Volkswagen Takata-turvatyynyjen takaisinkutsukampanja

Takaisinkutsukampanja:
Takata-turvatyynyt

Viallisten Takata-turvatyynyjen aiheuttaman kuolemanvaaran aiheuttamat maailmanlaajuiset takaisinkutsukampanjat vaikuttavat myös Volkswagenin malleihin.

Täältä löydät lisä­tietoja ja voit tarkistaa, vaikuttaako takaisinkutsu myös sinun autoosi.

Viallisten turvatyynyjen aiheuttama hengenvaara

Takata on usean vuoden ajan toimittanut autoteollisuudelle viallisia kaasugeneraattoreita sisältäviä turvatyynyjä, jotka voivat muuttua tiettyjen ilmastovaikutusten (lämpö ja kosteus) aiheuttaman ikääntymisen seurauksena. Tämä puolestaan muodostaa vakavan hengevaaran sinulle ja matkustajillesi onnettomuuden sattuessa.

Takata-turvatyynyjen maailmanlaajuiset takaisinkutsukampanjat vaikuttavat useiden muiden valmistajien lisäksi myös Volkswagen-malleihin.

Vaikuttaako takaisinkutsu sinun autoosi?

Takata-turvatyynyjä on asennettu eri Volkswagen-ajoneuvoihin vuosina (2005-2018). Syötä autosi valmistenumero (VIN) alla olevaan kenttään tarkistaaksesi, vaikuttaako takaisinkutsu sinun autoosi. Tarkistathan tilanteen myöhemmin myös uudelleen, sillä ajoneuvoluetteloita päivitetään jatkuvasti.

Syötä autosi VIN-numero alle.
Tarkista, vaikuttaako takaisinkutsu sinun autoosi.

Tärkeää: Takaisinkutsukampanjaa koskevien autojen luetteloa päivitetään säännöllisesti analyysimme perusteella, joten tarkistathan tilanteen myöhemmin myös uudelleen.

Jos sinulla ei ole auton valmistenumeroa (VIN) saatavilla, mutta omistat mallin edellä mainitulta ajalta, ota viipymättä yhteyttä Volkswagen-huoltoon saadaksesi lisä­tietoja.

Mikä on VIN ja mistä löydän sen?

VIN (ajoneuvon valmistenumero) on ajoneuvon yksilöllinen tunnus, joka on luotu kansainvälisten standardien mukaisesti. 17-numeroinen numero on lueteltu ajoneuvosi asiakirjoissa ja tuulilasin alaosassa.

Tarvitsetko apua VIN-koodin löytämisessä? 

Volkswagen-liikkeet auttavat sinua mielellään selvittämään, vaikuttaako takaisinkutsu sinun autoosi.

Visualisierung der Stelle an der Windschutzscheibe, an der sich die FIN an einem Fahrzeug befindet
VIN-numero tuulilasissa
Visualisierung der Volkswagen FIN in der Zulassungsbescheinigung Teil 1
VIN-numero auton asiakirjoissa

Mikä on riskitaso?

Jos turvatyynysi laukeaa onnettomuuden aikana, kaasugeneraattorin syttyessä syntyvä paine voi olla aivan liian korkea. Tämä voi johtaa metalliosien työntämiseen auton sisätilojen läpi. Tämä voi johtaa vakaviin vammoihin ja, pahimmillaan, kuolemaan johtaviin vammoihin.

Mitä minun pitää tehdä?

Jos takaisinkutsu vaikuttaa autoosi, ota viipymättä yhteyttä Volkswagen-huoltoon, jotta kyseiset komponentit voidaan vaihtaa viipymättä. Tämä toimenpide kestää noin tunnin ja on sinulle veloitukseton.

Turvallisuutesi on meille tärkeää, joten pyydämme sinua tarkastamaan ajoneuvosi viipymättä ja tarvittaessa ottamaan yhteyttä lähimpään Volkswagen-huoltoosi tilanteen korjaamiseksi.