Way to Zero: matkamme ilmastoneutraaliuteen

Way to Zero - matkamme ilmastoneutraaliuteen

Vähemmän CO2-päästöjä ilmastonsuojelun puolesta

Luonnonvarojen kestävä käyttö ja fossiilisista energianlähteistä luopuminen ovat aikamme suurimpia haasteita. Volkswagen edistää näitä tavoitteita ja on sitoutunut Pariisin ilmastosopimukseen1. Volkswagen haluaa olla täysin CO2-vapaa vuoteen 2050 mennessä.

Siitä ja paljon muusta saat lisätietoja tästä Way to Zero -osuudesta:

  • Volkswagen on panostanut paljon sähköautoiluun ja asettanut siihen liittyen useita välitavoitteita. Vuodesta 2033 alkaen konserni valmistaa Euroopassa ainoastaan sähköautoja.
  • “Way to Zerossa” on neljä sektoria, joiden keskipisteenä on CO2-päästöjen välttäminen tai vähentäminen.
  • Tavoitteen saavuttamisen konserni toteuttaa useita tärkeitä pojekteja. Yksi niistä on Trinity-automalliprojekti, johon sisältyy lukuisia CO2-päästöjen vähennystoimia.

Vaiheittain tavoitteeseen

Way to Zeron perustana on Volkswagenin ACCELERATE-strategia, jonka avulla edistetään muutosta sähköautonvalmistajaksi ja liikkuvuuspalvelujen tarjoajaksi. Olemme asettaneet itsellemme välitavoitteita tuotantoon liittyen. Siirrymme jatkuvasti kohti sähköautoja. Vuoteen 2025 mennessä 32 % Euroopassa valmistetuista autoista on sähköautoja, ja Volkswagenin tavoite on, että vuoteen 2030 mennessä osuus on 70 % ja vuoteen 2033 mennessä 100 %. Polttomoottori on tällöin saavuttanut päätepisteensä Euroopassa. Näiden välitavoitteiden mukaisesti autokohtaiset CO2-päästöt vähenevät Euroopassa 40 % vuoteen 2030 mennessä verrattuna vuoteen 2018. Tämä tarkoittaa koko elinkaaren aikana keskimäärin 17 tonnia vähemmän CO2-päästöjä per auto.

Tulevaisuuden autoilu: Neljä tärkeää aluetta keskipisteenä

Volkswagen haluaa valmistaa vuodesta 2033 alkaen ainoastaan CO2-neutraaleja autoja. Vuoteen 2030 mennessä haluamme, että 70% Euroopassa valmistetuista autoistamme on sähköautoja. Matkalla tähän tavoitteeseen vähennetään ja vältetään CO2-päästöjä erilaisilla toimenpiteillä, ja jäljelle jääneet valmistuksen päästöt kompensoidaan. Keskipisteessä on neljä keskeistä sektoria:

  • mallivalikoiman sähköistäminen,
  • hiilestä irtautuminen toimitusketjussa ja valmistuksessa ml. logistiikka,
  • pelkästään uusiutuvan sähkön käyttö,
  • auton ja akkujen kierrätys.
VW ID.3

Malliston sähköistäminen

Ensimmäinen alue on mallivalikoiman sähköistäminen, jota varten Volkswagen on luonut sähkömoottorialustarakenteen (MEB). Erityisesti sähkömoottorille kehitetty arkkitehtuuri mahdollistaa sähköautojen pidemmät toimintamatkat ja tilavat sisätilat. Se mahdollistaa myös auton ohjelmiston langattomat over the air -päivitykset.

ID.-perheen ensimmäisten täyssähköautojen joukkoon liittyy tulevina vuosina uusia ID.-malleja. Tavoitteena on esitellä vähintään yksi uusi malli vuosittain. Vuonna 2023 tulee ID.7 ja vuonna 2025 on tarkoitus lanseerata kompakti sähköauto ID.2