Helmari-tähti Linda Sällström Helsingin Palloseuran tyttöjoukkueen treeneissä

"Treenit idolin kanssa olisivat enemmän kuin uskaltaa kuvitella."

Volkswagen tarjosi keväällä 2023 Palloliiton seurajoukkueille mahdollisuuden osallistua arvontaan, jossa voittava joukkue saisi Helmari-tähti Linda Sällströmin mukaan treeneihinsä. Kolmesti vuoden naisjalkapalloilijaksi valittu Sällström pelaa Suomen maajoukkueen lisäksi ruotsalaisessa Vittsjö GIK -joukkueessa ja asuu Etelä-Ruotsissa Hässleholmin pikkukaupungissa. Lääkäriksi opiskeleva huippufutari viihtyi hyvin HPS:n elokuisissa treeneissä, joita joukkue ja tyttöjen vanhemmat ehtivät jännittää viikonlopun yli. Reilun 400 hakemuksen joukosta voittajaksi karsiutui Helsingin Palloseuran T14-15 tyttöjoukkue. Hakemuksella Seelan äiti summasi tyttärensä haaveen: ”Treenit idolin kanssa olisivat enemmän kuin uskaltaa kuvitella.” Oli huikeaa päästä toteuttamaan tämä toive yhdessä Lindan kanssa.

Aurinko lämmittää mukavasti elokuun alun illassa. Säätiedotteen lupaama myrsky ehti ohittaa pääkaupunkiseudun yön aikana. Jännitys on käsinkosketeltava. Helsingin Palloseuran T14-15 joukkueesta kolme tyttöä on vastassa aivan parkkipaikan vieressä, kun Linda nousee autosta ja nappaa repun takapenkiltä. Tytöt lähtevät saattelemaan Lindaa tekonurmelle treenikenttää kohti. Joukkueen päävalmentaja Mila Möykky jakaa tytöt neljään ryhmään ja treenit pääsevät alkamaan, kun joukkueenjohtaja Markus Pettinen on ensin luovuttanut Lindalle seuran viirin. Paikalla on kunnioitettava määrä vanhempia ja useimmat ottavat kuvia ja videota. Kiireisimmät ehtivät pyytää nimmarin ennen treenien alkua.

Jokainen mukana ollut pääsi omassa ryhmässään harjoittelemaan Lindan kanssa pallonkäsittelytaitoja, kuljetusta ja maalintekoa 15 minuutin ajan. Harvoin on treeneissä nähty yhtä iloisia ja sädehtiviä kasvoja.

 

Setin päätteeksi tytöt saivat esittää Lindalle kysymyksiä. Tässä niistä muutamia vastauksien kera:

Miksi aloit pelata jalkapalloa?
”Tykkäsin pelata tarhassa kavereiden kanssa ja se oli niin kivaa, että halusin aloittaa oikeassa joukkueessa.”

Mikä futiksessa on kivointa?
”Joukkuekaverit.”

Kuinka kauan olet pelannut futista?
”Kohta 30 vuotta.”

Kenelle olet syöttänyt kaikista eniten?
”Vaikea arvioida, kun olen niin kauan pelannut ja niin monta syöttöä urani aikana tehnyt, etten oikein osaa tuohon vastata.”

Kuinka monta maalia olet tehnyt?
”Maajoukkueessa olen tehnyt 55 maalia.”

Miksi sulla on tuo huppari?
”Ajattelin, et se olis kiva, kun siinä lukee Helmarit, mut aika lämmin tuli, kun jouduin itse niin kovasti hommiin.”

Miten tullaan maailman parhaaksi pelaajaksi?
”Pitää treenata tosi paljon ja nauttia siitä, mitä tekee ja omalla ajallakin treenata paljon pallon kanssa.”

Mikä on sun lempiväri?
”Sininen.”

Lämmin kiitos HPS:n tytöille Lindan haastattelemisesta! Lähes yhtä innoissaan olivat myös tyttöjen vanhemmat, jotka jonottivat treenien päätteeksi nimmareita ja kuvia tyttöjen kanssa. Linda saikin kirjoittaa nimmarinsa ainakin palloihin, pelipaitoihin, kortteihin ja juomapulloihin.