A woman sits in her VW ID.3 and connects her smartphone to her car via App Connect

ID. 2.3 -ohjelmistopäivitys

Ota hyöty irti ID.-autosi päivityksistä

Ota hyöty irti ID.-autosi päivityksistä

Lue miten hyödyt langattomasta ohjelmistopäivityksestä ja mitä se edellyttää. 

Koe tulevaisuus jo tänään

Langattomien ohjelmistopäivitysten myötä Volkswagen ID. -malleissa on hankinnan jälkeenkin aina käytettävissä uusimmat digitaaliset palvelut. Toiminnot ja optimoinnit voi asentaa langattomasti, eikä käyntiä jälleenmyyjällä tarvita. Tässä kerromme, miten langaton ohjelmistopäivitys käytännössä tehdään.

A man leans against his VW ID and looks at his smartphone – VW online update

Langaton ohjelmistopäivitys latautuu ajon aikana taustalla auton matkapuhelinliitännän välityksellä. Heti kun päivitys on saatavilla, saat siitä ilmoituksen infotainment-järjestelmän kautta. Järjestelmä myös opastaa asennuksessa vaihe vaiheelta. Jos ajoneuvosi on pysäköitynä, asennus suoritetaan, kun auto käynnistetään, ja saat pian käyttöösi uudet, entistä paremmat toiminnot. Lisätietoja on saatavilla auton digitaalisessa ohjekirjassa.

 • View through the passenger window – a service employee checking a VW ID.3 e-car can be seen

  Eikö autoosi ole vielä päivitetty ohjelmistoversiota 2.1?

  Siinä tapauksessa varaa jälleenmyyjältäsi aika ohjelmistopäivitykseen nyt. ID. 2.1 -ohjelmistoversio on edellytys langattomalle ohjelmistopäivitykselle. Tämä koskee niin ohjelmistoversiota 2.3 kuin tulevia päivityksiä. Tästä pääset lukemaan asiasta lisää ja voit tutustua usein esitettyihin kysymyksiin.

 • A service employee stands leaning against a wall with a tablet in her hand

  ID. 2.4 -ohjelmistopäivitys

  Uusi ID. 2.4 -ohjelmistopäivitys ja 12 voltin akun vaihto ovat saatavissa ID.-autoosi maksutta. Varaa aika Volkswagen-huollosta.

Langattoman ohjelmistopäivityksen edellytykset

Saamamme palautteiden pohjalta olemme koonneet kattavan ohjelmistopäivityksen versioon 2.3. Ensimmäistä kertaa Volkswagen ID. -mallien ohjelmistopäivitys voidaan nyt asentaa langattomasti, jolloin käyntiä jälleenmyyjällä tarvita. Tällä sivulla kerromme siitä, mitä uutta on luvassa.

Huomautus:

 • Langaton ohjelmistopäivitys edellyttää voimassa olevaa We Connect Start -sopimusta ja että ID. 2.1 -ohjelmistoversio on asennettuna autoon.*
 • Päivityksen jälkeen käytettävissä olevat toiminnot voivat vaihdella markkina-alueen, vuosimallin ja valinnaisten lisävarusteiden mukaan.
 • Suomessa sähköpostit, joilla hyväksytään langattoman päivityksen asennus, alkavat viikolla 39/2021. Sähköpostit tulevat We Connect -tilin sähköpostiosoitteeseen. Sähköpostilla annetun hyväksynnän jälkeen voi kulua useita viikkoja päivityksen latauksen alkamiseen.
 • Tulevien päivitysten vastaanottaminen edellyttää, että ID. 2.3 -ohjelmisto on asennettuna.
 • Tietyt päivitykset eivät ole saatavilla langattomasti, vaan ne on asennettava jälleenmyyjällä.

* Lisäksi edellytetään voimassa olevaa We Connect Start -sopimusta. Palvelu on käytettävissä maksutta ajoneuvon kolmen ensimmäisen käyttövuoden ajan. Se tuo ulottuvillesi monenlaisia käytännön hyötyjä, kuten mahdollisuus käynnistää ilmastointi etukäteen ja akun varaustilan näyttäminen.

Etkö ole ottanut käyttöön We Connect Start -palveluja? Tutustu tarkemmin palveluun ja sen käyttöönottoon We Connect Start

Jos et ole vielä vastaanottanut ID. 2.1 -ohjelmistopäivitystä, ota yhteyttä Volkswagen-jälleenmyyjään.

A woman sits in her VW ID and types something into her mobile phone – VW Over-the-Air update

Mitä päivitykseen sisältyy?

Mitä päivitykseen sisältyy?

ID. Software 2.3 -ohjelmistopäivitys tapahtuu kahdessa osassa. Ohjelmistopäivityksen ensimmäiseen osaan sisältyy iQ. Light –led‐matriisiajovalojen, kuljettajaa avustavien järjestelmien sekä tuulilasinäytön parannuksia. Ohjelmistopäivityksen toiseen osaan sisältyy ID. Light älyvalon uusia toimintoja, infotainment-järjestelmän ulkoasun ja käytettävyyden parannuksia sekä ohjelmiston suorituskyvyn ja vakauden parannuksia.

A visualisation of the phases of the Over-the-Air update

ID. 2.3 -ohjelmisto tuo infotainment-järjestelmään uuden ulkoasun. Yksilöidyt ominaisuudet, kuten uudistetut digitaaliset painikkeet ja toimintovalikoiden optimoitu järjestys, parantavat merkittävästi infotainment-järjestelmän luettavuutta ja käytettävyyttä. Koti-painike mukautuu nyt sen mukaan, mitä näytöllä kulloinkin esitetään, ja painikkeen ulkoasua voi muokata itse. Volkswagen-logon lisäksi valittavana on useiden maiden lippuja.

--:--
Ohjevideo: Langaton ohjelmistopäivitys

Huomautus: Jos olet jo asentanut We Connect ID. -sovelluksen ja We Connect Start -sopimus on voimassa, voit aloittaa suoraan vaiheesta 4.

 1. Lataa älypuhelimeesi maksuton We Connect ID. -sovellus. We Connect ID. -sovellus on saatavilla sekä Android- että iOS-käyttöjärjestelmi Google Play -kaupassa tai App Storessa.

       Siirry App StoreenOpens an external link
       Siirry Play-kauppaanOpens an external link
 2. Kirjaudu sovellukseen Volkswagen ID:llä ja lisää ajoneuvosi.
 3. Ota käyttöön We Connect Start -sopimus noudattamalla sovelluksen antamia ohjeita.
 4. Saatavilla olevat päivitykset ladataan automaattisesti ajon aikana, jos ID.-autosi on online-tilassa.
 5. Ajon päätyttyä valitse saatavilla oleva päivitys auton infotaniment-järjestelmän ruudulta. Voit tutustua päivitysten sisältöön kohdassa ”Lisätietoja”.
 6. Langattoman ohjelmistopäivityksen aikana ID.-autoa ei voi ladata. Huolehdi sen vuoksi, että akun varaustila on vähintään 50 %. Päivityksen aikana auto ei saa olla latauksessa. Käynnistä sitten päivityksen asennus. Se voi kestää jonkin aikaa riippuen päivityksen koosta. ID.:n infotainment-järjestelmä ilmoittaa, jos ennen asennuksen käynnistämistä tarvitaan lisätoimia (esim. jos ikkuna on suljettava). Päivitys käynnistyy, kun ajoneuvosta on poistuttu ja se on lukittu.
 7. Päivitysten asennuksen aikana ID.tä ei voi käyttää tai ladata.
 8. Kun asennus on valmis, ID. muodostaa internetyhteyden ja saat ilmoituksen tehdystä päivityksestä.

Päivitys tuo käyttöösi uusia, entistä parempia toimintoja. Volkswagen toivottaa sinulle mukavia hetkiä ja miellyttäviä ajomatkoja ID.:ssäsi.

Päivitystä koskevia turvallisuustietoja

Päivitystä koskevia turvallisuustietoja

Kun kuljettajaa avustavissa järjestelmissä käytettävää etukameraa päivitetään, kamerapohjaiset kuljettajaa avustavat järjestelmät (esim. kaistanvaihtoavustin ja Trave Assist) eivät turvallisuussyistä ole käytettävissä ohjelmistopäivityksen latauksen käynnistämisestä asennuksen ensimmäisen osan päättymiseen saakka. ID. ilmoittaa tästä näytölle ilmestyvällä varoituskuvakkeella. Teknisesti tila vastaa ”lunta kamerassa”, minkä olet saattanut kokea viime talvena. ID.:n ajoturvallisuus siis säilyy koko ajan. Kun ohjelmistopäivityksen asennus on valmis, kuljettajaa avustajat järjestelmät ovat jälleen käytettävissä ja optimoitu. Lähetämme sinulle sähköpostin, jonka kautta voit vahvistaa, että haluat vastaanottaa päivityksen. Tarkista siihen sähköpostiin saapuneet viestit, jonka olet tallentanut We Connect -tiliin. Älä anna vahvistusta ajon aikana.

Kysymyksiä ja vastauksia yhdellä vilkaisulla