Seitliche Frontansicht des ID. 2all in Blau.

Uusi Volkswagen ID.2 -konseptiauto

Sähköautoilua kohtuuhinnalla.

Sähköautoilua kohtuuhinnalla.

Volkswagen ID.2 -konseptimallin myötä esittellään sähköautojen uusi muotokieli – ja samalla ensimmäinen alle 25 000 euroa maksava täyssähköauto. Sen on tarkoitus tulla markkinoille vuonna 2025.

 ID. 2all -konseptimalli perustuu sähkömoottorialustarakenteeseen (MEB).

Volkswagen jatkaa kompaktiautojensa menestystarinaa myös sähköautoilun aikakaudella: Konseptimalli Volkswagen ID.2 tarjoaa ensi silmäyksen alle 25 000 euron täyssähköiseen Volkswageniin. Myös muut uudet ominaisuudet osoittavat, että ID.2 on muutakin kuin näyttelyauto: Se on ensimmäinen etuvetoinen Volkswagen, joka perustuu sähkömoottorialustarakenteeseen (MEB).

Muotoilu edustaa Volkswagenin uutta muotokieltä, joka perustuu kolmeen peruspilariin: vakaus, sympaattisuus ja viehätys.

Volkswagen aikoo varustaa ID.2:n sarjatuotantoversion suurempien ID.-mallien innovatiivisilla teknologioilla, joita ovat esim. IQ.LIGHT, E-Routeplanner ja Travel Assist, osittain automatisoidun ajamisen avustava järjestelmä.

Ensimmäinen sähköautomalli uudella alustarakenteella

ID. 2all -konseptimalli tarjoaa yllättävän paljon säilytystilaa.

Volkswagen ID.2 perustuu ID-perheen kaikkien mallien tavoin MEB-alustarakenteeseen, mutta erityispiirteenä  kuitenkin  sen uusimpaan ”MEB Entry” -kehitysversioon. Konseptimalli asettaa siten riman korkealle uusien teknologioiden ja käytännöllisyyden suhteen. Modifioitu alusta antoi kehittäjille mahdollisuuden toteuttaa Polon kompakteilla ulkomitoilla Golfin kokoisen sisä­tilan. Tulos: Paljon tilaa matkustajille ja yllättävän suuret säilytystilat 490 litrasta 1 330 litraan, jolla ID.2 päihittää monet suurempien luokkien autot.

Kehittynyt MEB Entry -alustarakenne tuo ID.2:een erityisen tehokkaan moottori-, akku- ja latausteknologian. Sen laskennallinen WLTP-toiminta­matka on jopa 450 kilo­metriä. Akku latautuu DC-pikalatauspisteestä nopeimmillaan jopa noin 20 minuutissa 10 prosentista 80 prosenttiin. ID.2 on siten täysiarvoinen sähkö­auto vuoden jokaiseen päivään.

Ulkoinen muotoilu: dynaaminen

ID.2:n muotoilu edustaa VW:n uutta muotokieltä, joka perustuu kolmeen peruspilariin: vakaus, sympattisuus ja viehätys. 
Andreas Mindt  
Head of Design, Volkswagen

Uusimman ID.-mallin myötä Volkswagen keskittyy taas tietoisesti täyssähköisten malliensa muotoiluun. ”ID.2:n muotoilu edustaa VW:n uutta muotokieltä, joka perustuu kolmeen peruspilariin: vakaus, sympaattisuus ja viehätys“, sanoo Andreas Mindt, Head of Design, Volkswagen. Perusidea design-johtajan mukaan: ”Me siirrämme ikoniemme DNA:n tulevaisuuteen. ID.2 on siksi kunnianosoitus Kuplalle, Golfille ja Pololle.“

Näkyvä todiste tästä on esimerkiksi ensimmäiseen Golfiin kehitetty C-pilarien design, joka muistuttaa ajosuuntaan viritetyn jousen jännettä. Volkswagen ID.2 -konseptimalli on ensimmäinen Volkswagen, joka palaa tähän tyypilliseen tunnusmerkkiin – ja tulkitsee sen uudelleen ajanmukaisesti. Konseptimallin designin muita tunnusmerkkejä ovat selkeästi ja vahvasti pyörillään seisova kori, sympaattiset kasvot antava keula, selkeä dynaamisuus ja ajaton eleganssi.

Sisätilojen design: suurenmoinen

Suunnittelijat luottavat selkeään designiin myös Volkswagen ID.2:n sisustuksessa. Sille on ominaista korkea laatu, helppokäyttöinen Infotainment-järjestelmä mukaan lukien perinteiset äänenvoimakkuuden säätimet sekä erillinen ilmastoinnin käyttöyksikkö, jonka olennaisimpia toimintoja ohjataan valaistuilla painikkeilla.

Volkswagen ID.2 osoittaa minne haluamme ohjata brändin: lähelle asiakasta, huipputeknologiaan ja upeaan designiin.
Thomas Schäfer
Volkswagenin pääjohtaja 

ID.-perhe kasvaa voimakkaasti vuoteen 2026 saakka

Volkswagen ID.2:n sarjatuotantoversio on yksi kymmenestä uudesta täyssähköautomallista, jotka Volkswagen tuo markkinoille vuoteen 2026 mennessä. Se tuo sähköautovalikoimaan kaikista edullisimman vaihtoehdon – toistaiseksi. Brändi valmistelee nimittäin jo nyt seuraavaksi sähköautoa, jonka tavoitteena lähtöhinnaksi on alle 20 000 euroa. Volkswagen tulee joka tapauksessa olemaan vuosikymmenen puoliväliin mennessä valmistaja, jolla on markkinoiden kattavin sähköautovalikoima.

ID 2allin takapenkki.

Mitä seuraavaksi?

Siirry sähköisen autoilun etusivullemme ja lue lisää esimerkiksi sähköauton lataamisesta tai toimintamatkasta, tutustu sähköautomallistoomme ja usein kysyttyihin kysymyksiin.