--:--

Way to ZERO - kohti nollapäästöjä

Edessämme on yrityshistoriamme suurin haaste.

Ehkäpä jopa koko autoiluhistorian suurin haaste: Otamme omalta osaltamme vastuun maailmanlaajuisista CO2-päästöistä.

Tämä vuoksi sitoudumme Pariisin ilmastosopimukseen - tavoitteenamme on olla CO2-neutraali yritys vuoteen 2050 mennessä. Jotta tämä pystytään saavuttamaan, asioita on muutettava.

Yhdessä ilmastonsuojelun puolesta

Jokainen vaihe on tärkeä matkalla päästöttömään autoiluun. Siksi teemme jatkuvasti töitä koko arvoketjun päästöjen alentamiseksi ja luodaksemme uusia standardeja sekä ihmiselle että ympäristölle.

Cars and trucks drive over a bridge

Toimitusketjun optimointi

Haluamme edistää vihreän sähkön ja kierrätysmateriaalien käyttöä myös moniportaisessa toimitusketjussamme – lukuisista osista ja alihankintaportaista johtuen tehtävä on monimutkainen, mutta keskitämme siihen kaiken voimamme. Velvoitamme esimerkiksi alihankkijoitamme käyttämään vihreää sähköä akkukennojen valmistuksessa.
Valmistuksen väistämättömien CO2-päästöjen kompensointi sertifioiduilla ilmastonsuojeluhankkeilla on välitön toimenpide ja askel kohti päästötöntä tulevaisuutta.

Elli Naturstrom from hydropower

Vihreää sähköä tehtaillemme

Myös autojen valmistuksessa tarvitaan energiaa. Teemme jatkuvasti maailmanlaajuisesti töitä tehtaidemme CO2-päästöjen alentamiseksi. Tavoitteemme on puolittaa tehtaidemme CO2-päästöt vuoteen 2025 mennessä (vrt. 2010). Saavutamme sen esimerkiksi käyttämällä entistä enemmän vihreää sähköä energiatehokkaissa tehtaissamme. Siten lähestymme askel askeleelta tavoitettamme olla CO2-neutraali yritys.

Kuljemme uusia teitä

Haluamme antaa kaikille mahdollisuuden osallistua tähän muutokseen - tarjoamalla innovatiivisia moottoreita. Jotta sinä löydät oman henkilökohtaisen tiesi pienempiin päästöihin. Saavutamme yhteisen tavoitteemme vain yhdessä.  

Tämä on meidän matkamme nollapäästöihin. Se matka alkaa nyt.

Aerial view: Car driving on a road through a forest.

Monipuolinen moottoriteknologiamme

Liikkumisen tulevaisuus on päästötön. Eikä ainoastaan joillekin, vaan kaikille. Matkalla tähän tavoitteeseen tarvitsemme monipuolisia moottoriteknologioita, jotka ovat tehokkaampia ja kuluttavat vähemmän. Ne todistavat, että jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa omalla tavallaan.

Ensimmäinen CO2-neutraalina asiakkaalle luovutettava Volkswagen: täyssähköinen ID.3

The VW ID.3 in front of a field

Täysin sähköinen ID.3 on kaikkien aikojen ensimmäinen Volkswagen, joka valmistetaan CO₂-neutraalisti ja luovutetaan sinulle CO₂-neutraalina. ID.3 -mallin rinnalle on sittemmin tullut myös muita ID. -tuoteperheen autoja. Valmistuksessa panostamme energiatehokkuuteen ja käytämme vihreää sähköä.

Päästöjä vältetään aina kun mahdollista. Valmistusvaiheessa päästöjä ei voida täysin välttää, mutta niiden määrää vähennetään koko ajan, ja ne kompensoidaan sertifioitujen ilmastonsuojeluhankkeiden avulla. Ensimmäisenä ilmastonsuojeluhankkeena avustamme kumppaniamme Permian Globalia Kantigan-Mentaya-projektissa suojelemalla 149 800 hehtaaria indonesialaista sademetsää, joka varastoi suuria määriä hiilidioksidia.

Autoilu ei ole milloinkaan tuntunut näin hyvältä.

* Ajoneuvon kulutus ja toimintamatka on määritelty maailmanlaajuisesti yhtenäistetyn testimenetelmän (WLTP) mukaisesti. Ilmoitettu WLTP-kulutus ja -toimintamatka saattavat vaihdella olennaisestikin riippuen mm. kuljettajan ajotavasta, akkukapasiteetista, lataamisen säännöllisyydestä, sähkövarusteiden käytöstä, mahdollisen lisälämmittimen käytöstä, ulkolämpötilasta, sääolosuhteista, matkustajien ja kuorman määrästä, valitusta ajoprofiilista tai tieprofiilista. Ajoneuvon latausteho ja -aika voivat vaihdella olennaisestikin ilmoitetusta ohjearvosta. Latausteho ja -aika riippuvat esimerkiksi käytetystä latauspisteestä, lämpötilasta, auton käytöstä, akuston lämpötilasta ja peräkkäisten latausten tiheydestä.