Omistusautosta yksityisleasingiin

Autoasiansa tarkkaan harkitseva espoolainen Ilkka Tiainen vaihtoi omistus­autonsa yksityisleasingiin. Miehellä on takanaan jo parikymmentä vuotta Volkswagen-autoilua. Nyt alla on upouusi Polo. 

Teksti Timo Toiviainen  | Kuvat Ville Rinne I Marraskuu 2019

Mitä syntyy, kun yhdistetään huolellinen harkinta auton valinnassa ja Volkswagenin fanittaminen? Ainakin tässä tapauksessa tuloksena on tyytyväinen Polo-autoilija, jolla on edessään huolettomia kilometrejä Volkswagen-yksityisleasingillä hankkimallaan autolla.

– Selkeä peruste yksityisleasingin valinnalle on, että en halunnut sitoa autoon paljon pääomaa. Lisäksi arvostan autoilun vaivattomuutta. Toisaalta tein siis hyvin rationaalisen ratkaisun, toisaalta olen aina Volkswagenilla ajanut merkin fani. Auto tarkoittaa minulle samaa kuin Volkswagen, kertoo valkoisella Polollaan haastatteluun saapunut espoolainen Ilkka Tiainen.

Autoasiat uusiksi järkivalinnalla

Ilkan historia Volkswagenin ratissa onkin melkoisen mittava: miehen ensikosketus merkkiin tapahtui ulkomailla työskennellessä työsuhdeautolla, ja sittemmin kilometrejä on karttunut omaksi hankitulla Passatilla.

 Passat palveli minua melkoisen pitkään, parikymmentä vuotta. Jos olisin vielä jatkanut sillä ajamista, autoilun pääomakulut olisivat olleet käytännössä nolla, mutta ylläpitokulut olisivat nousseet, kuten vanhassa autossa aina käy, pohtii Ilkka.

Muistelu- ja elämäntarinapalveluja tarjoavan Oppifi Oy:n perustajan elämä on kiireistä, sillä työn lisäksi aikaa vie muun muassa omakotitalon rakennuttaminen. Siksi autoasiat haluttiin saada järjestykseen helpolla tavalla. Valintaa edelsi kuitenkin huolellinen ja perusteellinen harkinta laskelmineen.

– Kysyin alalla olevalta tutulta neuvoa ja sanoin, että teen järkivalinnan: haluan kustannusten pysyvän kurissa kuitenkin niin, että alla on uusi ja kunnollinen auto. Kysyin tarjousta yksityisleasingista muualtakin, mutta päädyin Volkswageniin. Sopimuksen tekeminen sujui vaivattomasti, ja tarvittaessa myyjäliikkeestä on oltu nopeasti yhteydessä. Hyvin hoidettu prosessi.

Autonvaihdon vaivattomuutta lisäsi, että Volkswagen-liike osti Ilkan vanhan auton

– Ideana tässäkin oli, että halusin homman sujuvan helposti. Vanhan auton myyminen itse olisi ehkä ollut työlästä. Nyt sain siitä kätevästi markkinahinnan.

Polon valitsemisen yhtenä syynä oli myös auton käyttökulujen kurissa pitäminen.
Ilkka Tiainen

Polon ominaisuudet yllättivät iloisesti

Tavatessamme Ilkan haastattelun tekemistä varten miehellä on takanaan vajaat tuhat kilo­metriä uudella valkoisella Polollaan. Millaisia kokemuksia ensimmäisistä viikoista on kertynyt?

– Passatiin verrattuna tämä on tietysti pienempi, ja tehoa on vähemmän. Autoon istuessa se ei kuitenkaan tunnu pieneltä; mahdun sisään ihan hyvin. Radiota kuuntelen autossa paljon, ja Polon radio tuntuukin laadukkaalta. Ja ajettavuus on hyvä – auto tuntuu Volkswagenilta!

– Polon valitsemisen yhtenä syynä oli myös auton käyttökulujen kurissa pitäminen. Nyt polttoaineen kulutus onkin merkittävästi pienempi kuin entisellä, paljon vanhemmalla autollani, muistuttaa Ilkka.

Kaikki tarvittava mukana sopimuksessa

Ilkalla on Polonsa kyydissä talvi­renkaat, jotka on tarkoitus vaihtaa auton alle hyvissä ajoin ennen talven täysimittaista hyökkäystä Etelä-Suomeen. Kaikkiin Volkswagen-yksityisleasingpaketteihin kuuluu kahdet renkaat, joten talven tai kevään tulo ei siltä osin aiheuta huolta eikä ylimääräistä lovea lompakkoon.

– Joskus ennen ajoin kitkarenkailla, mutta ainakin viimeisimmät 15 vuotta olen käyttänyt autossani nastarenkaita. Niillä on minusta varmempaa ajaa.

 Volkswagen on minusta yksinkertaisesti hyvä auto. Nyt ajan muutaman vuoden yksityis­leasing-Pololla, sen jälkeen arvioin taas tilanteen uudelleen. Vielä tällä kertaa hybridi- tai täyssähköauto ei ollut minulle varteenotettava vaihtoehto, mutta tämän leasingsopimuksen aikanaan päättyessä tilanne voi jo olla aivan toisenlainen. Tähänastiset kokemukset Volkswagenista ovat positiivisia, joten sikäli asiakkuuden jatkaminen on helppoa, miettii Ilkka.

Riskitöntä autoilua yksityisleasingillä

Yksityis­leasing on helppo tapa hankkia uusi Volkswagen. Maksat autoilustasi vain kiinteän kuukausihinnan koko sopimuskauden ajan, eikä sinulla ole huolta auton arvon alenemisesta.

Yksityisleasingilla voit hankkia minkä tahansa Volkswagen-mallin. Halutessasi voit myös myydä nykyisen autosi meille ja jatkaa ajamista uudella Volkswagenilla.

Kun leasingsopimus päättyy, palautat auton jälleenmyyjällesi. Jos haluat lunastaa auton omaksesi, voit tehdä niin kiinteällä lunastushinnalla.

Voit valita itsellesi sopivimman kolmesta yksityis­leasing-paketista: S, M ja L. Laajimmillaan paketti sisältää kaiken tämän:

  • Auton rahoituskustannukset 
  • Sopimuksen mukaiset ajokilometrit 
  • Toimituskulut
  • Kahdet renkaat
  • Määräaikaishuollot ja tekniset korjaukset
  • Katsastukset
  • Sijaisauto määräaikaishuoltojen ajaksi 
  • Renkaiden säilytys ja kausivaihdot
  • Renkaiden uusinnat

Tutustu yksityisleasingiin »