Nainen nojaa Volkswageniin ja katsoo matkapuhelintaan

Selvitä, mitkä verkkopalvelut ovat saatavillasi 

Mitä yhdistettävyys tarkoittaa?

Volkswagenin liitettävyyspalelut yhdistävät autosi internetiin, tuovat lisää mukavuutta ja viihdykettä matkan varrelle ja myös tukevat sinua hätätilanteessa. Näin saat vikatilanteessa nopeasti apua, liikennetietoja lähes reaaliaikaisesti, parempaa viihdettä suoratoiston ja nettiradion kautta tai halutessasi myös muistutuksen seuraavasta huollosta. Lisäksi näet monia autosi tärkeitä palveluja ja tietoja yhdellä vilkaisulla älypuhelimesi kautta.

Huomaa, että yksittäisten toimintojen saatavuus ja vaatimukset riippuvat valitusta palvelusta. Täältä voit selvittää, mitkä mobiilipalvelut ovat saatavissa Volkswagenissasi:                                

Nainen nousee Volkswageniin

VW Connect ja We Connect

Mobiilipalvelujen uusin suku­polvi. Kaikki autot, joissa on valmius käyttää VW Connect- tai We Connect -palveluja1, kuten Golf, Passat, Tiguan sekä monet muut Volkswagenin tämänhetkiset uudet mallit, ovathalutessasi kiinteästi asennetun e-SIM-kortin ansiosta heti alusta lähtien yhteydessä verkkoon.

Henkilö katselee matkapuhelinta ja käyttää Volkswagen-sovellusta
2,3
2.
ID.5 Pro: Yhdistetty energiankulutus: 15,5–18,0 kWh/100 km; yhdistetyt CO2-päästöt: 0 g/km; CO₂-luokka: A. Enimmäistoimintamatka*: yhdistetty 567 km. Vaihteleviin kulutus- ja CO₂-päästöarvoihin vaikuttavat autoon valitut varusteet. *Toimintamatka on mitattu jarrudynamometrissä toimintamatkan kannalta edullisimmassa ID.5 Pro -mallin varusteluversiossa, jonka infotainment-paketissa on 77 kWh:n akun nettoenergiasisältö. Todellinen toiminta­matka saattaa vaihdella varustelusta riippuen. Todellinen toiminta­matka vaihtelee käytännössä riippuen muun muassa ajotavasta, nopeudesta, päällä olevista mukavuus-/sähkövarusteista, ulkolämpötilasta, matkustajien/kuorman määrästä, tieprofiilista sekä akun vanhenemis- ja kulumisprosessista.

VW Connect ja We Connect ID.-malliisi 

VW Connect ja We Connect ID.-malliisi4 yhdistävät sinut autoosi. Kiinteästi asennetun eSIM-kortin ansiosta ID.-autosi on heti alusta lähtien verkkokelpoinen ja tarjoaa käyttöösi viihdettä, online-liikennetietoja, etätoimintoja ja paljon muuta. 

Sininen Sharan pysäköitynä kadun varteen rakennuksen ikkunoiden eteen
5

Car-Net

Car-Netin verkkopalveluiden avulla saavutat määränpääsi nopeammin ja saat runsaasti tietoa – lähes reaaliaikaisten liikennetietojen, huoltoasemien hintojen ja vapaiden pysäköintipaikkojen näytön ansiosta. Älypuhelimesi avulla voit käyttää valikoituja toimintoja kätevästi etänä auton ulkopuolelta.5

--:--

App-Connect

Laajenna ohjaamoasi – App-Connect tuo valitut älypuhelimesi sovellukset infotainment-järjestelmän kosketusnäyttöön: Apple CarPlay ja Googlen Android Auto – molemmat innovatiiviset teknologiat ovat käytettävissäsi ja tarjoavat lisää hyödyllisiä ja viihdyttäviä toimintoja.6

Myös tämä saattaa kiinnostaa sinua

Yhteensopivuuden tarkastus. Täältä saat ensimmäisen yleiskuvan, mitkä mobiilipalvelut ovat saatavissa Volkswageniisi.  

Verkkopalvelut. Näin teet Volkswagenistasi verkkoon yhdistetyn auton.

Onko sinulla kysyttävää? Nopeita vastauksia tai henkilökohtaisia neuvoja digitaalisiin palveluihimme saat tästä.

Myös tämä saattaa kiinnostaa sinua

Vastuuvapauslauseke / Volkswagen

1.

Kun ostat uuden auton, sinulla on mahdollisuus käyttää VW Connectin tai VW Connect Plussan tai We Connectin tai We Connect Plussan digitaalisia palveluja maksuttoman sopimusajan aikana. VW Connect- tai VW Connect Plus -palveluja tai We Connect- tai We Connect Plus -palveluja varten tarvitset Volkswagen ID -käyttäjätilin, ja sinun on kirjauduttava käyttäjänimellä ja salasanalla. Volkswagen ID -käyttäjätilin onnistuneen luomisen ja autoon liittämisen jälkeen voit käyttää maksutta sopimusajan aikana auto-, maa-, ohjelmisto ja varustelukohtaisia digitaalisia palveluja. Lisäksi sinun on solmittava erillinen VW Connect- tai VW Connect Plus -sopimus tai We Connect- tai We Connect Plus -sopimus Volkswagen AG:n kanssa verkossa osoitteessa www.myvolkswagen.net tai Volkswagen-sovelluksen (saatavilla App Storessa ja Google Play Storessa) kautta. Maksuttoman sopimusajan todellinen pituus riippuu siitä, milloin digitaaliset palvelut aktivoidaan. Kun on kulunut 90 päivää auton ensiluovutuksesta, maksuton voimassaoloaika alkaa lyhentyä automaattisesti. Voit tarkistaa auton tarkan sopimusajan myVolkswagen-portaalista osoitteesta www.myvolkswagen.net.

Asiakkaat, joilla on VW Connect ja VW Connect Plus: Mobiilipalvelujen käytön mahdollistaa integroitu internetyhteys. Nettiradion, WLAN-tukiaseman ja Alexan käyttöä varten voi hankkia maksullisia datapaketteja ulkopuoliselta Cubic Telecom -matkapuhelinyhteistyökumppanilta, ja niitä voi käyttää verkon kuuluvuusalueella monissa Euroopan maissa. Näiden pakettien datamäärä on kaikkien käyttäjien ja auton matkustajien käytettävissä. Tiedot ehdoista hinnoista ja tuetuista maista löydät osoitteesta vw.cubictelecom.com. Vaihtoehtoisesti nettiradioa, WLAN-tukiasemaa ja Alexaa on mahdollista käyttää mobiililaitteella (esim. älypuhelimella), joka pystyy toimimaan WLAN-tukiasemana. Tällöin vastaavat palvelut ovat käytettävissä vain voimassa olevan tai erikseen sinun ja matkapuhelinoperaattorisi välillä tehtävän matkaviestintäsopimuksen perusteella ja vain kyseisen matkapuhelinverkon kuuluvuusalueella. Tiedonsiirto internetin kautta saattaa aiheuttaa lisäkustannuksia kulloistenkin matkapuhelinpalvelujen hinnoittelun mukaan ja erityisesti ulkomailla tapahtuvassa käytössä (esim. roaming-maksut).

Asiakkaat, joilla on We Connect ja We Connect Plus: Mobiilipalvelujen käytön mahdollistaa integroitu internetyhteys. Suoratoistopalvelujen, yksittäisten In-Car-sovellusten sekä WLAN-tukiasemien käyttöön voi hankkia maksullisia datapaketteja ulkopuoliselta Cubic Telecom -matkapuhelinyhteistyökumppanilta, ja niitä voi käyttää verkon kuuluvuusalueella monissa Euroopan maissa. Näiden pakettien datamäärä on kaikkien käyttäjien ja auton matkustajien käytettävissä. Tiedot ehdoista hinnoista ja tuetuista maista löydät osoitteesta vw.cubictelecom.com. Vaihtoehtoisesti näitä palveluja on mahdollista käyttää mobiililaitteella (esim. älypuhelimella), joka pystyy toimimaan WLAN-tukiasemana. Tällöin vastaavat palvelut ovat käytettävissä vain voimassa olevan tai erikseen sinun ja matkapuhelinoperaattorisi välillä tehtävän matkaviestintäsopimuksen perusteella ja vain kyseisen matkapuhelinverkon kuuluvuusalueella. Tiedonsiirto internetin kautta saattaa aiheuttaa lisäkustannuksia kulloistenkin matkapuhelinpalvelujen hinnoittelun mukaan ja erityisesti ulkomailla tapahtuvassa käytössä (esim. roaming-maksut).

3.
Ilmoitetut kulutus- ja päästöarvot eivät koske yksittäisiä autoja vaan on tarkoitettu eri autotyyppien väliseen vertailuun. Lisävarusteet ja tarvikkeet (muut osat, renkaat jne.) saattavat muuttaa oleellisia parametreja, kuten painoa, vierintävastusta ja aerodynamiikkaa, ja vaikuttaa näin sää- ja liikenneolosuhteiden ja yksilöllisen ajotavan myötä myös polttoaineenkulutukseen, virrankulutukseen ja CO₂-päästöihin sekä auton tehoarvoihin.
4.

Kun ostat uuden auton, sinulla on mahdollisuus käyttää VW Connectin tai VW Connect Plussan tai We Connectin tai We Connect Plussan digitaalisia palveluja maksuttoman sopimusajan aikana. ID.-tuoteperheen VW Connect- ja VW Connect Plus -palvelujen tai We Connect- ja We Connect Plus -palvelujen käyttöön tarvitset Volkswagen ID -käyttäjätilin, ja sinun on kirjauduttava käyttäjänimellä ja salasanalla. Volkswagen ID -käyttäjätilin onnistuneen luomisen ja autoon liittämisen jälkeen voit käyttää maksutta sopimusajan aikana auto-, maa-, ohjelmisto ja varustelukohtaisia digitaalisia palveluja. Lisäksi sinun on solmittava erillinen VW Connect- tai VW Connect Plus -sopimus tai We Connect- tai We Connect Plus -sopimus Volkswagen AG:n kanssa verkossa osoitteessa www.myvolkswagen.net tai Volkswagen-sovelluksen (saatavilla App Storessa ja Google Play Storessa) kautta. Maksuttoman sopimusajan todellinen pituus riippuu siitä, milloin digitaaliset palvelut aktivoidaan. Kun on kulunut 90 päivää auton ensiluovutuksesta, maksuton voimassaoloaika alkaa lyhentyä automaattisesti. Voit tarkistaa auton tarkan sopimusajan myVolkswagen-portaalista osoitteesta www.myvolkswagen.net.

Joitakin We Connect- / We Connect Plus -mobiilipaleluja tai VW Connect- / VW Connect Plus -mobiilipalveluja voi käyttää vain Volkswagen-sovelluksen kautta. Maksuttoman sovelluksen käyttöön vaaditaan soveltuvalla iOS- tai Android-käyttöjärjestelmällä varustettu älypuhelin ja SIM-kortti, jossa on datamahdollisuus voimassa olevan tai erikseen sinun ja matkapuhelinoperaattorisi välille solmittavan matkaviestintäsopimuksen kautta. Tiedonsiirto internetin kautta saattaa aiheuttaa lisäkustannuksia kulloistenkin matkapuhelinpalvelujen hinnoittelun mukaan ja erityisesti ulkomailla tapahtuvassa käytössä (esim. roaming-maksut).  

Mobiilipalvelut ovat käytettävissä sopimuksen voimassaoloajan mukaan, ja niihin saattaa sopimusaikana tulla sisällöllisiä muutoksia. We Connect- / We Connect Plus -paketteihin tai VW Connect- / VW Connect Plus -paketteihin sisältyvät palvelut saattavat vaihdella maan mukaan. Käytettävyys määräytyy automallin, varustelun ja asennetun ohjelmistoversion mukaan. Tämä koskee myös kolmannen osapuolen palveluja. Lisätietoja saat osoitteesta connect.volkswagen.com ja Volkswagen-jälleenmyyjältäsi. Huomioi myös ID.-tuoteperheen digitaalisten palvelujen kulloinkin voimassa olevat yleiset käyttöehdot.

5.
Tarvitset Car-Net-palveluiden käyttöön Volkswagen ID:n, ja sinun on kirjauduttava käyttäjänimellä ja salasanalla. Lisäksi on solmittava erillinen sopimus Volkswagen AG:n kanssa verkossa. Jotta voit käyttää palveluita täyden käyttöajan, sinulla on auton luovutuksen jälkeen 90 päivää aikaa rekisteröidä auto osoitteessa www.myvolkswagen.net tai Volkswagen-sovelluksen kautta (saatavilla App Storessa ja Google Play Storessa). Rekisteröidyttäessä myöhemmin maksuttoman käyttöajan kesto lyhenee. Car-Netin Guide & Inform -mobiilipalvelujen käyttö on mahdollista vain lisävarusteena saatavien Discover Media- ja Discover Pro -toimintojen kautta. Lisäksi tarvitset internetiin yhdistettävän mobiilipäätelaitteen (esim. älypuhelimen), joka pystyy toimimaan mobiilina WLAN-tukiasemana. Vaihtoehtoisesti voidaan yhdessä Discover Pro -navigointijärjestelmän ja Business-puhelinliitännän kanssa käyttää rSAP-profiilia tukevaa matkapuhelinta tai puhe- ja dataominaisuudella varustettua SIM-korttia. Car-Net-palvelut ovat käytettävissä vain voimassa olevan tai sinun ja matkapuhelinoperaattorisi välillä tehtävän matkaviestintäsopimuksen perusteella ja vain kulloisenkin matkapuhelinverkon kuuluvuusalueella. Tiedonsiirto internetin kautta saattaa aiheuttaa lisäkustannuksia kulloistenkin matkapuhelinpalvelujen hinnoittelun mukaan ja erityisesti ulkomailla tapahtuvassa käytössä (esim. roaming-maksut). Car-Net-palvelujen suurten datamäärien vuoksi on ehdottomasti suositeltavaa käyttää kiinteään hinnoitteluun perustuvaa liittymää. Maksuttoman Volkswagen-sovelluksen käyttöön vaaditaan iOS- tai Android-käyttöjärjestelmällä varustettu älypuhelin ja SIM-kortti, jossa on datamahdollisuus voimassa olevan tai erikseen sinun ja matkapuhelinoperaattorisi välille solmittavan matkaviestintäsopimuksen kautta. Car-Net-palveluiden saatavuus saattaa vaihdella maakohtaisesti. Palvelut ovat käytettävissä sopimuksen voimassaoloajan mukaan, ja niihin saattaa sopimusaikana tulla sisällöllisiä muutoksia. Tarkempia tietoja Car-Netistä saat osoitteesta connect.volkswagen.com ja Volkswagen-jälleenmyyjältäsi. Tietoa matkapuhelinpalvelujen hinnoittelusta saat matkapuhelinoperaattoriltasi.
6.

Saatavilla vain yhdessä radioiden Composition, Composition Colour ja Composition Media ja Ready 2 Discover tai navigointijärjestelmien Discover Media, Discover Pro ja Discover Pro Max kanssa. App-Connect mahdollistaa periaatteessa Apple CarPlay- ja Android Auto -teknologioiden käytön. Molemmat teknologiat ovat Applen ja Googlen vastuulla, joten Volkswagen AG ei voi vaikuttaa Apple CarPlayn ja Android Auton maakohtaiseen saatavuuteen, minkä vuoksi teknologiat eivät välttämättä ole käytettävissä kaikissa maissa. Apple CarPlayn saatavuuden voi tarkistaa osoitteesta https://www.apple.com/fi/ ja vastaavasti Android Auton saatavuuden osoitteesta  https://www.android.com/intl/fi_fi/auto/. Toimintoihin saattaa sopimusaikana tulle sisällöllisiä muutoksia tai ne voidaan lakkauttaa. Häiriöiden välttämiseksi ajon aikana voidaan käynnistää vain sertifioituja sovelluksia. Huomioi tässä yhteydessä myös se, että monia sovelluksia ei tarjota molemmille teknologioille.

Löydät tietoja älypuhelimien yhteensopivuudesta Apple CarPlayn osalta osoitteesta https://www.apple.com/fi/ ja Android Auton osalta osoitteesta  https://www.android.com/intl/fi_fi/auto/. Apple CarPlay on Apple Inc.:n rekisteröity tuotemerkki ja Android Auto on Google LLC:n rekisteröity tuotemerkki.