Mies ja nainen mukavasti sohvalla katselemassa älypuhelinta

Henkilökohtaista mukavuutta. Valmis kun sinäkin olet.

Henkilökohtaista mukavuutta. Valmis kun sinäkin olet.

Pitääkö lähteä toimistolle, mutta ulkona on kylmä? Tuntuu hyvältä, kun sähköautosi odottaa sinua jo valmiiksi täyteen ladattuna ja oikeaan sisälämpötilaan asetettuna kotilatauslaitteessa tai lataustolpassa. Kun astut autoon, henkilökohtaiset mukavuusasetuksesi aktivoituvat autossa. Navigointi alkaa, kun sanot ”Hei ID., aja minut töihin.” Toiveestasi ID.-mallisi on jo ladannut uusimman ohjelmiston yön aikana over the air -päivityksen kautta. Tämä on tiimityötä.

Personalisointi ID.-mallissasi 

ID.-mallisi tervehtii sinua persoonallisesti1: istuimen asento, peilien säädöt, valot, hyvän olon lämpötila ja kuljettajaa avustavat järjestelmät voidaan tallentaa kuljettajaprofiiliisi ja aktivoida ID.-mallissasi kirjautumalla Volkswagen ID -tunnuksella. Sähköautoilu voi olla näin mukavaa. 

Punainen VW ID.4 GTX sivulta katsottuna, kuljettajan ovi auki, nainen istuu rennosti kuljettajan istuimella
2
2.
Virrankulutus, kWh/100 km: yhdistetty 17,2–19,3; CO2-päästöt, g/km: yhdistetty 0. Autolle on ilmoitettu kulutus- ja päästöarvot vain WLTP-menettelyn eikä NEDC-menettelyn mukaan. Vaihteleviin kulutus- ja CO₂-päästöarvoihin vaikuttavat autoon valitut varusteet.
VW ID.5:n infotainment-järjestelmä ja tiedot päivityksistä suuressa näytössä
3,4
3.
Virrankulutus, kWh/100 km: yhdistetty 16,1–18,4; CO₂-päästöt, g/km: yhdistetty 0. Autolle on ilmoitettu kulutus- ja päästöarvot vain WLTP-menettelyn eikä NEDC-menettelyn mukaan. Vaihteleviin kulutus- ja CO₂-päästöarvoihin vaikuttavat autoon valitut varusteet.

Over the air -päivitykset ID.-malliisi 

Over the air -päivitysten kautta sähköautosi säilyttää ajantasaisen Volkswagenin tilan: auto vastaanottaa uuden ohjelmistopaketin mobiilin datayhteyden kautta. Asennuksen jälkeen käyttö ja mukavuus paranevat ja uusia toimintoja voidaan ottaa käyttöön – täysin ilman käyntiä Volkswagen-huollossa.

Lähtöaikojen suunnittelu. 

Oikeanlainen valmistautuminen tekee sähköautoilusta entistäkin mukavampaa. Tätä varten voit We Connect ID. -sovelluksella asettaa lähtöajat, jolloin sähköauto odottaa sinua latauspisteessä valmiiksi ladattuna ja asetettuna sopivaan sisälämpötilaan. Eri latauspaikoille ja viikonpäiville voidaan määrittää yksilölliset lähtöajat. Näin ID.:si on hyvin varautunut suunnitelmiesi mukaan.

Punainen VW ID.5 GTX seisoo modernin talon edessä ja latautuu ID. Chargerilla, mies kävelee auto kohti
5
5.
Virrankulutus, kWh/100 km: yhdistetty 16,9–19,2; CO₂-päästöt, g/km: yhdistetty 0. Autolle on ilmoitettu kulutus- ja päästöarvot vain WLTP-menettelyn eikä NEDC-menettelyn mukaan. Vaihteleviin kulutus- ja CO₂-päästöarvoihin vaikuttavat autoon valitut varusteet.
Sivunäkymä punaisesta VW ID.4 GTX:stä, taustalla vuoristomaisena, etualalla nainen katsoo autoa

Ilmastointi ID.-mallissasi

We Connect ID. -sovelluksen kautta voit asettaa ID.:si ilmastoinnin miellyttävään lämpötilaan jo ennen matkan alkua – joko spontaanisti ennen liikkeelle lähtöä tai automaattisesti valitsemaasi lähtöaikaan. Näin voit kesällä nousta suoraan ihanan viileään autoon. Talvella sähköautosi puolestaan toivottaa sinut lämpimästi tervetulleeksi. Ja jäätyneet lasit ovat menneen talven lumia. 

Online-puheohjaus ID.-mallissasi 

Kun kuuntelet radioasemaa tien päällä, etsit latauspisteitä sähköautollesi tai haluat valita toisen reitin, sinun tarvitsee vain antaa lyhyt komento – ID.-mallisi ymmärtää puheesi. Voit ohjata useita infotainment-toimintoja ja auton toimintoja intuitiivisesti puheohjauksella6 tarvitsematta nostaa katsetta tiestä. Parasta tässä on se, ettei sinun tarvitse opetella mitään tiettyjä puhekomentoja. Sanot vain ystävällisesti ”Hei ID.” ja ID.-mallisi on valmis ottamaan vastaan ohjeita. 

Kuljettaja käyttää VW ID.3:ssa puheohjausta, näkymä takaa kohti ohjaamoa
7
7.
Virrankulutus, kWh/100 km: yhdistetty 15,2–16,3; CO₂-päästöt, g/km: yhdistetty 0. Autolle on ilmoitettu kulutus- ja päästöarvot vain WLTP-menettelyn eikä NEDC-menettelyn mukaan. Vaihteleviin kulutus- ja CO₂-päästöarvoihin vaikuttavat autoon valitut varusteet.
Sisäpuolen näkymä VW ID.5 -malliin, näkymä takaa kohti etuistuimia, ohjauspyörää ja kojelautaa
3,4
3.
Virrankulutus, kWh/100 km: yhdistetty 16,1–18,4; CO₂-päästöt, g/km: yhdistetty 0. Autolle on ilmoitettu kulutus- ja päästöarvot vain WLTP-menettelyn eikä NEDC-menettelyn mukaan. Vaihteleviin kulutus- ja CO₂-päästöarvoihin vaikuttavat autoon valitut varusteet.

Infopuhelu ID.-mallissasi 

Onko sinulla matkan aikana kysyttävää verkkopalveluista tai auton käytöstä? ID.-mallissasi vastaus on vain napin painalluksen päässä. Infopuhelu-painike1 yhdistää sinut automaattisesti Volkswagenin asiakaspalveluun, joka tarjoaa sinulle nopeasti tietoja ja neuvoja.

Myös tämä saattaa kiinnostaa sinua

Vastuuvapauslauseke / Volkswagen

1.
Vain ID. -mallit, jotka on toimitettu varustettuna vähintään ohjelmistoversiolla 3.0.
4.

Ilmoitetut kulutus- ja päästöarvot on selvitetty laissa määrättyjen mittausmenetelmien avulla. 1. tammikuuta 2022 WLTP-menettely on täysin korvannut NEDC-menettelyn, joten tämän päivämäärän jälkeen tyyppihyväksytyille autoille ei enää ilmoiteta NEDC-arvoja. Arvot eivät koske yksittäisiä autoja vaan on tarkoitettu eri autotyyppien väliseen vertailuun. Lisävarusteet ja tarvikkeet (muut osat, renkaat jne.) saattavat muuttaa oleellisia parametreja, kuten painoa, vierintävastusta ja aerodynamiikkaa, ja vaikuttaa näin sää- ja liikenneolosuhteiden ja yksilöllisen ajotavan myötä myös polttoaineenkulutukseen, virrankulutukseen ja CO2-päästöihin sekä auton tehoarvoihin. Todenmukaisten testausolosuhteiden ansiosta WLTP-menetelmän mukaisesti mitattu polttoaineenkulutus ja CO2-päästöt ovat usein korkeammat kuin NEDC-menetelmän mukaisesti mitatut arvot. Täten ne voivat 1.9.2018 lähtien aiheuttaa muutoksia myös autoverotuksessa. Saat lisätietoja WLTP- ja NEDC-menettelyn välisistä eroista osoitteesta http://www.volkswagen.de/wltp.

Lisätietoa uusien henkilöautomallien virallisesta polttoaineenkulutuksesta ja CO2-päästöistä saa teoksesta ”Leitfaden über den Kraftstoffverbrauch, die CO₂-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen”, joka on saatavilla ilmaiseksi kaikista Saksan myyntipisteistä ja osoitteesta DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, D-73760 Ostfildern tai sivustolta www.dat.de/co2.

6.
Online-puheohjaus on käytettävissä tällä hetkellä seuraavilla kielillä: saksa, tanska, englanti (GB ja US), ranska, italia, hollanti, norja, puola, portugali, ruotsi, espanja ja tšekki.
8.
We Connect- ja We Connect Plus -palvelujen käyttöön ID. -tuoteperheessä tarvitset Volkswagen ID -käyttäjätilin, ja sinun on kirjauduttava We Connect- / We Connect Plus -palveluun käyttäjänimellä ja salasanalla. Lisäksi on solmittava erillinen We Connect- / We Connect Plus -sopimus Volkswagen AG:n kanssa verkossa. ID-tuoteperheelle tarkoitettua We Connect -sopimusta ei ole rajoitettu kolmeen vuoteen. We Connect Plus -palvelun käyttö on rajoitettu aluksi kolmeen vuoteen, minkä jälkeen sen käyttöaikaa voidaan jatkaa maksua vastaan. Auton luovutuksen jälkeen sinulla on 90 päivää aikaa rekisteröidä auto osoitteessa myvolkswagen.net tai We Connect ID. -sovelluksen kautta (saatavilla App Storessa ja Google Play Storessa) ja käyttää We Connect Plus -palveluja koko sovitun voimassaoloajan ilmaiseksi. Rekisteröidyttäessä myöhemmin maksuttoman käyttöajan kesto lyhenee. Joitakin We Connect- / We Connect Plus -mobiilipalveluja voi käyttää vain We Connect ID. -sovelluksen kautta. Maksuttoman sovelluksen käyttöön vaaditaan soveltuvalla iOS- tai Android-käyttöjärjestelmällä varustettu älypuhelin ja SIM-kortti, jossa on datamahdollisuus voimassa olevan tai erikseen sinun ja matkapuhelinoperaattorisi välille solmittavan matkaviestintäsopimuksen kautta. Tiedonsiirto internetin kautta saattaa aiheuttaa lisäkustannuksia kulloistenkin matkapuhelinpalvelujen hinnoittelun mukaan ja erityisesti ulkomailla tapahtuvassa käytössä (esim. roaming-maksut).Mobiilipalvelut ovat käytettävissä sopimuksen voimassaoloajan mukaan, ja niihin saattaa sopimusaikana tulla sisällöllisiä muutoksia. We Connect- ja We Connect Plus -paketteihin sisältyvät palvelut saattavat vaihdella maan mukaan. Käytettävyys määräytyy automallin, varustelun ja asennetun ohjelmistoversion mukaan. Tämä koskee myös kolmannen osapuolen palveluja. Lisätietoja saat osoitteesta www.volkswagen-we.com ja Volkswagen-jälleenmyyjältäsi. Huomioi myös ID.-tuoteperheen digitaalisten palvelujen kulloinkin voimassa olevat yleiset käyttöehdot.