A man in a yellow jacket leans against his VW ID.

ID. 3.0 -ohjelmistopäivitys

Nyt saatavana: seuraava ohjelmistopäivitys ID.-autoosi

--:--

ID. 3.0 -ohjelmiston kautta Volkswagen tarjoaa käyttöösi uusia  ominaisuuksia ja parannuksia täysin maksutta. Monet näistä parannuksista perustuvat asiakkailta saamaamme palautteeseen ja ideoihin.

Onko ID.-autosi jo saanut uuden 12 V:n akun ja ID. 2.4 -ohjelmiston Volkswagen-jälleenmyyjältä? Olet siis valmis vastaanottamaan seuraavan suuren päivityksen, nimittäin ID. 3.0 -ohjelmiston.

Edellistä ohjelmistoversiota ei voi palauttaa. 

 • Miksi kannattaa asentaa 3.0-päivitys?

  Ohjelmistopäivitykset tarjoavat uusia ominaisuuksia ja optimointeja ID.-autoosi ja pitävät sen ajan tasalla Volkswagenin uusimpien digitaalisten kehitysten kanssa. Tämän päivityksen kautta pääset hyödyntämään uusia toimintoja ja sovelluksia – kätevästi over the air -päivityksen avulla. 

 • Miten saan päivityksen?

  Edellytyksenä ID. 3.0 over the air -ohjelmistopäivitykselle ovat voimassa oleva  We Connect Start -sopimus , Volkswagen ID -käyttäjätili ja autoon valmiiksi asennettu  ID. 2.4 -ohjelmisto .

Yksi päivitys, kaksi osaa

A visualisation of the phases of the Over-the-Air update

ID. 3.0 -ohjelmistopäivitys koostuu kahdesta osasta. Jotta saat kaiken hyödyn ID. 3.0 -ohjelmistosta, asenna päivityksen osat 1 ja 2. Over the air -päivityksen avulla voit päivittää ID.-autosi juuri sinulle sopivaan aikaan. Lue huolellisesti päivityksen kumpaakin osaa koskevat ohjeet kohdasta Julkaisutiedot – nämä näkyvät autosi infotainment-järjestelmässä. 

Onko autosi online-tilassa?

Tarkoittaako online-tila sitä, että autoni lähettää tai jakaa sijaintitietoni?

 

ID. 3.0 -ohjelmisto – yhdellä silmäyksellä

Tästä löydät yleiskatsauksen ID. 3.0 -ohjelmiston päivittämiin tietoihin ja miten päivitys tehdään. Yksityiskohtaisiin tietoihin ja opetusvideoihin pääsee kussakin osiossa annetun linkin kautta. 

Huom. Päivityksen jälkeen käytettävissä olevat toiminnot voivat vaihdella markkina-alueen, vuosimallin ja lisävarusteiden mukaan. 

The interior of a fully electric ID. model with the infotainment system

Mitkä asiat päivittyvät 3.0-version yhteydessä?

Tästä löydät lisätietoja, valokuvia ja opetusvideoita siitä, mitä ohjelmistopäivitys sisältää.

A woman in a yellow blouse walks away from her ID.3 smiling

Miten asennan 3.0-päivityksen?

Tästä löydät yksityiskohtaiset ohjeet vaihe vaiheelta 3.0-päivityksen osan 1 ja osan 2 asentamiseen.

A woman looks at her smartphone with VW logo – Over-the-Air update

Onko sinulla kysyttävää päivityksestä?

Jos sinulla on kysyttävää päivityksestä, tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin.

ID. 3.0 -ohjelmisto – mitä on päivitetty? 

3.0-ohjelmistopäivityksen edellytykset:

ID. 2.4 -ohjelmisto

3.0-ohjelmistopäivityksen edellytykset:

ID. 2.4 -ohjelmisto

A service employee stands leaning against a wall with a tablet in her hand

Lue lisää 12 voltin akun vaihdon ja 2.4-ohjelmistopäivityksen huoltokampanjasta Huoltokampanja pitää toteuttaa valitsemassasi Volkswagen-huollossa, ennen kuin voit asentaa ID. 3.0 -ohjelmiston. 

Saat lisätietoa, mitä asioita päivitys koskee ja miten varaat ajan valitsemaasi Volkswagen-huoltoon napsauttamalla painiketta.

A woman stands in front of her parked VW ID. model in red
Mitä ID. 3.0 -ohjelmisto sisältää?

ID. 3.0 over the air -ohjelmistopäivitys tuo käyttöön monia etuja täysin maksutta. Saat lisätietoa päivityksestä napsauttamalla alla olevaa linkkiä:

Lisätietoa optimoidusta latauksesta ja energianhallinnasta
Lisätietoa kehittyneemmästä navigoinnista
Lisätietoa mukavuudesta
Lisätietoa puheohjauksesta
Lisätietoa In-Car-sovelluksista ja toiminnoista
Lisätietoa mobiilipalveluista

Optimoitu lataus ja energianhallinta

Mukavuutta ja ajan säästämistä lyhyempien latauspysähdysten ansiosta.

ID. 3.0 -ohjelmiston avulla korkeajänniteakun latausteho paranee ja samalla säästyy aikaa.


HUOM. Erilaiset latauspisteet saattavat erota toisistaan lataustoiminnan osalta, vaikka niillä olisi sama kW-lähtöteho. Latauspisteen kW-lähtötehon lisäksi siirrettävän energian määrään vaikuttaa myös suurin sallittu latausvirta. Suurimpaan sallittuun lataustehoon vaikuttavat myös ulkoilman ja akun lämpötila sekä akun varaustaso.

V2X-teknologia – parantaa liikenteen sujuvuutta

ID. 3.0 -ohjelmiston myötä infotainment-järjestelmä on päivitetty parantamaan pääsyä (text link:) V2X-teknologian yksityisyysasetuksiin.

Lisätietoa V2X-teknologiasta: V2X-teknologiaa käyttävä paikallinen varoitus mahdollistaa autojen kommunikoinnin suoraan toistensa ja ympäristönsä kanssa. Paikallinen vaaratilanteen varoitus ilmoittaa esimerkiksi rikkoutuneista ajoneuvoista, liikenneruuhkista, rakennus- ja tietyömaista, erikoisajoneuvoista ja edessä ajavien ajoneuvojen hätäjarrutuksista. Voit hyödyntää V2X-teknologiaa vain, jos se on aktivoitu auton asetuksissa. Kun toiminto on aktivoitu, ID.-autosi myös vastaanottaa ja lähettää tietoja muille V2X-teknologiaa käyttäville autoille. 

Ei edellytä We Connect -sopimusta tai Volkswagen ID -käyttäjätiliä. 

Vehicle2X (V2X) -teknologia – paikallisen liikenteen vaaratilanteen varoitus
Yksityisyysasetukset
Image of a display – privacy settings

Yksityisyysasetusten parannettu valikko

Tämän ohjelmistopäivityksen avulla voit tarkastella nykyisiä yksityisyysasetuksia, avata yksityisyysasetukset ja tarkastella yksityiskohtaisia tietoja kustakin asetuksesta – kaikki ohjauskeskuksen kautta. Käyttäjä voi tehdä yksilöllisiä asetuksia infotainment-järjestelmään ja – edellyttäen että käyttäjä on kirjautunut autoon – myös tallentaa ne. 

Anonyymit vieraskäyttäjät voivat myös valinta online-tilan tai offline-tilan (sijaintitietojen kanssa tai ilman niitä) aloitusnäytössä. 

Voit itse päättää, mitä tietoja haluat lähettää tai jakaa. Kaikki sellaiset online-palvelut, jotka eivät vastaa tekemiäsi yksityisyysasetuksia, poistetaan autossa käytöstä. Lisäksi pääkäyttäjä ja vieraskäyttäjät voivat poistaa käytöstä myVolkswagen-sovelluksen tai selaimen myVolkswagenOpens an external link -sivuston tuoteluettelon kautta auton palveluja, joiden ei ole lupa käsitellä henkilötietoja – näin varmistetaan, että vain kyseinen palvelu autossa estää tiedonsiirron (lukuun ottamatta lakisääteisiä toimintoja, kuten eCall). 

Mukavuus

ID.-tuoteperheen autossa voit pitää silmällä kaikkea tärkeää. 

Lisävarusteena saatava lisätyn todellisuuden tuulilasinäyttö (AR-HUD) voi näyttää tärkeitä tietoja suoraan kuljettajan näkökentässä. Lisätyn todellisuuden (Augmented Reality, AR) ansiosta näet navigoinnin opasteet edessäsi olevassa ajoradassa tai kääntymiskohdissa suoraan tiessä. Näin pääset rentoutuneemmin perille. ID. 3.0 -ohjelmiston avulla lisätyn todellisuuden tuulilasinäyttöä voidaan laajentaa sisältämään pitkillä matkoilla myös muita opasteita, kuten varoitus akun varaustasosta (SOC) sekä parannetut suuntaopasteet ja etäisyystiedot navigointijärjestelmästä. 

ID.-autosi ymmärtää sinua paremmin

Jotta autosi ymmärtäisi sinua ja voisi kommunikoida kanssasi entistäkin paremmin puheohjauksen avulla, Volkswagen on parantanut äänikomentoja ja niihin reagointia. Puheohjauksen vasteaika on nopeampi ja vasteen laatu on myös parempi verrattuna edelliseen ohjelmistoversioon.

--:--
Puheohjaus ja online-puheohjaus

Puheohjauksen ja online-toimintojen ansiosta voit ohjata lukuisia infotainment-järjestelmän ja auton toimintoja luonnollisen puheen kautta. Tämän avulla ID. ymmärtää vapaasti muotoiltua puhetta ja puhekielenomaisia kysymyksiä ja äänteitä. Aloita keskustelu aloitussanoilla ”Hei ID” tai käytä monitoimiohjauspyörän painiketta. Tämän päivityksen ansiosta puheohjauksen reaktioaika on nopeampi, ja se ymmärtää komennot luotettavammin. 

Puheohjauksen online-toiminnot edellyttävät voimassa olevaa We Connect Plus -sopimusta ja Volkswagen ID -käyttäjätiliä. 

Huom. Luonnollinen puheohjaus on saatavissa seuraavilla kielillä: tsekki, tanska, hollanti, englanti GB, englanti US, ranska, saksa, italia, norja, puola, portugali, espanja, ruotsi. Puheohjaus on käytettävissä suomen kielellä, mutta kaikki luonnollisen puheohjauksen toiminnot eivät ole käytettävissä suomeksi. 

In-Car-sovellukset

In-Car-sovellus We Charge tukee sinua lataamisessa. We Charge voi auttaa löytämään latauspisteitä nykyisen sijaintisi läheisyydestä tai kohteessasi ja aloittaa sitten navigoinnin kohteeseen. 

Tämän päivityksen ansiosta In-Car-sovellus parantaa käytettävyyttä näyttämällä esimerkiksi latauspisteen käyttötilastot, edistykselliset suodatusominaisuudet ja kiinnostavien kohteiden haun ympäristöstä. 

Päivityksen avulla In-Car-sovelluksen käyttäjä voi antaa palautetta latauspisteistä tähtiluokitusta käyttämällä sekä raportoida ongelmista. Lisäksi käyttäjät näkevät keskimääräisen tähtiluokituksen sekä latauspisteiden raportoidut ja todennetut ongelmat (esim. toimintahäiriöt). 

Lisää mobiilipalveluja

ID.-autossasi on parhaillaan käytössä We Connect Start. Tämän päivityksen kautta voit vastaanottaa seuraavan sukupolven mobiilipalveluja maksutta. Päivitys sisältää kaksi pakettia: We Connect ja We Connect Plus. 

We Connect sisältää enemmän autokohtaisia palveluja, kuten ovien ja valojen tilat. Palvelulla on rajaton kesto.  

We Connect Plus sisältää muun muassa uuden kiinnostavien kohteiden online-haun navigointia varten. Volkswagen myös kattaa kaikki nettiradion datakustannukset. We Connect Plus -palvelua voi jatkaa maksua vastaan aloitusjakson jälkeen. 

 • We Connect ID. -sovellus – pysäköintipaikka

  Pysäköintipaikan näyttö näyttää viimeksi ilmoitetun auton sijainnin GPS-koordinaattien perusteella. Näin auto ja reitti sen luokse löytyvät nopeasti. Sijainti voidaan myös jakaa muiden kanssa älypuhelimen kautta. 

  • Auton sijainnin helppo löytäminen esimerkiksi kaupungin keskustassa tai suurilla pysäköintialueilla tarkan osoitteen perusteella.
  • Nopea pääsy auton luokse navigoinnin avulla We Connect ID. -sovelluksen kautta
  • Pysäköintipaikan selkeä karttanäyttö sekä pysäköinnin päiväys ja kellonaika sekä mahdollinen reitti auton luokse.
  • Kuljettajaa ei valvota jatkuvasti, sillä tiedonsiirto tapahtuu vain auton ollessa pysäköitynä.

  Edellyttää voimassa olevaa We Connect sopimusta, Volkswagen ID -käyttäjätiliä ja We Connect ID. -sovellusta. 

   

   

 • We Connect ID. -sovellus – auton tila

  Auton tilasta ilmoittavaa palvelua voidaan käyttää ilmoittamaan, ovatko auton ikkunat ja ovet suljettuina tai lukossa ja että pysäköintivalot on kytketty pois päältä. 

  Voit tarkastella auton tilan tietoja We Connect ID. -sovelluksen kautta. 

  Sovelluksessa voit tarkastella seuraavia tietoja:

  • Ovien, ikkunoiden, konepellin ja tavaratilan kannen tila (auki, kiinni)
  • Pysäköintivalojen tila (päällä, pois)
  • Koko auton lukituksen tila (avattu lukituksesta, lukittu)
 • We Connect ID. -sovellus – lämpötila

  Alhainen lämpötila saattaa vaikuttaa akun suorituskykyyn. Auton sijaintipaikan sääennusteen ja akun varaustason mukaan We Connect ID. -sovellus voi antaa suosituksen korkeajänniteakun esilämmityksestä tai lataamisesta. Tällöin sinua pyydetään asettamaan lähtöaika tai lataamaan auto, jotta vältetään kylmän sään aiheuttama akun rajoitettu suorituskyky. Tällä hetkellä lämpötilatiedot annetaan malleista ID.3 Pure (45 kWh/netto akku) ja ID.4 Pure (52 kWh/netto akku).

Käyttöönotto

Varmista ensin, että sinulla on We Connect Start -sopimus
--:--

Tarvitset voimassa olevan We Connect Start* -sopimuksen, jotta voit hyötyä Volkswagenin mobiilipalveluista. Nämä palvelut ovat käytössäsi maksutta. 

Jos sinulla on jo voimassa oleva We Connect Start -sopimus ja We Connect ID. -sovellus asennettuna älypuhelimeesi, voit jättää väiin seuraavan vaiheen.

 1. Lataa maksuton We Connect ID. -sovellus älypuhelimeesi. Käyttöjärjestelmäsi mukaan voit ladata We Connect ID. -sovelluksen Androidille tai iOS:lle App Storesta tai Google Play Storesta. 
 2. Kirjaudu sovellukseen Volkswagen ID-käyttäjätililläsi ja lisää autosi tiliin.
 3. Ota käyttöön We Connect Start -sopimus. Noudata sovelluksen antamia ohjeita. 

 

Miten asennan ID. 3.0 -ohjelmiston?

Päivitys koostuu kahdesta osasta. Jotta saat kaiken hyödyn ID. 3.0 -ohjelmistosta, on tärkeää asentaa päivityksen osat 1 ja 2. 

ID. 3.0 -ohjelmistopäivityksen ansiosta voit nyt lisätä muita käyttäjiä ja vaihtaa pääkäyttäjän ja muiden käyttäjien välillä. Päivityksen osan 1 asennuksen jälkeen sinut kirjataan ulos autosta. Sinun on kirjauduttava infotainment-järjestelmään pääkäyttäjänä, jotta voit käyttää mobiilipalveluja. 

--:--
A hand taps something on the display in a VW ID. model

Prosessin yleiskatsaus: ID. 3.0 -ohjelmistopäivitys

Jotta voit vastaanottaa ID. 3.0 over the air -ohjelmistopäivityksen, aktivoi autossasi online-tila. Kun auto on online-tilassa, saatavissa olevat päivitykset ladataan taustalla ajon aikana. ID. ilmoittaa sinulle infotainment-järjestelmässä, kun ID. 3.0 -ohjelmisto on valmis asennettavaksi. Asenna päivitys seuraavien vaiheiden mukaan:

1.  Osan 1 asennus – kestää noin 6–8 tuntia (osan 1 asennuksen jälkeen infotainment-järjestelmään on kirjauduttava pääkäyttäjänä).

2. Osan 2 asennus – kestää noin 1,5 tuntia

Päivityksen osan 2 vastaanottamiseen saattaa kulua seitsemästä päivästä muutamaan viikkoon osan 1 asennuksen jälkeen. 

Huomaa:

 • Over the air -päivityksen asennuksen aikana voit avata ID.-autosi lukituksesta mutta sitä ei voi ladata eikä käynnistää. 
 • Online-puheohjaus: Over the air -päivityksen osan 1 asentamisen jälkeen online-puheohjaus on väliaikaisesti saatavissa vain englanniksi ja saksaksi. Over the air -päivityksen osan 2 asentamisen jälkeen saatavissa ovat jälleen kaikki samat kielet kuin ennen päivitystäkin. 
 • ID. 3.0 -ohjelmiston asennuksen yhteydessä jotkin henkilökohtaisista asetuksistasi (esim. tallennetut radioasemat, istuinlämmityksen asetukset) palautetaan tehdasasetuksiin.
 • Ohjelmistoversiota ei voi palauttaa aikaisempaan versioon.

Saat vastauksia päivitystä koskeviin usein kysyttyihin kysymyksiin kohdasta UKK.

Prosessi
 • Osan 1 asennus

  Saatavilla olevat päivitykset ladataan automaattisesti ajon aikana, kunhan ID.-autosi on online-tilassa. Kun lataus on valmis, ID.:si ilmoittaa sinulle, että järjestelmäpäivitys on asennettavissa. Huomaa, että ID. 2.4 -ohjelmiston on oltava asennettuna, ennen kuin ID.-autosi voi automaattisesti ladata ID. 3.0 -ohjelmiston. 

 • Osan 1 asennuksen jälkeen: Aseta pääkäyttäjä

  • Kytke aloitusnäytössä online-tila 
  • Kirjaudu Käyttäjä-kuvakkeen kautta autoon pääkäyttäjänä
  • Skannaa autosi infotainment-järjestelmässä näkyvä koodi älypuhelimellasi painamalla Skannaa koodi -painiketta We Connect ID. -sovelluksessa. Tai voit kirjautua sisään We Connect -tiliin liittyvällä sähköpostiosoitteellasi valitsemalla infotainment-järjestelmässä kohdan Kirjaudu sisään sähköpostilla.

  Jotta voit hyötyä uusista mobiilipalveluista, tee seuraavat lisävaiheet. 

  • Siirry infotainment-järjestelmässä kohtaan In-Car Shop. Sieltä voit hankkia We Connect- ja We Connect Plus -palvelut maksutta
  • Huomioi huomautukset ja tietosuojalauseke ja hyväksy uudet Yleiset sopimusehdot. 

  Jos sinulla ei ole voimassa olevaa We Connect- tai We Connect Plus -sopimusta, voit hankkia ne maksutta infotainment-järjestelmän In-Car Shopin kautta. Varmista, että henkilötietosi ovat oikein ja täydelliset. 

  Huomaa, että We Charge -sovellus pitää tilata uudelleen In-Car Shopista päivityksen jälkeen.

 • Osan 2 asennus

   

  Kuten päivityksen osassa 1, ID.-autosi ilmoittaa sinulle infotainment-järjestelmän näytössä, kun seuraava päivitys on valmiina asennettavaksi. Noudata samoja vaiheita kuin osassa 1.

  Nyt saat käyttöösi uusia, entistä parempia toimintoja. 

  Auton digitaalinen käyttöohje päivitetään automaattisesti tämän over the air -päivityksen jälkeen kertomaan sinulle uusista tai muutetuista ominaisuuksista. 

Mikä on niiden ero?