2.17.94.1, 2019-07-05 00:05:51
Sähköautot

Sähköautot.

Volkswagen sähköistää Suomen.

Sähköautojen tulevaisuus on jo täällä. Monipuolisesta mallistostamme jokainen löytää tarpeisiinsa sopivan sähköauton. Olipa valintasi täysin sähköllä kulkeva auto tai ladattava hybridi, Volkswagen tarjoaa aina innovatiivisen ja eduiltaan kilpailukykyisen vaihtoehdon.

Volkswagen ID.3

Autoilun uusi aikakausi.

Nyt ennakkovarauksessa täyssähköinen uutuusmalli ID.3.

Tilaa uutiskirje

Haluatko lisätietoja?

Anna yhteystietosi. Kerromme sinulle ID.3:n ominaisuuksista, varusteista ja hinnoista aina kun tiedot tarkentuvat.

ID. -konseptimallit

ID. -konseptimallit

On aika tarjota sähköautoja kaikille.

Täyssähköinen ID-mallistoperhe tarjoaa enemmän kuin pelkkää sähkön voimalla tapahtuvaa liikkumista: ID. on oma henkilökohtainen tilasi pyörien päällä. Auto, joka kuuluu sinulle, ymmärtää sinua ja oppii sinulta. ID:n avulla on täyssähköisen kiihtyvyyden kokeminen kaikille mahdollista. Nopeasti latautuvat ja pitkän toimintamatkan tarjoavat akut vievät jokaisen nopeasti omaan henkiökohtaiseen päämääräänsä.

electric becomes affordable

Sähköisestä tulee kaikkien tavoitettavissa oleva.

Volkswagen ID. on tarkoitettu monille. Miljoonille. ID-mallistoperhe tarjoaa uudenaikaisimmat sähköautot vastaavantasoisten polttomoottoriauton hinnalla. Todellinen muutos on mahdollista vain kun kaikilla on siihen mahdollisuus.

 

 

image

Uusia etäisyyksiä.

Volkswagen ID. mahdollistaa yhä useampien kilometripylväiden sivuuttamisen. Meille kaikille. Nopeasti latautuvat akut joiden tarjoama toimintamatka on jopa 550 km mahdollistavat nyt myös pitempien matkojen ajamisen ilman paikallisia päästöjä. Päämäärästä riippumatta.

electric becomes affordable

Uutta dynamiikkaa.

Ympäristön huomioon ottava ajaminen ei ole ennen ollut näin helppoa. Sähköinen kiihdytys tulevaisuuteen jatkuu ilman vaihteita - sen paremmin manuaalisia kuin automaattisiakaan. Määränpäässä häämöttää täysautonominen ajaminen.

image

Vielä paremmin yhdessä.

ID:llä ajaminen on enemmän kuin pelkkää autoilua. Älykäs liitettävyys ja uudenaikaisin teknologia oppivat sinun tapasi, keskustelevat sinun kanssasi ja auvustavat kaikessa mikä sinulle on tärkeää. Volkswagen tarjoaa paikallisesti päästötöntä sähköistä liikkuvuutta joka määrittelee uusiksi kuljettajan ja ajoneuvon välisen yhteyden.

image

Sopiva kaikkiin elämäntapoihin.

Liikkuvuuden uusi tyyli: Volkswagen ID. tarjoaa sopivan ajoneuvotyypin kaikkiin tarpeisiin. Tilaratkaisut ja sisutuksen yksityiskohdat ennakoivat jo nyt mitä tulevaisuuden autonominen liikkuminen tarkoittaa.

Testikuljettajat

Volkswagenin sähköautot kansan testissä.

Kuinka Volkswagenin täyssähköautot ja ladattavat hybridit toimivat suomalaisten arkikäytössä? Oliko ennakkomielikuville katetta? Tuliko yllätyksiä? Katso vastaukset videoilta.

Neljä tavallista suomalaista ajoi viikon verran arkiajonsa Volkswagenin sähköisillä malleilla. Yhteensä kolmetuhatta kilometriä työmatkalla, harrastusreissuilla ja kauppakeskusten parkkihalleissa. Tutustu kokemuksiin.

Testikuljettajat

Lataustavat

Sähköautojen lataamiseen on monia vaihtoehtoja: esimerkiksi lämpötolppa, kotilatausasema tai kauppakeskuksen latausasema.

Volkswagen-sähköautojen lataaminen on helppoa. Voit ladata sähköauton kätevästi kotona, julkisissa latauspisteissä tai hyödyntää vaikkapa K-ryhmän latauspisteitä.

Testikuljettajat

Volkswagenin sähköautomallisto

e-Golf on todellinen kansansähköauto jolla pärjää myös ihan tavallisessa suomalaisessa arjessa työmatkoineen, kauppakäynteineen ja mökkireissuineen.

Passat-mallisto uudistuu tänä vuonna ja ladattavan hybridi-Passat GTE:n toimintamatka sähköllä kasvaa. WLTP-mittaustavan mukaan se on noin 55 kilometriä (vastaa n. 70 km vanhalla NEDC-mittaustavalla).

Ilmastonsuojelu

Yhdessä ilmastonsuojelun puolesta.

Matkalla kohti ilmastoneutraalia autoilua.

Täyssähköautot ja ladattavat hybridit.

image

Sähköistä arkea.

Kokemuksia e-Golfin ratissa.

image

Hiljaisuus ja moottorin vääntö yllättivät.

Futisisä kokeili sähköautoa kuuakuden ajan.

image

I.D. Pikes Peak

Sähköautolla huipulle.

Tiesitkö tämän sähköautoista?

Mitä eroa on täyssähköautolla ja hybridillä? Kuinka pitkäikäisiä akut ovat? Kuinka kauan lataaminen kestää? Kokosimme kysymyksiä ja vastauksia sähköautoista ja niillä ajamisesta.

Täyssähköauto ei käytä lainkaan perinteisiä polttoaineita vaan sähköä. Hybridiauto taas yhdistää käytössä kaksi voimanlähdettä ja kulkee joko polttomoottorilla, sähkömoottorilla tai molemmilla samanaikaisesti.

Akkujen käyttöikää testataan tiukoissa laboratorio-oloissa. Nykyakut kestävät ongelmitta 3 000 täyttä lataussykliä. Vaikka sähköautolla ajettaisiin vain 100 km/​lataus, on laskennallinen akkujen toimintamatka 300 000 kilometriä.

Latausaika riippuu akun koosta ja lataustavasta. Kiinteästä latauslaitteesta saadaan jopa moninkertainen nopeus tavalliseen pistorasiaan verrattuna. Esimerkiksi Passat GTE:n akun lataaminen 16A:n kotilatauslaitteella kestää 2,5 tuntia ja e-Golfin (täyssähköauto) lataaminen viisi tuntia ja kaksikymmentä minuuttia. Volkswagenin täyssähköautot voi myös pikaladata. Esimerkiksi e-Golfin lataaminen pikalatauslaitteella 80% varaustasoon kestää noin tunnin.

Latauksen ja sen maksamisen järjestäminen lähtee ottamalla yhteyttä taloyhtiön hallituksen puheenjohtajaan tai isännöitsijään. Autopaikan sähkötolpan ajastimella varustettu pistorasia vaihdetaan kulutusmittarilla ja vikavirtasuojalla varustettuun pistorasiaan. Suositeltavaa olisi kuitenkin käyttää erillistä kotilatausasemaa, joka on varustettu kiinteällä kaapelilla. Sen voi kiinnittää esimerkiksi autokatoksen seinään.

Sähköautoa pidetään mukavuudeltaan ja toimivuudeltaan jopa perinteisiä moottoreita käyttäviä autoja varmempina. Kylmällä ilmalla auton toimintamatka kuitenkin jonkin verran lyhenee ja vastaavasti latausaika pitenee.

On laskettu, että täyssähköautolla ajamisen kustannuksen ovat vain kolmasosan bensiinillä ajamiseen verrattuna, sillä energiaa kuluu vähemmän ja sähkö on edullista polttoaineisiin verrattuna.

Ainakin se on tavallista hiljaisempaa, sillä moottori on lähes äänetön. Lisäksi autojen vääntö ja kiihtyvyys ovat poikkeavat polttomoottoreista. Esimerkiksi Passat GTE vastaa ärhäkkäämmin kaasupolkimen käyttöön sähkömoottorin välittömän väännön ansiosta. Se kiihtyy jopa 7,6 sekunnissa nollasta sataan kilometriin tunnissa.

Testikuljettajat

Yksityisleasing

K-Caara Dealilla pääset uuden auton käyttäjäksi ilman käsirahaa tai vaihtoautoa. Omistamisen sijaan maksat siis vain auton käytöstä. Näin kaikki autoiluun liittyvät kustannukset ovat jo etukäteen tiedossasi.

Yksityisleasingilla sinulla ei ole huolta auton jälleenmyyntiarvosta. .

K-Lataus

K-Lataus

Koko maan kattava sähköautojen latausverkko.