App-Connect. Näin tuot sovelluksesi autoosi.
1

App-Connect. Näin tuot sovelluksesi autoosi.

Haluatko käyttää älypuhelinsovelluksia turvallisesti ja mukavasti autossasi? App-Connectin1 avulla voit kätevästi käyttää valikoituja sovelluksia ja sisältöä suoraan Volkswagenissasi.

Näin se toimii

Älypuhelimesi sovellukset siirretään infotainment-järjestelmän näyttöön, ja niitä voi käyttää kätevästi ja selkeästi suoraan näkökentässä. Näin pääset helposti käsiksi esimerkiksi musiikkiin, uutisiin, karttoihin tai äänikirjoihin. Volkswagen tarjoaa kaksi rajapintaa älypuhelimien liittämiseen lukuisilla vaihtoehdoilla: Apple CarPlay ja Googlen Android Auto. Käyttö on erityisen kätevää Discover Media-, Discover Pro- ja Ready 2 Discover -navigointijärjestelmien langattoman yhteyden ansiosta. Häiriöiden välttämiseksi ajon aikana voidaan käynnistää vain sertifioituja sovelluksia.

Volkswagen AG mahdollistaa Apple CarPlayn ja Android Auton käyttämisen, mutta molempien teknologioiden maakohtainen käytettävyys on silti Applen ja Googlen vastuulla.

--:--

App-Connect-yhteysmahdollisuutesi

Apple CarPlay

Apple CarPlay™

Applen CarPlay-palvelulla voit ohjata valittuja iPhone-sovelluksiasi ajon aikana. VW Connect- ja We Connect -valmiudella varustetuissa autossa tämä onnistuu myös langattomasti. Sovellusten käyttö on yhtä helppoa kuin iPhonella. Puhelin, uutiset, musiikki – kaikki palvelut vain painalluksen päässä. Halutessasi voit käyttää järjestelmää myös puheohjauksella. Saat lisä­tietoja suoraan Applelta.

Android Auto

Android Auto

Googlen Android Auto -palvelun avulla voit käyttää älypuhelimesi tiettyjä sovelluksia turvallisesti ajon aikana. VW Connect- ja We Connect -valmiudella varustetuissa autossa tämä onnistuu myös langattomasti. Google Voicen avulla voit ohjata kaikkia toimintoja puhekomennoilla. Saat lisä­tietoja suoraan Googlelta.

Myös tämä saattaa kiinnostaa sinua

Vastuuvapauslauseke / Volkswagen

1.

Saatavilla vain yhdessä radioiden Composition, Composition Colour ja Composition Media ja Ready 2 Discover tai navigointijärjestelmien Discover Media, Discover Pro ja Discover Pro Max kanssa. App-Connect mahdollistaa periaatteessa Apple CarPlay- ja Android Auto -teknologioiden käytön. Molemmat teknologiat ovat Applen ja Googlen vastuulla, joten Volkswagen AG ei voi vaikuttaa Apple CarPlayn ja Android Auton maakohtaiseen saatavuuteen, minkä vuoksi teknologiat eivät välttämättä ole käytettävissä kaikissa maissa. Apple CarPlayn saatavuuden voi tarkistaa osoitteesta https://www.apple.com/fi/ ja vastaavasti Android Auton saatavuuden osoitteesta  https://www.android.com/intl/fi_fi/auto/. Toimintoihin saattaa sopimusaikana tulle sisällöllisiä muutoksia tai ne voidaan lakkauttaa. Häiriöiden välttämiseksi ajon aikana voidaan käynnistää vain sertifioituja sovelluksia. Huomioi tässä yhteydessä myös se, että monia sovelluksia ei tarjota molemmille teknologioille.

Löydät tietoja älypuhelimien yhteensopivuudesta Apple CarPlayn osalta osoitteesta https://www.apple.com/fi/ ja Android Auton osalta osoitteesta  https://www.android.com/intl/fi_fi/auto/. Apple CarPlay on Apple Inc.:n rekisteröity tuotemerkki ja Android Auto on Google LLC:n rekisteröity tuotemerkki. 

2.

Kun ostat uuden auton, sinulla on mahdollisuus käyttää VW Connectin tai VW Connect Plussan tai We Connectin tai We Connect Plussan digitaalisia palveluja maksuttoman sopimusajan aikana. ID.-tuoteperheen VW Connect- ja VW Connect Plus -palvelujen tai We Connect- ja We Connect Plus -palvelujen käyttöön tarvitset Volkswagen ID -käyttäjätilin, ja sinun on kirjauduttava käyttäjänimellä ja salasanalla. Volkswagen ID -käyttäjätilin onnistuneen luomisen ja autoon liittämisen jälkeen voit käyttää maksutta sopimusajan aikana auto-, maa-, ohjelmisto ja varustelukohtaisia digitaalisia palveluja. Lisäksi sinun on solmittava erillinen VW Connect- tai VW Connect Plus -sopimus tai We Connect- tai We Connect Plus -sopimus Volkswagen AG:n kanssa verkossa osoitteessa www.myvolkswagen.net tai Volkswagen-sovelluksen (saatavilla App Storessa ja Google Play Storessa) kautta. Maksuttoman sopimusajan todellinen pituus riippuu siitä, milloin digitaaliset palvelut aktivoidaan. Kun on kulunut 90 päivää auton ensiluovutuksesta, maksuton voimassaoloaika alkaa lyhentyä automaattisesti. Voit tarkistaa auton tarkan sopimusajan myVolkswagen-portaalista osoitteesta www.myvolkswagen.net.

Joitakin We Connect- / We Connect Plus -mobiilipaleluja tai VW Connect- / VW Connect Plus -mobiilipalveluja voi käyttää vain Volkswagen-sovelluksen kautta. Maksuttoman sovelluksen käyttöön vaaditaan soveltuvalla iOS- tai Android-käyttöjärjestelmällä varustettu älypuhelin ja SIM-kortti, jossa on datamahdollisuus voimassa olevan tai erikseen sinun ja matkapuhelinoperaattorisi välille solmittavan matkaviestintäsopimuksen kautta. Tiedonsiirto internetin kautta saattaa aiheuttaa lisäkustannuksia kulloistenkin matkapuhelinpalvelujen hinnoittelun mukaan ja erityisesti ulkomailla tapahtuvassa käytössä (esim. roaming-maksut).  

Mobiilipalvelut ovat käytettävissä sopimuksen voimassaoloajan mukaan, ja niihin saattaa sopimusaikana tulla sisällöllisiä muutoksia. We Connect- / We Connect Plus -paketteihin tai VW Connect- / VW Connect Plus -paketteihin sisältyvät palvelut saattavat vaihdella maan mukaan. Käytettävyys määräytyy automallin, varustelun ja asennetun ohjelmistoversion mukaan. Tämä koskee myös kolmannen osapuolen palveluja. Lisätietoja saat osoitteesta connect.volkswagen.com ja Volkswagen-jälleenmyyjältäsi. Huomioi myös ID.-tuoteperheen digitaalisten palvelujen kulloinkin voimassa olevat yleiset käyttöehdot.

4.

Ilmoitetut kulutus- ja päästöarvot on selvitetty laissa määrättyjen mittausmenetelmien avulla. 1. tammikuuta 2022 WLTP-menettely on täysin korvannut NEDC-menettelyn, joten tämän päivämäärän jälkeen tyyppihyväksytyille autoille ei enää ilmoiteta NEDC-arvoja. Arvot eivät koske yksittäisiä autoja vaan on tarkoitettu eri autotyyppien väliseen vertailuun. Lisävarusteet ja tarvikkeet (muut osat, renkaat jne.) saattavat muuttaa oleellisia parametreja, kuten painoa, vierintävastusta ja aerodynamiikkaa, ja vaikuttaa näin sää- ja liikenneolosuhteiden ja yksilöllisen ajotavan myötä myös polttoaineenkulutukseen, virrankulutukseen ja CO2-päästöihin sekä auton tehoarvoihin. Todenmukaisten testausolosuhteiden ansiosta WLTP-menetelmän mukaisesti mitattu polttoaineenkulutus ja CO2-päästöt ovat usein korkeammat kuin NEDC-menetelmän mukaisesti mitatut arvot. Täten ne voivat 1.9.2018 lähtien aiheuttaa muutoksia myös autoverotuksessa. Saat lisä­tietoja WLTP- ja NEDC-menettelyn välisistä eroista osoitteesta http://www.volkswagen.de/wltp.

Lisätietoa uusien henkilöautomallien virallisesta polttoaineenkulutuksesta ja CO2-päästöistä saa teoksesta ”Leitfaden über den Kraftstoffverbrauch, die CO₂-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen”, joka on saatavilla ilmaiseksi kaikista Saksan myyntipisteistä ja osoitteesta DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, D-73760 Ostfildern tai sivustolta www.dat.de/co2.