Täyssähköautojen autovero poistuu

Täyssähköautojen autoveron poistoa koskeva lakimuutos on valmisteltavana.

1.10.2021 alkaen ensirekisteröitävät täyssähköautot vapautetaan autoverosta
mikäli lakiehdotus hyväksytään eduskunnassa. Uuden täyssähköauton hankkiminen ilman autoveroa on jo nyt mahdollista. Kysy lisää Volkswagen-jälleenmyyjältäsi!

Hinnastoissa ja rakennusautomaatissa näytetään edelleen autoverolliset hinnat.

Sähköinen Volkswagen-mallisto

Way to Zero - yhdessä kohti nollapäästöjä 

Elämme autoiluhistorian suurten muutosten aikaa. Ympäristövastuu kuuluu meille kaikille. Siksi olemme sitoutuneita Pariisin ilmastosopimukseen ja tavoitteenamme on olla CO2-neutraali yritys vuoteen 2050 mennessä.

Liikkumisen tulevaisuus on päästötön. Eikä ainoastaan joillekin, vaan kaikille. Matkalla tähän tavoitteeseen tarvitsemme tehokkaita moottoriteknologioita, jotka kuluttavat vähemmän. Ne todistavat, että jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa tavallaan.

K-Latauksen ja K-ryhmän kanssa yhdessä kohti nollapäästöjä

K-Lataus-asemilta ladattava sähkö on 100-prosenttisesti uusiutuvaa. Nyt ilmastonsuojelu on omissa käsissäsi. Täyssähköinen Volkswagen ID.3 mahdollistaa päästöjen vähentämisen jokaisella matkalla, olit sitten ajamassa töihin, lasten harrastuksiin tai muuten vaan reissussa.

Volkswagen sähköistää Suomen

Vuosi sitten annoimme lupauksen sähköistää koko Suomi. Volkswagen olikin Suomen ostetuin sähköautomerkki vuonna 2020*. Aiomme olla sitä myös tänä vuonna. Jatketaan yhdessä kohti nollapäästöjä entistä päättäväisemmin!

*Tietolähde: Liikenneasioiden rekisteri, Liikenne- ja viestintävirasto Traficom. Henkilö- ja pakettiautojen ensirekisteröinnit vuonna 2020.

Mikä käyttövoima sopii minulle?

<b>Mikä käyttövoima sopii minulle?</b>

Volkswagen-mallit

Käyttövoima

Lataaminen

Toimintamatka sähköllä

Täyssähköauto

EV, BEV

Pelkkä sähkö

Omasta tai julkisista latauspisteistä, vaihtovirta- tai pikalataus (AC, CSS)

Jopa 540km (ID.3 Tour -varustelutaso, 77 kWh 150 kW)*,
ID.4 1st -mallin toimintamatka jopa 495 km*

Lataushybridi

PHEV, pistokehybridi, töpselihybridi, plug-in-hybridi, plugari

Sähkömoottori tai polttomoottori

Omasta tai julkisista latauspisteistä, vaihtovirta (AC)

Noin 50 km yhdellä latauksella, jonka jälkeen bensiinillä*

Kevythybridi

MHEV

Polttomoottori + avustava sähkömoottori

Jarrutusenergian talteenotolla

Aina bensiinillä, kiihdytyksissä sähkön avustamana

Volkswagen-mallit

Käyttövoima

Pelkkä sähkö

Lataaminen

Omasta tai julkisista latauspisteistä, vaihtovirta- tai pikalataus (AC, CSS)

Toimintamatka sähköllä

Jopa 540km (ID.3 Tour -varustelutaso, 77 kWh 150 kW)*,
ID.4 1st -mallin toimintamatka jopa 495 km*

* Ajoneuvon kulutus ja toimintamatka on määritelty maailmanlaajuisesti yhtenäistetyn testimenetelmän (WLTP) mukaisesti. Ilmoitettu WLTP-kulutus ja -toimintamatka saattavat vaihdella olennaisestikin riippuen mm. kuljettajan ajotavasta, akkukapasiteetista, lataamisen säännöllisyydestä, sähkövarusteiden käytöstä, mahdollisen lisälämmittimen käytöstä, ulkolämpötilasta, sääolosuhteista, matkustajien ja kuorman määrästä, valitusta ajoprofiilista tai tieprofiilista. Ajoneuvon latausteho ja -aika voivat vaihdella olennaisestikin ilmoitetusta ohjearvosta. Latausteho ja -aika riippuvat esimerkiksi käytetystä latauspisteestä, lämpötilasta, auton käytöstä, akuston lämpötilasta ja peräkkäisten latausten tiheydestä.

Lataaminen ja toimintamatka

Katso tietoa eri lataustavoista kotona ja matkalla, vertaile eri lataustapoja ja tutustu tarkemmin sähköauton toimintamatkaan.

 

Sähköauton hankintatuki

Uuden täyssähköauton ostaja tai pitkäaikaisvuokraaja (esimerkiksi Volkswagen Yksityisleasing vähintään 3 vuoden sopimuksella) voi saada 2000 euroa valtion hankintatukea vuosina 2018 – 2021. Hankintatuen saat suoraan autokaupassa ostettavan sähköauton hinnan alennuksena.