Tietosuoja myVolkswagen-palvelussa

Volkswagen ID

Volkswagen ID:n avulla voit kirjautua lukuisiin Volkswagen AG:n tai kolmansien osapuolien palveluihin.
 
Volkswagen ID toimii keskitettynä käyttäjätilinä, jolla voit hallita henkilötietojasi keskitetysti. Tähän tarvittava tietojenkäsittely tapahtuu sopimuksen täytäntöön panemiseksi (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta).
 
Jotta voit käyttää tiettyjä tämän verkkosivuston toimintoja, sinun on rekisteröidyttävä Volkswagen ID -palveluun tai kirjauduttava sisään olemassa olevalla Volkswagen-käyttäjätilillä.
 
Lisäksi verkkosivusto tarjoaa toimintoja, jotka mahdollistavat rekisteröitymisen tai kirjautumisen Volkswagen ID:hen, mutta eivät vaadi sitä. Jos käytät Volkswagen ID:tä, valitsemasi palvelu yhdistetään Volkswagen-käyttäjätiliisi. Tämä yhdistäminen tehdään vain, jos olet antanut siihen suostumuksen (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohta).
 
Lisätietoja tietojenkäsittelystä Volkswagen ID -käyttäjätilin puitteissa saat tietosuojalausekkeesta osoitteesta https://vwid.vwgroup.io/data-privacy.

myVolkswagen

Jäljempänä mainitut digitaaliset ja muut palvelut ovat myVolkswagen-palvelun asiakasalueella.

myVolkswagen yhdistää sinulle olennaiset ajoneuvon sekä digitaalisten ja muiden palveluiden tiedot ja asetukset. Tässä henkilötietojen käsittelyn oikeusperusteen muodostaa yleisesti yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta.

Mainittujen palveluiden käyttö edellyttää kirjautumista tai rekisteröitymistä Volkswagen ID -palveluun.

Protokollatiedostot

Jos olet kirjautunut my Volkswagen -alueelle Volkswagen ID:lläsi, kirjaamme ilmenevien virheiden tapauksessa seuraavat tiedot:

  • Volkswagen ID:si käyttäjätunnuksen muodossa
  • Autosi valmistenumero (mikäli on ilmennyt virhe ajoneuvokontekstin jossakin toiminnossa ja olet aiemmin lisännyt auton Volkswagen-käyttäjätilillesi)

Keräämme nämä protokollatiedot oikeutetun edun vuoksi (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta) korjata tällä sivustolla ilmenevä virhe nopeasti ja voida tukea sinua virhetapauksessa optimaalisesti. Nämä protokollatiedot tallennetaan salattuina ja poistetaan automaattisesti 30 vuorokauden kuluttua.

Virtuaalinen autotalli

Virtuaalisessa autotallissa voit tallentaa tilaamasi tai jo omistamasi ajoneuvot Volkswagen ID:si profiiliin, jotta voimme sen jälkeen antaa yleiskatsauksen ajoneuvoistasi ja niiden varustelusta sekä tarjota helpon pääsyn muihin ajoneuvoon liittyviin lisäarvoa tuoviin palveluihin verkkosivustolla ilman, että ajoneuvosi on tunnistettava uudelleen.

Syötä tätä varten tilausnumero (vielä tuotannossa olevien ajoneuvojen tapauksessa) tai auton valmistenumero (VIN; jo omistettujen ajoneuvojen tapauksessa) ajoneuvosi tunnistamiseksi. Sitten voit vapaaehtoisesti syöttää ajoneuvostasi muita tietoja (rekisterinumero, kutsumanimi), jotka auttavat tunnistamaan ajoneuvon saatavilla olevassa ajoneuvojen yleiskuvassa. Jos nämä tiedot ovat jo Volkswagen ID:ssä, ne siirretään autotalliin. Jos päätät antaa nämä tiedot, myös ne tallennetaan Volkswagen ID:hen.

Lisäksi tässä ajoneuvojen yleiskatsauksessa näytetään kuvia ajoneuvostasi tuotantovaiheessa. Nämä kuvat kohdistetaan sinulle syöttämäsi auton valmistenumeron avulla. Jos haluat poistaa tietosi tai muuttaa niitä, voit tehdä sen Volkswagen ID:ssä.