Lähikuva miehestä, joka pitää älypuhelinta molemmin käsin. Näytössä näkyy We Connect ID. -sovellus
1,3,4

ID. yhdellä silmäyksellä.
Laajalti tietoa.

2.
Virrankulutus, kWh/100 km: yhdistetty 14,4–14,8; CO2-päästöt, g/km: yhdistetty 0. Autolle on ilmoitettu kulutus- ja päästöarvot vain WLTP-menettelyn eikä NEDC-menettelyn mukaan. Vaihteleviin kulutus- ja CO₂-päästöarvoihin vaikuttavat autoon valitut varusteet.

ID. yhdellä silmäyksellä.
Laajalti tietoa.

Kun tulet kotiin, mietit, riittääkö sähköautosi latausta seuraavan aamun ajoa varten. Tähän kysymykseen voi onneksi vastata älypuhelimellasi, josta voit tarkistaa ID. autosi akun, ovien ja valojen tilan. Kun lämpötilat laskevat myöhään illalla, sovellus muistuttaa sinua hyvissä ajoin esilämmittämään akun5. Täten seuraava päivä voi alkaa rennosti.

ID.-mallisi tila 

We Connect ID. -sovelluksen avulla voit tarkastella sähköautosi lataustilaa ja toimintamatkaa. Etkö ole varma, ovatko ovet ja ikkunat suljettu tai ID.-mallisi valot kytketty pois päältä? Se selviää kätevästi sovelluksesta vaikka sohvalla istuen. Mikä helpotus.

Harmaan VW ID.5:n takanäkymä, etualalla nainen käyttää älypuhelinta
6,3,4
6.
Virrankulutus, kWh/100 km: yhdistetty 16,1–18,4; CO₂-päästöt, g/km: yhdistetty 0. Autolle on ilmoitettu kulutus- ja päästöarvot vain WLTP-menettelyn eikä NEDC-menettelyn mukaan. Toimintamatka: yhdistetty 480–544 km. Vaihteleviin kulutus- ja CO₂-päästöarvoihin vaikuttavat autoon valitut varusteet.
Makaava nainen katsoo hymyillen älypuhelintaan

ID.-mallisi pysäköintipaikka 

Oletko uudessa kaupungissa tai suurella pysäköintialueella, etkä muista minne olet pysäköinyt autosi? We Connect auttaa sinua löytämään autosi. We Connect ID. -sovellus ilmoittaa ID.-mallisi viimeisimmän sijainnin ja navigoi sinut halutessasi suoraan autolle. Se säästää monelta kiertotieltä.

ID.-mallisi lämpötilavinkki 

Alhainen ulkolämpötila saattaa vaikuttaa akun tehoon. We Connect ID. -sovellus lähettää sinulle suosituksen akun esilämmityksestä5 tai lataamisesta, kun sijaintisi sääennuste ja akun lataustila ovat kriittisellä tasolla. Tällöin sinua pyydettään asettamaan lähtöaika tai lataamaan ID.-mallisi, jotta estetään kylmästä ilmasta johtuvat toimintamatkan rajoitukset.

Mies talvisessa maisemassa katsoo älypuhelinta
Mies seisoo älypuhelin kädessä ikkunassa, taustalla sininen VW ID.4

ID.-mallisi lataaminen 

We Connect ID. -sovellus muuntaa älypuhelimesi kauko-ohjaimeksi, jolla voit kätevästi aloittaa ja lopettaa lataustapahtuman. Lisäksi voit samalla tarkastella sähköautosi jäljellä olevaa latausaikaa, tämän hetkistä toimintamatkaa ja lataustilaa – vaikka et juuri sillä hetkellä istuisikaan autossa.

ID.-mallisi digitaalinen käyttöohjekirja 

Voit etsiä tärkeitä tietoja auton käyttöön ID.-mallisi infotainment-järjestelmän digitaalisesta käyttöohjekirjasta. Sen avulla saat tarvittaessa nopeita vastauksia kysymyksiisi koskien sähköautosi ominaisuuksia, verkkopalveluja ja kuljettajaa avustavia järjestelmiä. Alun perin käyttö ei edellytä We Connectin aktivointia, mutta sitä kuitenkin vaaditaan myöhemmin infotainment-järjestelmän kautta tehtävässä käyttöönotossa.

ID.5:n infotainment-järjestelmä, näytössä digitaalinen käyttöohjekirja

Myös tämä saattaa kiinnostaa sinua

Vastuuvapauslauseke / Volkswagen

1.
We Connect- ja We Connect Plus -palvelujen käyttöön ID. -tuoteperheessä tarvitset Volkswagen ID -käyttäjätilin, ja sinun on kirjauduttava We Connect- / We Connect Plus -palveluun käyttäjänimellä ja salasanalla. Lisäksi on solmittava erillinen We Connect- / We Connect Plus -sopimus Volkswagen AG:n kanssa verkossa. ID-tuoteperheelle tarkoitettua We Connect -sopimusta ei ole rajoitettu kolmeen vuoteen. We Connect Plus -palvelun käyttö on rajoitettu aluksi kolmeen vuoteen, minkä jälkeen sen käyttöaikaa voidaan jatkaa maksua vastaan. Auton luovutuksen jälkeen sinulla on 90 päivää aikaa rekisteröidä auto osoitteessa myvolkswagen.net tai We Connect ID. -sovelluksen kautta (saatavilla App Storessa ja Google Play Storessa) ja käyttää We Connect Plus -palveluja koko sovitun voimassaoloajan ilmaiseksi. Rekisteröidyttäessä myöhemmin maksuttoman käyttöajan kesto lyhenee. Joitakin We Connect- / We Connect Plus -mobiilipalveluja voi käyttää vain We Connect ID. -sovelluksen kautta. Maksuttoman sovelluksen käyttöön vaaditaan soveltuvalla iOS- tai Android-käyttöjärjestelmällä varustettu älypuhelin ja SIM-kortti, jossa on datamahdollisuus voimassa olevan tai erikseen sinun ja matkapuhelinoperaattorisi välille solmittavan matkaviestintäsopimuksen kautta. Tiedonsiirto internetin kautta saattaa aiheuttaa lisäkustannuksia kulloistenkin matkapuhelinpalvelujen hinnoittelun mukaan ja erityisesti ulkomailla tapahtuvassa käytössä (esim. roaming-maksut).Mobiilipalvelut ovat käytettävissä sopimuksen voimassaoloajan mukaan, ja niihin saattaa sopimusaikana tulla sisällöllisiä muutoksia. We Connect- ja We Connect Plus -paketteihin sisältyvät palvelut saattavat vaihdella maan mukaan. Käytettävyys määräytyy automallin, varustelun ja asennetun ohjelmistoversion mukaan. Tämä koskee myös kolmannen osapuolen palveluja. Lisätietoja saat osoitteesta www.volkswagen-we.com ja Volkswagen-jälleenmyyjältäsi. Huomioi myös ID.-tuoteperheen digitaalisten palvelujen kulloinkin voimassa olevat yleiset käyttöehdot.
3.
Maailmanlaajuisesti yhtenäistetyn testimenetelmän mukaisesti määritetyt arvot henkilöautoille ja kevyille hyötyajoneuvoille (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure, WLTP). Mallin eri varusteluversioiden toimintamatka on määritetty dynamometrissä. Todellinen toimintamatka vaihtelee riippuen ajotyylistä, nopeudesta, päällä olevista mukavuus-/sähkövarusteista, ulkolämpötilasta, matkustajien ja tavaran määrästä ja tieprofiilista.
4.

Ilmoitetut kulutus- ja päästöarvot on selvitetty laissa määrättyjen mittausmenetelmien avulla. 1. tammikuuta 2022 WLTP-menettely on täysin korvannut NEDC-menettelyn, joten tämän päivämäärän jälkeen tyyppihyväksytyille autoille ei enää ilmoiteta NEDC-arvoja. Arvot eivät koske yksittäisiä autoja vaan on tarkoitettu eri autotyyppien väliseen vertailuun. Lisävarusteet ja tarvikkeet (muut osat, renkaat jne.) saattavat muuttaa oleellisia parametreja, kuten painoa, vierintävastusta ja aerodynamiikkaa, ja vaikuttaa näin sää- ja liikenneolosuhteiden ja yksilöllisen ajotavan myötä myös polttoaineenkulutukseen, virrankulutukseen ja CO2-päästöihin sekä auton tehoarvoihin. Todenmukaisten testausolosuhteiden ansiosta WLTP-menetelmän mukaisesti mitattu polttoaineenkulutus ja CO2-päästöt ovat usein korkeammat kuin NEDC-menetelmän mukaisesti mitatut arvot. Täten ne voivat 1.9.2018 lähtien aiheuttaa muutoksia myös autoverotuksessa. Saat lisätietoja WLTP- ja NEDC-menettelyn välisistä eroista osoitteesta http://www.volkswagen.de/wltp.

Lisätietoa uusien henkilöautomallien virallisesta polttoaineenkulutuksesta ja CO2-päästöistä saa teoksesta ”Leitfaden über den Kraftstoffverbrauch, die CO₂-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen”, joka on saatavilla ilmaiseksi kaikista Saksan myyntipisteistä ja osoitteesta DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, D-73760 Ostfildern tai sivustolta www.dat.de/co2.

5.
Käytettävyys määräytyy asennetun ohjelmistoversion mukaan. Saat lisätietoja aiheesta Volkswagen-jälleenmyyjältä tai Volkswagenin asiakaspalvelusta.