kunto, jäähdytysnesteen pakkaskestävyys sekä jarrunesteen kunto. Tarkistamme myös mikäli autoosi on tarpeen tehdä muutoksia sen saattamiseksi Suomeen uutena tuotuja vastaavaksi.

Teemme ehdotuksen mahdollisista lisävarustelutarpeista esim. moottorinlämmittimen asennus. Tarkistamme myös auton mukana tulleet renkaat. Voit varata kuntotarkastuksen huollon verkkovarauspalvelustamme. 

Vinkkejä auton ulkomailta tuontiin.

Myyjän virhevastuu eri EU-maissa on hyvinkin erilainen, kuluttajien välisessä kaupassa virhevastuuta ei tyypillisesti ole ollenkaan. Suositeltavaa onkin hankkia auto viralliselta Volkswagen-jälleenmyyjältä, jolloin voit myös helpommin varmistua auton huoltohistoriasta. Myyjäliikkeen mahdollisesti myöntämä lisätakuu ei välttämättä ole voimassa Suomessa. Varmista asia autoa ostaessasi.

Eri EU-maissa autojen rekisteröinti- ja vakuutuskäytännöt saattavat poiketa toisistaan. Varmista että saat autosi mukana tarvittavat auton omistussuhteen ilmoittavat paperit. Käytettynä maahantuotavalle autolle kannattaa ottaa suomalainen liikenne- ja kaskovakuutus jo ostohetkellä.

Auton historia kannattaa pyrkiä selvittämään paitsi tehtyjen huoltojen ja korjausten myös esim. aiempien omistajien ja kolarihistorian osalta. Autojen perus- ja lisävarustelu poikkeaa maakohtaisesti, esim. muuten hyvin varustellusta tuontiautosta saattaa puuttua penkinlämmittimet tai akku olla huomattavasti pienempi kuin Pohjoismaiden markkinoille valmistetuissa autoissa.

Keski-Eurooppalaiset talvirenkaat eivät sovellu Suomen talviolosuhteisiin, eikä Keski-Euroopassa myydyissä autoissa tyypillisesti ole lisälämmittimiä. Autoa tuodessa kannattaakin varata rahaa myös auton talvivarusteluun.

Sujuvuuden varmistamiseksi kannattaa tarkistaa että auto on alunperin myyty ja tyyppihyväksytty EU- tai ETA-alueelle. Autossa ei todennäköisesti ole myöskään suomenkielistä ohjekirjaa, voit hankkia sellaisen Volkswagen-jälleenmyyjältä.

Kaikki auton verotukseen liittyvät tiedot saat verottajalta.

Epävirallisia kanavia pitkin maahantuodut ID.-mallit

Volkswagen huomauttaa, että useita Kiinassa valmistettuja Volkswagen ID. -malleja on tuotu Euroopan markkinoille epävirallisia kanavia pitkin

Valtuuttamattomien myyjien virheellisistä lupauksista huolimatta kyseisillä Volkswagen ID. -malleilla ei ole kansainvälistä takuuta. Mitään huolto- ja kunnossapitotöitä mukaan lukien takuukorjauksia ja goodwill-töitä ei voida tehdä valtuutetussa huoltoliikkeessä tai muussa Volkswagenin hyväksymässä huollossa. Volkswagen ja maahantuoja eivät voi tarjota asiakkaille Volkswagenin alkuperäisiä varaosia malleihin, joita myydään vain Kiinassa (kuten Volkswagen ID.6).

Jos asiakas ostaa auton epävirallisia kanavia pitkin, hänen on oltava tietoinen siitä, että huolto- ja takuupalveluiden sekä varaosien puuttumisen lisäksi autossa on toiselle markkina-alueelle tarkoitettu ohjelmistoversio. Takuu- ja huoltopalvelujen tavoin Volkswagen-jälleenmyyjät eivät tue myöskään tätä ohjelmistoa. Lisäksi on huomattava, että ilman virallista hyväksyntää maahantuodut ID.-mallit on valmistettu pelkästään Kiinan markkinoiden ehtojen mukaisesti. Niitä ei näin ollen ole tyyppihyväksytty muille markkinoille vaan ne on sopeutettu tietyn markkina-alueen vaatimuksiin eikä niillä ole eurooppalaista tyyppihyväksyntää eikä vaatimustenmukaisuustodistusta.

Volkswagen ja virallinen maahantuoja ovat sitoutuneet palvelemaan asiakkaitaan, minkä vuoksi kehotammekin asiakkaita käyttämään äärimmäistä varovaisuutta ja harkitsemaan huolellisesti Volkswagen ID. -mallin ostamista epävirallisia kanavia pitkin. Suosittelemme, että asiakkaat vierailevat valtuutetun jälleenmyyjän luona tutustumassa Volkswagenin uusimpaan mallistoon, joka on virallisesti hyväksytty myyntiin tietyllä markkina-alueella ja jolle taataan luotettavat takuu- ja huoltopalvelut. Volkswagen ja valtuutettu maahantuoja tarjoavat mielellään virallisten jälleenmyyjien yhteystiedot.