Mies ja nainen mukavasti sohvalla katselemassa älypuhelinta

Henkilökohtaista mukavuutta. Valmis kun sinäkin olet.

Henkilökohtaista mukavuutta. Valmis kun sinäkin olet.

Pitääkö lähteä toimistolle, mutta ulkona on kylmä? Tuntuu hyvältä, kun sähköautosi odottaa sinua jo valmiiksi täyteen ladattuna ja oikeaan sisälämpötilaan asetettuna kotilatauslaitteessa tai lataustolpassa. Kun astut autoon, henkilökohtaiset mukavuusasetuksesi aktivoituvat autossa. Navigointi alkaa, kun sanot ”Hei ID., aja minut töihin.” Toiveestasi ID.-mallisi on jo ladannut uusimman ohjelmiston yön aikana over the air -päivityksen kautta. Tämä on tiimityötä.

Personalisointi ID.-mallissasi 

ID.-mallisi tervehtii sinua persoonallisesti1: istuimen asento, peilien säädöt, valot, hyvän olon lämpötila ja kuljettajaa avustavat järjestelmät voidaan tallentaa kuljettajaprofiiliisi ja aktivoida ID.-mallissasi kirjautumalla Volkswagen ID -tunnuksella. Sähköautoilu voi olla näin mukavaa. 

Punainen VW ID.4 GTX sivulta katsottuna, kuljettajan ovi auki, nainen istuu rennosti kuljettajan istuimella
2
2.
Virrankulutus, kWh/100 km: yhdistetty 17,2–19,3; CO2-päästöt, g/km: yhdistetty 0. Autolle on ilmoitettu kulutus- ja päästöarvot vain WLTP-menettelyn eikä NEDC-menettelyn mukaan. Vaihteleviin kulutus- ja CO₂-päästöarvoihin vaikuttavat autoon valitut varusteet.
VW ID.5:n infotainment-järjestelmä ja tiedot päivityksistä suuressa näytössä
3,4
3.
Virrankulutus, kWh/100 km: yhdistetty 16,1–18,4; CO₂-päästöt, g/km: yhdistetty 0. Autolle on ilmoitettu kulutus- ja päästöarvot vain WLTP-menettelyn eikä NEDC-menettelyn mukaan. Vaihteleviin kulutus- ja CO₂-päästöarvoihin vaikuttavat autoon valitut varusteet.

Over the air -päivitykset ID.-malliisi 

Over the air -päivitysten kautta sähköautosi säilyttää ajantasaisen Volkswagenin tilan: auto vastaanottaa uuden ohjelmistopaketin mobiilin datayhteyden kautta. Asennuksen jälkeen käyttö ja mukavuus paranevat ja uusia toimintoja voidaan ottaa käyttöön – täysin ilman käyntiä Volkswagen-huollossa.

Lähtöaikojen suunnittelu. 

Oikeanlainen valmistautuminen tekee sähköautoilusta entistäkin mukavampaa. Tätä varten voit We Connect ID. -sovelluksella asettaa lähtöajat, jolloin sähköauto odottaa sinua latauspisteessä valmiiksi ladattuna ja asetettuna sopivaan sisälämpötilaan. Eri latauspaikoille ja viikonpäiville voidaan määrittää yksilölliset lähtöajat. Näin ID.:si on hyvin varautunut suunnitelmiesi mukaan.

Punainen VW ID.5 GTX seisoo modernin talon edessä ja latautuu ID. Chargerilla, mies kävelee auto kohti
5
5.
Virrankulutus, kWh/100 km: yhdistetty 16,9–19,2; CO₂-päästöt, g/km: yhdistetty 0. Autolle on ilmoitettu kulutus- ja päästöarvot vain WLTP-menettelyn eikä NEDC-menettelyn mukaan. Vaihteleviin kulutus- ja CO₂-päästöarvoihin vaikuttavat autoon valitut varusteet.
Sivunäkymä punaisesta VW ID.4 GTX:stä, taustalla vuoristomaisena, etualalla nainen katsoo autoa

Ilmastointi ID.-mallissasi

We Connect ID. -sovelluksen kautta voit asettaa ID.:si ilmastoinnin miellyttävään lämpötilaan jo ennen matkan alkua – joko spontaanisti ennen liikkeelle lähtöä tai automaattisesti valitsemaasi lähtöaikaan. Näin voit kesällä nousta suoraan ihanan viileään autoon. Talvella sähköautosi puolestaan toivottaa sinut lämpimästi tervetulleeksi. Ja jäätyneet lasit ovat menneen talven lumia. 

Online-puheohjaus ID.-mallissasi 

Kun kuuntelet radioasemaa tien päällä, etsit latauspisteitä sähköautollesi tai haluat valita toisen reitin, sinun tarvitsee vain antaa lyhyt komento – ID.-mallisi ymmärtää puheesi. Voit ohjata useita infotainment-toimintoja ja auton toimintoja intuitiivisesti puheohjauksella6 tarvitsematta nostaa katsetta tiestä. Parasta tässä on se, ettei sinun tarvitse opetella mitään tiettyjä puhekomentoja. Sanot vain ystävällisesti ”Hei ID.” ja ID.-mallisi on valmis ottamaan vastaan ohjeita. 

Kuljettaja käyttää VW ID.3:ssa puheohjausta, näkymä takaa kohti ohjaamoa
7
7.
Virrankulutus, kWh/100 km: yhdistetty 15,2–16,3; CO₂-päästöt, g/km: yhdistetty 0. Autolle on ilmoitettu kulutus- ja päästöarvot vain WLTP-menettelyn eikä NEDC-menettelyn mukaan. Vaihteleviin kulutus- ja CO₂-päästöarvoihin vaikuttavat autoon valitut varusteet.
Sisäpuolen näkymä VW ID.5 -malliin, näkymä takaa kohti etuistuimia, ohjauspyörää ja kojelautaa
3,4
3.
Virrankulutus, kWh/100 km: yhdistetty 16,1–18,4; CO₂-päästöt, g/km: yhdistetty 0. Autolle on ilmoitettu kulutus- ja päästöarvot vain WLTP-menettelyn eikä NEDC-menettelyn mukaan. Vaihteleviin kulutus- ja CO₂-päästöarvoihin vaikuttavat autoon valitut varusteet.

Infopuhelu ID.-mallissasi 

Onko sinulla matkan aikana kysyttävää verkkopalveluista tai auton käytöstä? ID.-mallissasi vastaus on vain napin painalluksen päässä. Infopuhelu-painike1 yhdistää sinut automaattisesti Volkswagenin asiakaspalveluun, joka tarjoaa sinulle nopeasti tietoja ja neuvoja.