2.14.87.1, 2019-04-02 08:54:09
Sähköautot

Sähköautot.

Volkswagen sähköistää Suomen.

Sähköautojen tulevaisuus on jo täällä. Monipuolisesta mallistostamme jokainen löytää tarpeisiinsa sopivan sähköauton. Olipa valintasi täysin sähköllä kulkeva auto tai ladattava hybridi, Volkswagen tarjoaa aina innovatiivisen ja eduiltaan kilpailukykyisen vaihtoehdon.

Autoilun uusi aikakausi.

Autoilun uusi aikakausi.

Uusi Volkswagen ID. on kohta varattavissa. Anna yhteystietosi niin pidämme sinut ajan tasalla.

ID. -konseptimallit

Täyssähköiset konseptimallit tulevat tuotantoon ID:n jälkeen.

image

I.D. Pikes Peak

Sähköautolla huipulle.

Testikuljettajat

Volkswagenin sähköautot kansan testissä.

Kuinka Volkswagenin täyssähköautot ja ladattavat hybridit toimivat suomalaisten arkikäytössä? Oliko ennakkomielikuville katetta? Tuliko yllätyksiä? Katso vastaukset videoilta.

Neljä tavallista suomalaista ajoi viikon verran arkiajonsa Volkswagenin sähköisillä malleilla. Yhteensä kolmetuhatta kilometriä työmatkalla, harrastusreissuilla ja kauppakeskusten parkkihalleissa. Tutustu kokemuksiin.

Testikuljettajat

Lataustavat

Sähköautojen lataamiseen on monia vaihtoehtoja: esimerkiksi lämpötolppa, kotilatausasema tai kauppakeskuksen latausasema.

Volkswagen-sähköautojen lataaminen on helppoa. Voit ladata sähköauton kätevästi kotona, julkisissa latauspisteissä tai hyödyntää vaikkapa K-ryhmän latauspisteitä. Volkswagen tarjoaa kaikille täyssähköauton tai ladattavan hybridin ostaneille asiakkailleen ilmaisen lataustapakartoituksen.

Testikuljettajat

Volkswagenin sähköautomallisto

e-Golf on todellinen kansansähköauto jolla pärjää myös ihan tavallisessa suomalaisessa arjessa työmatkoineen, kauppakäynteineen ja mökkireissuineen.

Passat-mallisto uudistuu tänä vuonna ja ladattavan hybridi-Passat GTE:n toimintamatka sähköllä kasvaa. WLTP-mittaustavan mukaan se on noin 55 kilometriä (vastaa n. 70 km vanhalla NEDC-mittaustavalla).

Täyssähköautot ja ladattavat hybridit.

image

Sähköistä arkea.

Kokemuksia e-Golfin ratissa.

image

Hiljaisuus ja moottorin vääntö yllättivät.

Futisisä kokeili sähköautoa kuuakuden ajan.

Tiesitkö tämän sähköautoista?

Mitä eroa on täyssähköautolla ja hybridillä? Kuinka pitkäikäisiä akut ovat? Kuinka kauan lataaminen kestää? Kokosimme kysymyksiä ja vastauksia sähköautoista ja niillä ajamisesta.

Täyssähköauto ei käytä lainkaan perinteisiä polttoaineita vaan sähköä. Hybridiauto taas yhdistää käytössä kaksi voimanlähdettä ja kulkee joko polttomoottorilla, sähkömoottorilla tai molemmilla samanaikaisesti.

Akkujen käyttöikää testataan tiukoissa laboratorio-oloissa. Nykyakut kestävät ongelmitta 3 000 täyttä lataussykliä. Vaikka sähköautolla ajettaisiin vain 100 km/​lataus, on laskennallinen akkujen toimintamatka 300 000 kilometriä.

Latausaika riippuu akun koosta ja lataustavasta. Kiinteästä latauslaitteesta saadaan jopa moninkertainen nopeus tavalliseen pistorasiaan verrattuna. Esimerkiksi Passat GTE:n akun lataaminen 16A:n kotilatauslaitteella kestää 2,5 tuntia ja e-Golfin (täyssähköauto) lataaminen viisi tuntia ja kaksikymmentä minuuttia. Volkswagenin täyssähköautot voi myös pikaladata. Esimerkiksi e-Golfin lataaminen pikalatauslaitteella 80% varaustasoon kestää noin tunnin.

Latauksen ja sen maksamisen järjestäminen lähtee ottamalla yhteyttä taloyhtiön hallituksen puheenjohtajaan tai isännöitsijään. Autopaikan sähkötolpan ajastimella varustettu pistorasia vaihdetaan kulutusmittarilla ja vikavirtasuojalla varustettuun pistorasiaan. Suositeltavaa olisi kuitenkin käyttää erillistä kotilatausasemaa, joka on varustettu kiinteällä kaapelilla. Sen voi kiinnittää esimerkiksi autokatoksen seinään.

Volkswagen tarjoaa uuden sähköauton tai ladattavan hybridin ostaneille veloituksettoman lataustapakartoituksen. Kartoituksessa asiakkaan kanssa käydään lävitse turvallisen lataamisen edellytykset sekä suoritetaan lataustapakartoituksen mukaiset mittaustoimenpiteet. Kartoituksen yhteydessä asiakkaalle kerrotaan mahdollisesti tarvittavista korjaavista toimenpiteistä ja niiden kustannuksista tai vaihtoehtoisesti kotilatauslaitetoimituksesta ja sen hinnasta.

Sähköautoa pidetään mukavuudeltaan ja toimivuudeltaan jopa perinteisiä moottoreita käyttäviä autoja varmempina. Kylmällä ilmalla auton toimintamatka kuitenkin jonkin verran lyhenee ja vastaavasti latausaika pitenee.

On laskettu, että täyssähköautolla ajamisen kustannuksen ovat vain kolmasosan bensiinillä ajamiseen verrattuna, sillä energiaa kuluu vähemmän ja sähkö on edullista polttoaineisiin verrattuna.

Ainakin se on tavallista hiljaisempaa, sillä moottori on lähes äänetön. Lisäksi autojen vääntö ja kiihtyvyys ovat poikkeavat polttomoottoreista. Esimerkiksi Passat GTE vastaa ärhäkkäämmin kaasupolkimen käyttöön sähkömoottorin välittömän väännön ansiosta. Se kiihtyy jopa 7,6 sekunnissa nollasta sataan kilometriin tunnissa.

Testikuljettajat

Yksityisleasing

K-Caara Dealilla pääset uuden auton käyttäjäksi ilman käsirahaa tai vaihtoautoa. Omistamisen sijaan maksat siis vain auton käytöstä. Näin kaikki autoiluun liittyvät kustannukset ovat jo etukäteen tiedossasi.

Yksityisleasingilla sinulla ei ole huolta auton jälleenmyyntiarvosta. .

K-Lataus

K-Lataus

Koko maan kattava sähköautojen latausverkko.