Volkswagen ID.3
Volkswagen ID.3
Volkswagen ID.3

ID.3

Uuden aikakauden täyssähköauto

Uuden aikakauden täyssähköauto

Tulevaisuus on kohta täällä

ID.3 on Volkswagenin uuden sukupolven sähköautojen ensimmäinen malli. Kuplan ja Golfin tapaan se näyttää suunnan kokonaan uudelle autotyypille.

 • ID.3 on Volkswagenin ensimmäinen täyssähköauto, joka käyttää MEB-alustarakennetta
 • Suurikokoisin akku mahdollistaa jopa 550 kilometrin toimintamatkan
 • 290 kilometriä lisää toimintamatkaa vain 30 minuutin latauksella (100 kW)
 • ID.3:n perusmallin hinta Saksassa alkaen alle 30 000 €
 • Akku, toimitusketju ja tuotanto: ID.3 toimitetaan asiakkaille CO2-neutraalina
 • ID.3:n Open Space -konsepti tarjoaa enemmän tilaa kuin mikään muu auto tässä kokoluokassa ja asettaa uuden standardin
 • Ajaminen on helpompaa kuin koskaan aikaisemmin – kuljettaja tietää välittömästi miten toimia
 • MEB-alustarakenteen takavetorakenne tarjoaa ideaalin painojakauman ja dynaamisen auton hallinnan
 • Kattava valikoima kuljettajaa avustavia järjestelmiä takaa maksimaalisen turvallisuuden ja mukavuuden
 
Toimintamatka

ID.-perhe edustaa sähköautojen uutta sukupolvea, jolla on mahdollista ajaa entistä pidemmälle yhdellä latauksella. Houkutteleva valikoima erikokoisia akkuja, tehokkaat infrastruktuuriratkaisut ja älykkäät palvelut varmistavat, että pystyt tulevaisuudessa hyödyntämään kaikki sähköautoilun edut ilman kompromisseja ja matkasi pituudesta riippumatta.

Volkswagen ID.3

Volkswagen ID.3. on Volkswagenin ensimmäinen täyssähköauto, joka on rakennettu juuri kehitetylle MEB-alustarakenteelle. Kaikki tulevat ID.-mallit tulevat olemaan yksinomaan täyssähköautoja. Voimalinja on optimoitu akun ympärille jotta voidaan hyödyntää maksimaalisia toimintamatkoja ja tuotantokustannukset pysyvät samalla kohtuullisina. Myös muotoiluelementit tuovat mukanaan useita etuja kuten ajokomponenttien ja lisävarusteiden sijoittelu sekä sisätilojen tilaratkaisut.

ID.3:n sähköinen voimalinja sisältää ensisijaisesti jatkuvamagneettisen synkronisen moottorin sisältäen tehoelektroniikan ja vaihdelaatikon, jotka on integroitu taka-akselille. Korkeajänniteakku on sijoitettu alustaan tilan säästämiseksi. Lisälaitteita, kuten esimerkiksi ilmastoinnin kompressori  on siirretty auton etuosaan. Moottori, tehoelektroniikka ja vaihteisto muodostavat kompaktin yksikön. Akun sijainti alustassa tuo mukanaan positiivisia vaikutuksia auton ajo-ominaisuuksien kannalta, sillä ID.3:n painopiste on erittäin alhaalla, kuten kilpa-autoissa.

Volkswagen turvaa akun pitkäikäisyyden ja tarjoaa akulle takuun aina 8 vuoteen tai 160 000 kilometriin saakka. ID.3 ei ole myöskään vain uusi malli. Sen visionäärinen muotoilu ilmaisee selkeästi uutta sähköautojen aikakautta ja sen tilaratkaisut hyötyvät selkeästi muotoiluominaisuuksista, jotka ovat mahdollisia vain täyssähköautoille. ID.3:n ulkomitat vastaavat Volkswagen Golfia mutta sen sisätilat ovat suuremmat kuin minkään muun auton omassa kategoriassaan.

Volkswagen ID.3 on Volkswagenin ensimmäinen malli, joka tuotetaan CO2-neutraalisti läpi koko tuotantoketjun. Kestävä kehitys otetaan huomioon Zwickaun tehtaan koko tuotantoketjussa. Mikäli tuotannossa syntyy CO2-päästöjä, ne kompensoidaan erilaisten ympäristöprojektien avulla.  

ID.3. tervehtii sinua. Sähköistää sinut. Kuljettaa sinua.

ID.Light

Huippufiksu: älykäs valaistusratkaisu

Akku ja toimintamatka

Vahva suorittaja. Nopeasti latautuva.

Tervehdys

ID.3 sanoo sinulle "hauska tavata". Valoillaan.

A smiling woman getting out of the VW ID.3

Kolme eri kokoista akkua, kolme eri mittaista toimintamatkaa

ID.3:n sarjatuotantomallit tulevat saataville kolmella eri akkukapasiteetilla.

 • Pienimmän akkukoon nettokapasiteetti on 45 kWh, joka mahdollistaa noin 330 km toimintamatkan (WLTP). Akkua voidaan ladata maksimissaan 7,2 kW:n teholla (vaihtovirta/AC) ja 50 kW:n teholla (tasavirta/DC). 100 kW:n pikalatausmahdollisuus on saatavilla lisävarusteena.
 • Keskimmäisen akun nettokapasiteetti on 58 kWh, toimintamatka on noin 420 kilometriä (WLTP). Tämän version laturi on 11 kW (vaihtovirta/AC) ja pikalataus on mahdollista 100 kW:n teholla (tasavirta/DC).
 • Suurimman akkukoon nettokapasiteetti on 77 kWh, joka mahdollistaa noin 550 km toimintamatkan (WLTP). Akkua voidaan ladata maksimissaan 11 kW:n teholla (vaihtovirta/AC) ja pikalatauksella 125 kW:n teholla (tasavirta/DC).

Kuljettajaa avustavat järjestelmät

 • Avustavia järjestelmiä tukee tuulilasiin sijoitettu monitoimikamera, joka tunnistaa myös liikennemerkit.
 • Turvallisuusjärjestelmistä ID.3 sisältää ympäristönvalvontajärjestelmän  hätäjarrutustoiminnolla ja jalankulkijatunnistuksella (Front Assist), kaistanpitoavustimen (Lane Assist) ja kaistanvaihtoavustimen (Side Assist).
 • Mukavuusjärjestelmistä tarjolla on pysäköintiavustin (Park Assist) sisältäen peruutuskameran, avaimeton lukitus ja käynnistys (Keyless Access Advanced), joka sisältää myös valaistut ovenkahvat.
 • Vakiovarusteena oleva pysäköintitutka (Park Distance Control) puolestaan pystyy estämään lähes kaikki pysäköintionnettomuudet: järjestelmä jarruttaa automaattisesti törmäyksen uhatessa aina pysähdyksiin saakka – peruutettaessa 1,5–10 km/h nopeudessa ja eteenpäin ajettaessa 2,5–10 km/h nopeudessa.  

Muodot ja mitat

Sivusta katsottuna ID.3:n täysin uudet mittasuhteet on selkeästi havaittavissa. Sen lyhyet ylitykset voidaan saavuttaa vain täyssähköautoille suunnitelulla alustalla. Lasinen takaluukku erottuu tumman värinsä ansiosta ja se levittyy koko auton pituudelle.  

Volkswagen ID.3 on suunnilleen yhtä pitkä kuin Golf mutta akseliväli on suurempi kuin missään muussa autossa samassa kategoriassa.

 • Neliovinen ID.3 on 4 261 mm pitkä, 1 809 mm leveä, 1 552 mm korkea ja akseliväli on 2 765 mm.
 • Omapaino on 1 719 kg ja maksimi lastauskapasiteetti 416–541 kg, riippuen auton varustuksesta. ID.3:n ilmanvastuskerroin on 0,267 ja sen kääntöympyrä on vaivaiset 10,2 metriä.
 • Polkupyörän ja muiden tavaroiden kuljetusta varten on saatavilla erillinen pidike, johon voidaan kiinnittää pyöränkuljetus- tai muu teline, jonka maksimikuorma on 75 kg.
 • ID.3 tarjoaa ilmavuutta niin kuljettajalle kuin neljälle matkustajallekin. Tavaratilan koko on 385 litraa.

ID.3 1ST -erikoismalli

ID.3 1ST-mallien hinnat ja tiedot on julkaistu 17.6. ja voit tutustua niihin erinomaisesti varustellun lanseerausmalliston erikoissivulla. Perusmalliston tilaus ja rakennusautomaatti aukeavat myöhemmin loppuvuodesta 2020. 

Kolme varustetasoa, neljä väriä.

ID.3 1ST -erikoismallin kohokohdat

Ennakkovarausvaiheessa Volkswagen ID.3 1ST -erikoismalli on saatavissa neljällä eri värillä ja kolmella eri varustelutasolla.

 - ID.3 1ST, jossa on laaja valikoima mukavuusominaisuuksia, kuten navigaatiojärjestelmä ja puheohjaus

 - ID.3 1ST Plus, jossa on lisäksi IQ. Light -ajovalot ja moniväriset sisustusvaihtoehdot

 - ID.3 1ST Max, jossa on innovatiivisia uutuuksia, kuten täysin uudenlainen tuulilasinäyttö AR Head Up Display sekä XL panoraamakatto 

Volkswagen ID.3 1ST -erikoismalli on varustettu 58 kWh:n akulla ja sen toimintamatka on jopa 420 km (WLTP).  ID3 1ST -erikoismallin akkua voi ladata enimmillään 100 kW:n teholla.

Usein kysyttyä

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta.

 

Lataa ja asenna uusi selainohjelma.

Mozilla Firefox

Google Chrome